Mikor mentek/mentetek vissza dolgozni szülés után? Igy akartátok, vagy muszáj volt?
Hu, nem akartam en ebbol vitat, csak kivancsi voltam, hogy kinel hogy alakulnak ezek a dolgok. En szivem szerint maradnek, de az a GYES durvan keves, legalabbis nekunk az. Akinek a ferje sokkal tobbet visz haza, az gondolom tud maradni.
Ne vitazzunk ezen, kerlek, igy csak azok irjanak, akik a KERDESRE valaszolnak. Koszonom.
szia,
a mi fiunk 10 hónapos volt, amikor vissza kellett mennem dolgozni. nem azért, mert munkamániás törtető nő lennék, hanem mert ha nem megyek vesznek fel mást helyettem. a kicsi maradt Anyura és Anyósomra, most már 2 éves elmúlt április 1.-én kezdi a bölcsit.
Ági
Szia!
2 éves korába megyek vissza dolgozni!
Az okok a következők:
1.nagyon kevés a gyes,a fiamnak felelősséggel tartozok!Kaja,meleg lakás,ruha kell neki!
2.várnak vissza a munkahelyemen és ez a mai világban megbecsülendő!
3.2 évesen én úgy gondolom egy gyereknek jobban kell a szocializáció,gyerektársaság,változatosság,és akkor már szerintem anyukának is jót tesz egy mássabb életritmus,többet lenni felnőtekkel,kicsit "hasznosabbnak"lenni a világba!
Attól függetlenül már most rosszul vagyok ha belegondolok milyen lesz első nap otthagyni a bölcsibe és még csak 10 hós!
Szia
Mindkét lányommal 1 évesen mentem vissza dolgozni. Sajna a fizetésem nagy része Cafetéria rendszerben van, így gyed nem járt utána. Így mikor eljöttem gyedre ment a fizum 30%a és a étkezési utalvány, ruhapénz stb. is.
Ahhoz hogy ne kelljen a férjemnek plussz munkát vállalni, inkább megbeszéltük, hogy én is visszamegyek dolgozni (mellesleg, ott is pedzegették, hogy nem várnának 3 évet rám, csak nyíltan nem mondták meg)
Így a gyerekek 8tól fél 4 ig bölcsiben. Apa 7től 3ig, én 8tól 4ig dolgozom. Viszont este együtt mindig a család. Nekünk ez fontosabb volt, minthogy párom egész héten túlórázzon, esetleg hétvégeken is.
Sokan megszólják emiatt őt is, de mi így vagyunk boldogok, a lányok meg boldogok, mert apa is jelen van az életükben.
Sziasztok!
Nekem májusban lesz 2 éves a kisfiam. szeptembertől kezdi a bölcsit(májustól már nem vették fel), és októbertől megyek vissza dolgozni.
Nagyon kevés a gyes, sajnos sokat számít az a 30-40ezer forint kiesés, ami gyed-gyes között van.
Koszonom a valaszaitokat. Majd lemegyek eloszoris az Onkormanyzathoz, kiszamoltatom a szabijaimat, es erdeklodok a lehetosegekrol, hogy mikor, hogyan vegyem ki. Utana meg bemegyek a suliba, beszelek az igazgatoval, hogy o mit gondol.
Meg egyszer koszi mindenkinek, aki irt. Nyomtam a zold kezeket! :-)
Kedves utolso valaszolo!
Ha majusban lesz 2 eves a kisfiad, es oktoberben kezdesz, akkor valamennyit te is leszel GYES-en, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!