Mikor szüntessem meg 3 hónapos babámnál az éjszakai világítást, hogy ne szokjon hozzá, és később ne tudjon aludni nélküle?
Figyelt kérdés
Születésétől világít egy sólámpa nála egész este.Igazából nagyon tompa a fénye, és be kell valljam az én kényelmemet is szolgálja, mert így pont rálátok este, hogy minden rendben van e(Kitakarózás, vagy fejére húzza e a takarót, vagy gyakran annyira mozgolódik hogy be akad keze-lába a kiságy rácsába)Ha lekapcsolnánk, miután elaludt, akkor megérezné, és sírna, vagy még annyira nem szokta meg?Ha még pár hónapig így csinálom, akkor megszokhatja, annyira hogy sírva ébred este, ha le lesz kapcsolva?2011. márc. 11. 08:24
1/5 anonim válasza:
Kapcsold le nyugodtan. Én egyetlen pillanatig sem égettem nála éjszaka semmit.
Az agyban a melatonin csak sötétségben tud megfelelő mértékben termelődni, ami a teljes pihenéshez, és a fejlődéshez is szükséges.
Ezt nagyon sok alváskutatás bizonyítja!
Arról nem beszélve, hogy így kevesebb az esélye annak, hogy sötétben félős legyen... nem szoktatom hozzá, amiről aztán nehezen szoktatnám le.
2/5 anonim válasza:
Ja, nálunk is sólámpa van, ha valamiért be kellett menni hozzá, felkapcsoltam, és kész. Mikor kijöttem, lekapcsoltam.
3/5 anonim válasza:
Én sem világítottam nála egyetlen percig sem semmit és úgy szokta meg.Úgyhogy minél hamarabb kapcsold le, hogy minél hamarabb megszokhassa a sötétséget. Szerintem szoktatás kérdése. Ha sír úgyis mindig bemegyek hozzá megvigasztalni, de nem nagyon szokott sírni, 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, most 4 és fél hónapos.
4/5 anonim válasza:
Nálunk is a sólámpa a jelzőfény, ha pelust kell cserélni például, amúgy sötétben alszik csecsemőkora óta. Most volt 16 hónapos. Ha felkel éjszaka sötétben megsimogatom, és visszaalszik, nem fél a sötétben. Ösztönösen cselekedj, és akkor nem lesz baj. Ezt nem is tudtam, hogy amúgy a teljes sötét a legjobb az alváshoz...
5/5 anonim válasza:
nálunk a mai napig ég a lámpácska, így én is rálátok, cicizni, meg most h beteg így is... 9hós, reggel 4-5 körül cici után le szoktam kapcsolni, akkor még sötét van, így szokja azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!