Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktatok kikapcsolódni...

Hogyan szoktatok kikapcsolódni? Totál kikészültem! Adnátok néhány tanácsot

Figyelt kérdés
Sajnos odáig jutottam, hogy a férjemmel is egyfolytában veszekszem. Babám 10 hónapos, egész nap egyedül vele vagyok. Ha valamilyen házimunkába kezdek, pl. főznék, vasalnék, mosogatnék rögtön sírni kezd babám, és ráadásul nagyon rossz alvó, van úgy, hogy egész nap csak 15 percet alszik. Persze az álmosságtól nagyon nyügi, nagy nehezen elaltatom ölben, amint teszem le, egyből felébred.Csak úgy van el, ha mellette ülök és játszom vele, vagy az ölemben van.
2009. febr. 16. 13:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Menjetek nagyokat se´tálniés jobban fog aludni.

az én lányomsem nagy alvó.Születésétöl minden éjjel min.ex ébred.

Mink is egyedül vagyunk egész nap.

Sajna segítségem nincsen.De nem baj :)

Majd idövel könnyebb lessz.

1 ´ves kisla´ny anyuka´ja.

2009. febr. 16. 13:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Babakocsiban sem alszik?Az én babém is rossz alvo de ha berakom a babakocsiba és ringatom álltalában elalszik,ha jo idö van kirakom az erkélyre és 1,5-2orát is elalszik benne.Vagy rakd járokába és ugy helyezd el hogy lásson téged amikor csinálod a dolgod,vegyél neki zenélös játékot amit ö tud nyomkodni az talán leköti,vagy kapcsolj zenét neki.Ha meg apa hazaér fél orára bizd rá a babát és ülj be egy kád forro vizbe,esetleg illoolajat párologtss,halgass halk zenét,olvass.
2009. febr. 16. 13:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hat mintha csak en irtam volna.foleg ma volt ilyen bombasztikus napom,mar reggel jol osszevesztem a ferjemmel szegeny pici meg nezett rank,ettol meg idegessebb lettem.nem szeretnek a pici elott veszekedni.aztan egesz nap nyugos volt a pici.nalunk is a baba keveset tud maga eljatszani,van uyghogy fel orat eljatszik,de akkor inkabb takarito vagy fozok.aztan rohanok hozza.es itt csinalok hibat,mert amig elvan maga en is pihenhetnek.en egyszeruen nem tudok aludni reggel,delben.nekem a legnagyobb kikapcsolodas kiulni a kertbe amikor sut a nap.vagy lassu zenet bekapcsolva tancikalok a picivel.na es az esti furdes(egyedul)na az az igazi nekem;)))hat nem tudom segitettem e.de megertelek ,mert olyan mintha egy cipoben jarnank;)))azert sok szep napot es sok energiat kivanok
2009. febr. 16. 13:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a fürdés tud kikapcsolódást okozni. Bár még csak 6 hós a fiam, de már látom egyszer én is ki fogok bukni. Éjjel 4szer kel, nappal bár mindig szem előtt vagy már sikít ha felálok és vézem a dolgom...néha megy, néha nem...

Szóval csak fürdés és a vizet engedve úgy nem hallom, hogy utánam nyöszög, egy idő után megfelel apa is.

2009. febr. 16. 13:25
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia szinte mi is ugyanigy vagyunk csak nekünk már 3éves a pici.Mikor nem volt hajlandó el lenni nélkülem akkor beraktam babakocsiba és betoltam a konyhába vagy autós ülésbe de oda nem sokáig mert az kényelmetlen lehet.Na meg egy picit hagyhatod sirni meg kell tanulnia hogy neked más dolgod is van.Amikor az apuka otthon van elmehettek sétálni vagy akár csak játszó térre.Ha nincs benne az ilyen dolgokba akkor sztem üljetek le beszélni hogy erre szüksége van a gyereknek na meg a közös programok kellenek a kapcsolat fenntartására is.Remélem segitettem egy picit a válaszommal!
2009. febr. 16. 13:34
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát csajpk nem irigylek senkit sem, többek közt magamat sem! :)

Ráadásul nekem ikreim vannek, segítségem nuku!

Igen, én is ki szoktam lenni néha ez természetes! és néha nincs is annyi türelmem hozzájuk.

Én a következőket csinálom kikapcsolódásképp.

Esténkét egy teli kád fürdő, apa ha hazajön elmegyek a barátnőkkel KVzni, vagy egyszerűen csak a Tecsóba vásárolni! Sajnos ez az első egy év erről szól! De meglátjátok pikpakk el fog telni és azon veszitek észre magatokat, hogy azon aggódtok, hazaérkezik e rendben a lányotok a discóból! Kitartás!!!!

2009. febr. 16. 13:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha van este pár percem vagy délben, mikor szerencsésen mindkét gyerek egyszerre alszik olvasok pár oldalt egy regényből (gyerekek előtt is ez kapcsolt ki) , Vagy belemélyedek egy bulvár lapba. Teljesen kikapcsol. Én nem tudok sehova menni, mert a család vidéken, férjem későn jön. Nekem az is felüdülés ha mondjuk egy teával a kézben azon gondolkozom milyen palántákat vennék az erkélyre, vagy ha lefogyok milyen ruhákat. Vagy van egy listám hogy mit fogok akkor csinálni ha már legalább egy napra levált nagyi és elmehetünk kettesben. Vagy nyáron a gyerekekkel. Ezek doppingolnak , túl sok lehetőségem nincs.
2009. febr. 16. 13:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket!!! A babakocsiban régebben elvolt, én is sétáltam vele akár fél órát is, azonban mostanában amint beleteszem egyből sír. A férjem ha este hazajön leül a tv elé, azt mondja szüksége van a kikapcsolódásra.(a múltkor kértem vigyázzon babára amíg összemosogatok és közben leesett mellőle baba az ágyról. Szerencsére nem lett baja babának de én órákig sírtam, hogy még ennyit sem kérhetek tőle).
2009. febr. 16. 14:09
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
hát ahogy olvaslak Titeket, elszégyelltem magam!! 3 hós a kisfiam, fél10kor alszik, reggel 6kor kel, nap közben is vannak szunyák, a főzést, házimunkát úgy végzem, hogy bele teszem a hordozóba és beszélek hozzá. estére a párom mindig itthon van, együtt fürdetünk. Neki nincs annyi türelme a manóhoz, mint nekem, de foglalkozik Vele, próbálkozik!! hiszen közösen akartuk!! nem tudsz beszélni a pároddal, hogy kicsit jobban vegye ki a részét a babázásból?? hiszen attól, hogy Te otthon vagy ugyan úgy "dolgozol", sőt!! remélem, rendbe jön a dolog, mert valóban nehéz lehet!! az apukák miért nem veszik ki jobban a részüket sok helyen??
2009. febr. 16. 14:45
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom nálad kivitelezhető-e, de egy jó nagymama néhány órára mindennél többet ér. Te meg addig barátnők, kávézás, fürdő, fodrász, mozi, vacsi apával....

Ha nagyi nincs a közelben, akkor biztos van vlk, akit jól ismer a babó és megbízható.

2009. febr. 16. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!