Etessem meg 23. 00kor? 7kor tapi, ebred 1kor,4.30kor, ha megetetnem 23kor, kitolodna a 6oras alvás kaja nelkul, es nem ebredne, csak 4.30kor szerintetek? 6hos
nem arról van szó, hogy kibír 10 órát evés nélkül, hanem arról, hogy a hosszabb alvás és nem evés lehetőleg éjszakára essen. De ha Te úgy érzed, hogy így jó, akkor csináld úgy, ahogy szoktad.
megjegyzem a lányom 6 hósan minden evés után aludt valamennyit, úgy alakult, hogy délután aludt 5 óra körül 6-ig, vagy még tovább, így utána fennvolt 9 óráig, így lehetett akkor fürdetni, etetni és letenni aludni. Kb. kora reggel 5-6 körül kelt enni, tehát nem bírt ki 10 órát, és ezt nem is vártuk el tőle.
szerintem ahány ház, annyi szokás. enni biztos nem kelteném fel 11-kor.
utolsó vagyok. így, hogy leírtad, mennyit alszik napközben, úgy gondolom, hogy kevés ekkora babának a kétszeri alvás, bár nem írtad, hogy mennyi időket alszik. én csak azt mondom, hogy 13 és 19 óra között simán aludhatna még egy órát. Ha jelzi, hogy álmos úgy 6 óra körül, szerintem tedd le aludni egy órára. az nem baj, ha előtte nem evett, és ha 7 kürül felkelne, akkor lehetne vele játszani, majd jöhetne a fürdés és evés, majd alvás.
azt gondolom, hogy nem káros a gyerekre, ha egy kicsit beleszólunk a maga által kialakított napirendbe. Az én lányomnál a napközbeni alvások közül éppen a 3. alvást szabályoztuk kicsit, mert ha nagyon bealudt, képes lett volna este akár éjfélig is ébren lenni, ezért először 1 órát, majd amikor már 8-9 hónapos volt, akkor csak fél órát hagytam aludni.
A korai fekvést azért sem tartom jónak, mert majd jön a nyár, szinte csak akkor lehet vele kimenni a hőségben, amikor már Ti fürdettek és altattok.
Tudom, sokan nem értenek azzal egyet, hogy a napirendbe a szülő belenyúljon, de azt tapasztaltam, hogy ez nem jelent problémát a kicsiknek, mivel így szokják meg.
ha 6-kor felkel enni, akkor még délelőtt aludjon. Az evés ekkora babánál nem a reggeli, tízórai...stb szerint alakul, hanem igény szerint, vagy éppen szabályosan, modjuk 4 óránként.
hidd el, ha nagyon álmos, aludni fog, kicsit nehéz ez az átállás, de szerintem megéri. Ez olyan, amikor a 2 alvásról szokik át az egyre. Majd később meglátod, hogy 2 alvás sok lesz, 1 meg kevés. legtöbben ilyenkor azt tesszük, hogy már nem engedjük délelőtt aludni, kihúzzuk délig, és lesz egy nagy alvás ebéd után. no de ez nem megy egyik napról a másikra.
kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!