Glutén bevezetése, mit gondoltok erről?
Azért ez nem pár hónapja változott, gyerekeim 2 évesek és már a születésükkor ez volt az álláspont.
Szerintem nincs ezzel semmi, a tudomány fejlődik, az ember meg megpróbálja lekövetni.
Szóval igen, 2 éve a kutatási eredmények hatására azt javasolják, hogy minél előbb vezesd be a glutént az étrendbe.
Ja, "tej a gyereknek" témára reagálnék még:
MINDHÁROM gyerekem bőre ekcémás-szerűen szárazzá válik, ha tejes ételeket kapnak. Ha felfüggesztem az étrendjükből a tejet, akkor 1-2 nap alatt rendeződik a dolog.
Tejet sose kapnak, csak joghurt-kefir-tejfül-puding-krémtúró, de ettől is. A legnagyobb ráadásul elkezd erősen köhögni lefekvéskor és felkeléskor, majd ha nem változik semmi, akkor egész álló nap, akár hetekig is. Ha elvonom a tejes kajákat, akkor a hetekig tartó köhögést 2 nap alatt elvágják...
5, 2 és 2 évesek.
No, ennyit erről a témáról.
Sziasztok!
Ezt egy mostani eü. újságban találtam:
A táplálékallergia leggyakrabban csecsemő- vagy kisgyermekkorban alakul ki, hároméves kor felett csökken az előfordulása. Kisgyermekkorban elsősorban a felnőttekéhez képest kisebb teljesítőképességű emésztési funkciók, a gyomorsav és az emésztőnedvek csökkent elválasztása miatt kialakuló tápanyagok nem tökéletes bontása, a bélfal fokozott áteresztőképessége a táplálékalkotókkal szemben, az élettanilag gyengébb bélmozgás, a bélnyálkahártyát borító nyák kis mennyisége, az immunrendszer éretlensége, de a kisebb mennyiségű IgA is, valamint a tolerancia bizonytalansága is hozzájárulhat a táplálékallergia kialakulásához.
Azokban a családokban, ahol mindkét szülő allergiás betegségben szenved, ott a gyermekeknél az allergia gyakorisága a 60–80%-ot is elérheti. Egy szülő érintettsége esetén kétszer–háromszor, két szülő érintettségekor pedig négyszer–ötször gyakoribb a táplálékallergia kialakulásának kockázata olyan szülőkhöz képest, akik nem szenvednek táplálékallergiában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!