Honnan lehet tudni, hogy hogyan kezdjem el a hozzátáplálást? Van aki azt tanácsolja, hogy krumplival kezdjem, a sós ízt kezdjem el, mert ha gyümivel kezdem, akkor édesszájú lesz, és nem eszi meg a főzeléket.
Nem olyan drasztikus a dolog, az ilyet a gyerekek túlélik,de ne a krumolival kezdd, mert a gyomra 4 hónaposan még nemtudja feldolgozni, mejd ha megjelennek a szervezetében a keményítő-szénhidrát "krumpli-bontó" enzimek akkor lehet 6-7 hó után, de csak ha már előtte evett anyatejen kívül mást.
Kezdheted 1-2 kiskanál almalével, legjobb a reszelt alma leve , majd ha oké minden növeld az adagot napról -napra, aztán mehet bele más gyümi is, 5 hónapos kortól esetleg rizspép... majd ha minden rendben ez fokozható, de nem véletlen, hogy azt szajkózzák, hogy a baba 1éves korig ne egyen ezt-azt, mert a gyomra még nem kész és emiatt alakulhat ki később, vagy azonnal allergia, ekcéma és egyéb ilyen életen át tartó kínzó dolog.
Azt pedig, hogy a te babád érzékeny-e ilyenre, csak feltételezhető, inkább nem kockáztatnám krumplival.
Üdv: dietetikus szemmel
Szerintem a tápszer legyen a legutolsó! Az pedig, hogy mivel kezded a te döntésed. Az én fiam anyatejes és 5 és fél hósan kezdtük a hozzátáplálást. Én sárgarépával kezdtem amit anyatejjel kevertem jó hígra, másnap már csak kevés tejet még harmadnap csak éppen hogy tettem bele. Utánna jött a sütőtök és a krumpli majd a cékla amit krumplival turmixolok. Azt nagyon szereti. De a kedvenc a húsleves répával turmixolva. Nekem a doki is így tanácsolta, de ha azt mondta volna hogy almával kezdjek és akkor is így csináltam volna, mert én így döntöttem, hogy sóssal kezdünk.
Sok sikert
Szia!
Az én babám nem eszi meg az almát, úgyhogy én répát adtam neki krumplival, meg sütőtököt aztán majd kóstolgatjuk a többit. Úgyis kiderül idővel, hogy mi az amit szeret. Nem hiszem, hogy édesszájú lesz ha almával kezded :)
Itt pl. van egy könyv amit le lehet tölteni www.kismamablog.hu , bár nemtudom ez mennyire jó. Manapság az a baj, hogy elméletileg a gyerek semmit nem ehetne, mert minden allergizál meg rászokik meg hasonlók. Szerintem ez marhaság, a lényeg, hogy kapjon elegendő vitamint, és szépen fejlődjön.
Én 4 hónaposan kezdtem nála, pl. vanilíás tejpépet nagyon szereti, meg a főziket is már megeszegeti. A gyümiket annyira nem de majd hozzászokik ahhoz is idővel.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!