Van még olyan kismama, aki 5-6 hetes babáját 3-4 óránként szoptatja?
Jövő héten lesz 5 hónapos a kisfiam, 5-6 hetesen én is így szoptattam, sőt volt, hogy "csak" 5ször evett 1 nap, akkor persze sokat aludt, de jól fejlődik, ő is mindig sokat evett egyszerre.Most már több mint 7 kg, 3050g-al született:)
Ne aggódj, ha jól érzi magát, nem éhes, akkor nem kell többször megszoptatni, nem az számít hányszor eszik, hanem hogy mennyit, és hogy mennyit gyarapodik:)
Ne aggódj, tudják ők jól, hogy hányszor akarnak enni. Úgyse tudod akarata ellenére megszoptatni, nem igaz? :-)
Egyébként a fiam születésétől kezdve 3,5-4 óránként szopott, 8 hetes korától meg az éjjeli kaját is kihagyta, volt hogy 10 órát szunyált egyben. Ő is hatalmas mennyiségeket evett, és gyorsan nőtt. Bár átlagos értékekkel született, 6 hós korára 86-os ruhákat hordott mint az egyévesek, most 1 éves és épp kinövi a kétévesek ruhatárát (92-est), bár mostmár nem csak szopik....
Szerintem bízd a babádra, tudják ők hogy mi kell nekik.
Enyém is ilyen volt, meg még most is (4hónapos). 2 hetesen már 6-7 órát aludt éjszaka, és nappal is csak 3-4 óránként kért enni. 4 hetes korától 12 órát alszik éjjel, nappal ugyanúgy 3-4 óránként eszik (egy nap 4-5 alkalom mostanában).
Ha jól hízik a babád, van pisis-kakis pelus, akkor nem baj, hogy csak ennyiket eszik.
4 hetes korától 12 órát alszik....huuu de jó nektek:))))
(első válaszoló)
Most látom, hogy a szoptatáshoz kellett volna kitennem a kérdést, na mindegy.
Köszönöm a válaszokat! Akkor nem aggódom annyira:) Bár éjszaka van, hogy nagyon elalszunk mindketten, de amint felébredek, fel szoktam ébreszteni, próbálok nem hagyni nagy szüneteket. De, ha nagyobb szünetet is hagyunk, akkor utána nagyon jól bepótolja, én még mérem néha és oylankor van, hogy 150-et megeszik egyszerre.
Valahogy beállt nálunk ez a 6-7 alkalom, ha elalszunk és kihagyunk egy szopit, akkor csak 6 szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!