Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyed ill. Gyes ideje alatt,...

Gyed ill. Gyes ideje alatt, ugye nem küldhet el a munkáltatóm?

Figyelt kérdés
Létszámleépítés lesz a cégnél ahol dolgoztam. Ugye én most védve vagyok?
2011. febr. 23. 12:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen védve vagy nyugodj meg! :D
2011. febr. 23. 12:20
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Létszámleépítéssel elküldhetik. Éppen azért, mert a védelem lényege, hogy csak úgy rúghatnak ki, ha megszűnik a munkaköröd, tehát nem vesznek fel a helyedre mást.
2011. febr. 23. 12:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem küldhetnek el. Semmilyen indokkal. Létszámleépítés indokával sem, amíg gyes vagy gyed alatt vagy. (nálunk ugyanis voltak a cégnél ebblő viták, először el akarták küldeni a kismamákat aztán kiderült hogy nem lehet. Végül másokat küldtek el, nem minket, pont a jogi védelem miatt.)
2011. febr. 23. 12:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Amíg GYED-et, GYES-t kapsz addig védve vagy!!!

Még ha visszamész dolgozni GYES mellett, és határozatlan idejű a munkaszerződésed, akkor a GYES végéig nem rúghatnak ki! Ha netán alá akarnak irattatni veled egy határozott idejű szerződést, és az letelik, akkor már kirúghatnak, ezért ilyet nem szabad a GYES vége előtt aláírni:)

2011. febr. 23. 12:52
 5/6 anonim ***** válasza:

A második válaszoló téved.

Ugyanis beleeshetsz a létszámleépítésbe, DE a munkaviszony megszüntetése kizárólag a felmondási védelem megszünését követően kezdődhet.

Ez azt jelenti, hogy ha úgy dönt a főnökség, hogy téged leépítenek, akkor ezt a leépítést KIZÁRÓLAG a védelem (a gyerek 3 éves kora) megszűnését követően indíthatja el.

Amíg gyeden, vagy gyesen vagy, addig nem építhetnek le, sőt, ha dolgozni akarsz, még munkát is kötelesek adni, vagy legalább állásidőt fizetni.

Aztán ha a kicsi betöltötte a 3-at, megkezdődhet a felmentésed, DE ADDIG NEM.

2011. febr. 23. 12:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves második, nem tudom hol olvastad, hogy ez a védelem lényege, mert abszolút nem ez.

A lényege, hogy RENDES FELMONDÁSSAL NEM KÜLDHETŐ EL, és csoportos létszámleépítés rendes felmondási mód.

2011. febr. 23. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!