Mennyire kell fejlettnek lennie egy 9 hónapos babának? Attól tartok kissé el van maradva a társaitól.
9 hónaposan a lányom 7,5 kg volt. 8 hónaposan történt vele sok minden. Egyedül felállt kapaszkodó mellett, felült.
Elkezdett mászni és kijött 2 foga. Mindez tavaly januárban.
Hozzáteszem, komoly gondokkal indultunk mi is. Ráadásul hypotón a kislányom. Tornára hordtam, annak volt köszönhető, hogy nem maradt le az átlagtól.
Az én kislányom pár nap múlva 10 hónapos. Valahol az 5. hónap után mitha lelassult volna a mozgásfejlődése, pedig a növekedése akkor indult be. Ő 79cm, 10 kg. Most derült ki, hogy hipoton. Szerintem, hogy megnyugodj, vidd el egy neurológushoz ismét. Nekünk azt mondta a neurológus, hogy némi torna és fog mászni. Meghogy nem szabad hanyagolni, mert az értelmi fejlődése kárára mehet, később iskoláskorban jelentkezhetnek problémák, és akkor már nehezebb fejleszteni. Nálunk nem volt semilyen nehézség születése körül. A háziorvostól, védőnőtől, de már a szülészeten is azt mondták: erős, izmos baba. Már a születése utáni napon szépen tartotta a kisfejét. Az elején nagyon gyorsan fejlődött. És amikor elkezdtem mondani, hogy más babák már forognak, kúsznak, minid azt mondták, hogy nincs elkésve. Most meg mégis.
Szóval szerintem NE VÁRJ! Ha más doki is azt mondja: minden rendben legalább megnyugszol.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Nekünk 15 nap intenzív osztállyal indult megszületés pillanata. Nagyon kemény időszak volt...Rettenetesen féltem. Talán még soha életemben nem voltam annyira stresszes...
Szia!Szerintem ne aggódj a babád miatt!Semmi gond nincs vele.A súlya miatt lehet később fog picit mászni,meg fel állni,de ennyi,meg az se biztos.Amit irt az egyik válaszoló hogy miket kell!mondania egy ekkora babának hülyeség szerintem már bocs.Ez csak gagyarászás,majd ebből fogja tudatosan mondani a szavakat.
nekem 9.5 hós a lányom,8900gr és 73cm.Most kezdett a napokban mászni,előtte már kúszott hetekig.2 hete feláll a kiságyban,integet ha olyanja van,de nem mindig.Tegnap óta kezdett mama-mama-mama-ázni,de ennyit "beszél".Viszont állandóan mondja a magáét,kiabál,visit.
Felül egyedül kb 1 hónapja.Tényleg minden baba máshogy fejlődik.Én ismerek olyan velünk egy idős kisfiút aki már egyedül felmászik az ágyra,és ha fogják a kezét lépeget.
Szia, látod, lehet hogy 1 hét alatt leköröz mindenkit! :-) nagyon ügyes.
Én pesten szültem, csak még nem találkoztam itt senkivel, aki pont azon a napon szült, csak olyanokkal akik előbb, vagy utóbb szültek :-) megörültem nektek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!