Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor mentek/mentetek vissza...

Mikor mentek/mentetek vissza dolgozni szülés után? Igy akartátok, vagy muszáj volt?

Figyelt kérdés
2011. márc. 3. 11:09
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Hu, nem akartam en ebbol vitat, csak kivancsi voltam, hogy kinel hogy alakulnak ezek a dolgok. En szivem szerint maradnek, de az a GYES durvan keves, legalabbis nekunk az. Akinek a ferje sokkal tobbet visz haza, az gondolom tud maradni.

Ne vitazzunk ezen, kerlek, igy csak azok irjanak, akik a KERDESRE valaszolnak. Koszonom.

2011. márc. 7. 11:33
 12/26 anonim ***** válasza:
Én is tanár vagyok. Az egyik kolléganőm azzal gratulált, hogy milyen ügyesen csináltuk (...), hogy nyári baba lesz, mert könnyebb lesz visszaugrani melóba. Én ősszel kezdek, 6 óra +gyes kombinációban. Áprilisban én se mennék vissza az olyan kellemetlen mindenkinek. Én azt csinálnám a helyedben, hogy szünetek idején fizetett szabira mennék -amikor mi ugye fizetetlenen vagyunk, csak ezt senki nem tudja.-, illetve, ha beteg, akkor is fizetett szabit vennék ki, ha megoldható. Nekem 2 éves 3 hónaposan kerül a lányom bölcsibe. És nem ő fog sírni...
2011. márc. 7. 11:48
 13/26 anonim ***** válasza:

szia,

a mi fiunk 10 hónapos volt, amikor vissza kellett mennem dolgozni. nem azért, mert munkamániás törtető nő lennék, hanem mert ha nem megyek vesznek fel mást helyettem. a kicsi maradt Anyura és Anyósomra, most már 2 éves elmúlt április 1.-én kezdi a bölcsit.

Ági

2011. márc. 7. 11:55
 14/26 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

2 éves korába megyek vissza dolgozni!

Az okok a következők:

1.nagyon kevés a gyes,a fiamnak felelősséggel tartozok!Kaja,meleg lakás,ruha kell neki!

2.várnak vissza a munkahelyemen és ez a mai világban megbecsülendő!

3.2 évesen én úgy gondolom egy gyereknek jobban kell a szocializáció,gyerektársaság,változatosság,és akkor már szerintem anyukának is jót tesz egy mássabb életritmus,többet lenni felnőtekkel,kicsit "hasznosabbnak"lenni a világba!

Attól függetlenül már most rosszul vagyok ha belegondolok milyen lesz első nap otthagyni a bölcsibe és még csak 10 hós!

2011. márc. 7. 12:03
 15/26 anonim ***** válasza:
11-48-as. Bocsi az offért, de én is tanár vagyok, és nálunk a szüneteket fizetik. Távolléti díjat kapunk. Nálatok nem így van? Közalkalmazotti jogviszonyban vagy?
2011. márc. 7. 12:33
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Mindkét lányommal 1 évesen mentem vissza dolgozni. Sajna a fizetésem nagy része Cafetéria rendszerben van, így gyed nem járt utána. Így mikor eljöttem gyedre ment a fizum 30%a és a étkezési utalvány, ruhapénz stb. is.

Ahhoz hogy ne kelljen a férjemnek plussz munkát vállalni, inkább megbeszéltük, hogy én is visszamegyek dolgozni (mellesleg, ott is pedzegették, hogy nem várnának 3 évet rám, csak nyíltan nem mondták meg)

Így a gyerekek 8tól fél 4 ig bölcsiben. Apa 7től 3ig, én 8tól 4ig dolgozom. Viszont este együtt mindig a család. Nekünk ez fontosabb volt, minthogy párom egész héten túlórázzon, esetleg hétvégeken is.

Sokan megszólják emiatt őt is, de mi így vagyunk boldogok, a lányok meg boldogok, mert apa is jelen van az életükben.

2011. márc. 7. 12:42
 17/26 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nekem májusban lesz 2 éves a kisfiam. szeptembertől kezdi a bölcsit(májustól már nem vették fel), és októbertől megyek vissza dolgozni.

Nagyon kevés a gyes, sajnos sokat számít az a 30-40ezer forint kiesés, ami gyed-gyes között van.

2011. márc. 7. 13:32
 18/26 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszaitokat. Majd lemegyek eloszoris az Onkormanyzathoz, kiszamoltatom a szabijaimat, es erdeklodok a lehetosegekrol, hogy mikor, hogyan vegyem ki. Utana meg bemegyek a suliba, beszelek az igazgatoval, hogy o mit gondol.

Meg egyszer koszi mindenkinek, aki irt. Nyomtam a zold kezeket! :-)

2011. márc. 7. 13:45
 19/26 A kérdező kommentje:

Kedves utolso valaszolo!

Ha majusban lesz 2 eves a kisfiad, es oktoberben kezdesz, akkor valamennyit te is leszel GYES-en, nem?

2011. márc. 7. 13:48
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
En nagyon kivetel leszek mert a kisfiam 13 honapos es bolcsis. Kulfoldon elek itt csak 1 ev a "gyes" es nagyon orultem, hogy visszamehetek oda dolgozni ahonnal eljottem mert nem keves a fizetesem. Annyi penzt osszegyujtottem meg a terhessegem alatt, hogy meg maradhattam volna par honapot vele otthon de akkor meg uj melot kellett volna keresnem es szerintem ekkora fizetessel eselyem sem lett volna. :( Nagyon nehez volt lanyok de tulvagyunk rajta. Napi 6 orat (9-tol-3-ig) van bolcsibe a kisfiam hetfotol-pentekig amibol 3-at altalaban alszik, ugyhogy az a 3 ora kozos jatek gyerekekkel nem hangzik olyan rosszul. :) Ket hete meg mar mosolyog reggel amikor teszem be az autoba mert tudja, hogy jatszani megy, ami nagyon megnyugtato. Ha sirna biztosan nagyon nehez lenne. Szivem szerint termeszetesen maradtam volna vele itthon. :)
2011. márc. 7. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!