2010 júniusában született meg a kislányom, ez év augusztásában járt le a 3 éves szerződésem a munkahelyemen. Kaptam a TGYAS-t és a GYED-et is. Ha második babát szeretnénk, újra kell valahol az egy év munkaviszony, vagy vonatkozni fog rám újra a GYED?
Amint lejár a munkaszerződésed, másnaptól passzív gyedet fogsz kapni, onnantól kezdve nincs munkaviszonyod.
A második babánál attól függ, hogy mikor születik. Az biztos, hogy mindenképpen kell majd bejelentett munkaviszony, viszont a 365 napnak nem kell folyamatosnak lennie, az igénylést megelőző két évből kell lennie. Annyiban azonban mégis fontos, mert a ketteskével csak annyi időt lehetsz otthon, amennyit előtte két évben biztosításban töltöttél.
Na várjál egy pillanatot, mert én gyors olvasás után úgy értelmeztem a kérdésedet, hogy ez év (azaz 2011) augusztusában jár le a szerződésed, csak most láttam, hogy azt írtad, hogy "járt".
2010. augusztusában járt le a szerződésed, vagy csak 2011. augusztusában fog lejárni a szerződésed?
Ha 2010. augusztus, akkor igaza van az oepesnek, mert csak akkor nem kéne a 365 nap, ha már terhes lennél (a kérdésedből kiindulva nem vagy terhes). Ugyanis ha 2011. augusztusig megszülsz, akkor megvan a 365 nap, tehát ez a része teljesült és akkor már csak az élő munkaviszony kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!