Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Glutén bevezetése, mit gondolt...

Glutén bevezetése, mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Pár hónappal ezelőtt még az volt a tudomány álláspontja, hogy 6 hónapos korig, vagy ha lehet mégtovább tilos a glutén. Most pedig az orvosunk mondta és több helyről is hallottam, hogy már 6 hónapos kor előtt be kell vezetni, így előzhető meg az allergia kiakialakulása. Kislányom már 7 hónapos, már kap glutént, de egyszerűen nem értem, hogy lehet ilyen fejetlenség a csecsemőtáplálással kapcsolatban...Ennyi erővel lehet, hogy pl. a tejjel is kitalálják ugyenezt, hogy mégiscsak adni kell 1 éves kor alatt. Mi a véleményetek erről az egészről?
2011. márc. 7. 15:41
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Én is jobban szeretek az ösztöneimre hallgatni, de jobb lenne egy biztos támpont:-)
2011. márc. 7. 18:02
 12/15 anonim ***** válasza:

Azért ez nem pár hónapja változott, gyerekeim 2 évesek és már a születésükkor ez volt az álláspont.

Szerintem nincs ezzel semmi, a tudomány fejlődik, az ember meg megpróbálja lekövetni.

Szóval igen, 2 éve a kutatási eredmények hatására azt javasolják, hogy minél előbb vezesd be a glutént az étrendbe.

2011. márc. 7. 21:51
 13/15 anonim ***** válasza:

Ja, "tej a gyereknek" témára reagálnék még:

MINDHÁROM gyerekem bőre ekcémás-szerűen szárazzá válik, ha tejes ételeket kapnak. Ha felfüggesztem az étrendjükből a tejet, akkor 1-2 nap alatt rendeződik a dolog.

Tejet sose kapnak, csak joghurt-kefir-tejfül-puding-krémtúró, de ettől is. A legnagyobb ráadásul elkezd erősen köhögni lefekvéskor és felkeléskor, majd ha nem változik semmi, akkor egész álló nap, akár hetekig is. Ha elvonom a tejes kajákat, akkor a hetekig tartó köhögést 2 nap alatt elvágják...

5, 2 és 2 évesek.

No, ennyit erről a témáról.

2011. márc. 7. 21:55
 14/15 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy az lenne a tudomány fejlődése, hogy régen már 4 hónaposan glutént adtak, majd bejött az az eszme, hogy 6-7 hónapos kor előtt semmiképp nem szabad adni, most pedig ismét ott tartunk, hogy 6 hónapos kor előtt be kell vezetni, és ezt nem 2 éve találták ki...
2011. márc. 8. 15:02
 15/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ezt egy mostani eü. újságban találtam:

A táplálékallergia leggyakrabban csecsemő- vagy kisgyermekkorban alakul ki, hároméves kor felett csökken az előfordulása. Kisgyermekkorban elsősorban a felnőttekéhez képest kisebb teljesítőképességű emésztési funkciók, a gyomorsav és az emésztőnedvek csökkent elválasztása miatt kialakuló tápanyagok nem tökéletes bontása, a bélfal fokozott áteresztőképessége a táplálékalkotókkal szemben, az élettanilag gyengébb bélmozgás, a bélnyálkahártyát borító nyák kis mennyisége, az immunrendszer éretlensége, de a kisebb mennyiségű IgA is, valamint a tolerancia bizonytalansága is hozzájárulhat a táplálékallergia kialakulásához.

Azokban a családokban, ahol mindkét szülő allergiás betegségben szenved, ott a gyermekeknél az allergia gyakorisága a 60–80%-ot is elérheti. Egy szülő érintettsége esetén kétszer–háromszor, két szülő érintettségekor pedig négyszer–ötször gyakoribb a táplálékallergia kialakulásának kockázata olyan szülőkhöz képest, akik nem szenvednek táplálékallergiában.

2011. márc. 8. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!