Más is van így a pelenkázással? Úgy érzem, ez nem teljesen normális.
Én iszonyat gyomorgyenge vagyok, pl. nagyon fel tud fordulni a gyomrom a kellemetlen szagoktól, nem bírom nézni a filmekben, ha valaki taccsol, mert nekem is azonnal hányingerem lesz, és még sorolhatnám.
De lassan 17 hónapos lesz a kisfiam, SOHA nem voltam rosszul az ő ilyetén dolgaitól. Minden további nélkül bepelenkáztam mindig, még akkor is, amikor fogzás miatt iszonyat büdös, savanyú szagú, híg kakival teleküldte még a ruháját is nem csak a pelust. Minden további nélkül feltakarítottam, ha hányt, stb.
Ez annyira természetes nekem is a saját gyerekemnél, hogy én is meglepődöm saját magamon.
Mindenképpen meg fogod szokni, evolúciós érdeked :)))
Én azt mondanám, hogy fogd be papit, amikor lehet, de ne varrd teljesen a nyakába a dolgot, csak próbálkozz fokozatosan szoktatni magad a kihíváshoz :)
Nekem is hasonló gondjaim voltak, aztán egyszer, kb. egy hónap után, azon vettem észre magam, hogy minden olyan természetes. Utána is fordult elő, hogy felfordult a gyomrom, de csak egy pillanat volt az egész. Hála Istennek nem sokáig kellett kakis pelenkát levenni róla, mert 10 hónapos korától kakilás csak bilibe van. Az már nem olyan gáz, mert nem kell annyit törölgetni, mosogatni. 20 hónapos korától már szobatiszta és most már nincs semmi gondom, ami a pelenkát illeti. (most 27 hónapos)
Még annyit hozzá, hogy ez mindannak ellenére fordult elő velem, hogy óvónéniként is dolgoztam egy olyan óvodában, ahol nem volt dadus és nekem kellett a gyerekeket wc-re vinni, megtörölni a feneküket, stb.
Nálam finnyásabb ember nem nagyon létezik! Ha meglátok egy kakit, főleg ha a szagát is megérzem, azonnal hánynom kell! Amikor kicsik voltak a kutyáink, egyszerűen nem bírtam feltakarítani a kakiját, azonnal hánynom kellett!
Viszont a gyerekeimnél sosem volt ilyen probléma, sőt az elején, amíg csak anyatejesek voltak, még csak büdinek sem éreztem a kakijukat, annak annyira nem volt kakaszaga :)))))) De mióta már mindent esznek, néha fuldoklom a szaguktól :)))
Viszont a hányást még mindig nem bírom! Szegény nagyfiam a múltkor végighányta a lakást, de jutott még bőven a wc-be is és én végig öklendeztem mellette, ahogy hányt, csak az tartott vissza a hányástól, hogy 1. nem volt hova, 2. megijesztettem volna vele. Így inkább kiküldött a párom és ő takarította fel, nekem csak a domestosos törölgetés maradt :) Ha ő nincs ott akkor, nem tudom mi lett volna :)
nem vagyunk egyformák, meg fogod szokni. nekem nem fordult még fel a gyomrom a kakitól, de a férjemnek az elején szinte állandóan, pedig nem is ő pelenkázta!! :) jókat nevettem rajta, pedig tényleg fal fehérre sápadt a hányingertől, hiába ment ki a szobából. már ő is megszokta, nincsenek ilyen gondok, de a pelenkázást, ha lehet, nem ő végzi. :)
ettől te még nagyon jó anya vagy és boldog babázást kívánok!!!!! :)
10 hós kisfiú anyukája
Én nem nagyon hallottam még ilyenről de majd hozzászoksz!Attól még jó anya vagy!
Én imádom pelenkázni pedig már ő is forog,dumál,menne közbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!