Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezik, hogy 4 hónapos babám...

Létezik, hogy 4 hónapos babám enni szeretne anyatej helyett?

Figyelt kérdés
Ha látja,hogy eszünk cuppog,folyik a nyála. A vitamint kanállal adom neki,imádja,meg is fogja a kanalat és beteszegeti a szájába,persze akkor már nincs rajta semmi. Ma kipróbáltam, ciciből nem kellett neki a tejcsi,kanálból viszont még evett egy csomót (40 ml).(nem előre lefejt tej,hanem ahogy fejtem adtam neki) Vagy csak lusta volt? Vagy nem éhes már és játék neki?
2009. febr. 15. 21:30
 1/7 A kérdező kommentje:
rossz a kérdés,azt akartam írni,hogy anyatej mellett (nem helyett)
2009. febr. 15. 21:32
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

előfordulhat h érdekli az evés, és persze tetszik neki ahogy benneteket lát enni. De ha van tejed, akkor hidd el, neki az a legjobb ha szopik, illetve ha kanállal adod neki az sem baj...miért ne. De azért mert tetszik neki a kanál, meg a kajcsi, ne hadjátok abba a szopit, és még a hozzátáplálással is várnék a helyedben.

Sok sikert

2009. febr. 15. 21:35
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
Azért csinálja, mert kiváncsi, hogy mit csináltok, mit esztek. Az enyém 10 hónapos, mindig úgy eszünk, hogy először ő kap. Jóllakik, aztán nem veszem ki az etetőszékből, hanem mi is eszünk. Szó szerint csorog a nyála, néha megsajnálom, adok neki abból amit mi eszünk (ha olyan), de csak játszik vele, meg eldobálja. Szóval nem hiszem, hogy enne, csak érdeklődik.
2009. febr. 15. 21:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én 4.5hónaposan kezdtem a hozzá táplálást,lévén,mert nagyon mozgékony a babám és már karcsú volt neki a tejem,meg azért is ,mert annyira hosszú folyamat a kóstoltatás.És ha ügyesen csinálod,szépen lassan akkor még egy éves koráig simán a fő étkezések a cicik.Nálunk is,igaz neki már az ebéd fő étkezés,de ezt ő alakította így.Én úgy csináltam,hogy kb 4hónapos volt mikor megkínáltam alma lével.Adtam neki pár napig aztán alma répa lével,ezek minden naposak lettek-délelőtt kapta.Kb egy hónap múlva már rostosan is kapta,és nem sokra rá a híg főzelékeket.Érdekes de nekünk nagyon jó dokinőnk van és ő is mondta,hogy nyugodtan adjam neki.szép egészséges mozgékony babám van-pl.6hósan már felállt és csak úgy kotor..én ezért is döntöttem a mellett,hogy muszáj elkezdeni.Pl az öcsém volt úgy,hogy 5hónaposan egyik napról a másikra abba hagyta a cicizést és anyámnak egy hét alatt komplett étkezést kellett vele megoldania,úgy,hogy előtte nem evett mást.Azt mondta borzalmas volt,így én úgy döntöttem miért ne.A régi időben már 2-3hetesen kaptak alma levet a babák,még sem lett semmi bajuk.Azóta igaz sokat változott a dolog,de sztem már nyugodtan megkóstoltathatod vele az almát,répát ,narancs leveket...ha gondolod segítek szívesen.Nálunk is reggel szopi van ,délelőtt gyümi tejpéppel,12-13körül ebéd-főzi,délután szopi este tejpép vagy főzi+szopi és olyan éjfél körül is szopi.Mi sem hagytuk el csak ismerkedjen új ízekkel.Én sok olyan anyától hallom,hogy kivárta a 6hónapot és nem akar mást enni a gyerek,sztem a 4hónap körüli kor a legjobb ilyenkor érdeklődnek a legjobban .Az enyém már kiabál mikor csinálom a kaját,nagyon szereti.De ezt neked kell érezni,és ne hallgass senkire.Te döntsd el mi a jó a babádnak,ne én és ne azok akik azt mondják 6hónapig várjál.Érezd.

7hónapos baba mamája

2009. febr. 15. 22:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat,,mindenképpen átgondolom! Még nem merem elkezdeni a hozzátáplálást,lehet,hogy almalevet megkóstoltatom vele és ha tetszik ritkán adok neki ha nem,akkor pedig csak játszani szeretne vagy nem is tudom. Köszönöm!
2009. febr. 16. 07:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen igaza van az előttem írónak. Az én kisfiam is 4 hó-an kezdte, hogy szopi közben csak tekergett, húzta a cicimet, jól nem lakott az biztos. Először én is almalevet adtam neki egy pici kanálla. Amikor következőnek magunknak sütöttem sütőtököt, hagytam ,hogy megnyalja, és ez így ment napokig, amikor meguntam, hogy nem akar szopni és főztem neki egy pici krumplit anyatejjel. Majd kiugrott a bőréből örömében. Azóta lelkesen eszeget és szopizik. Most lesz 5 hónapos.
2009. febr. 16. 14:09
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm! megpróbáljuk! nem akartam hozzátáplálni 6 hós koráig,de szeretnék rugalmas is maradni,úgyis kiderül,tetszik-e neki. Köszönöm mindenkinek még egyszer,hogy segítettek!
2009. febr. 16. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!