Anyukák, lányok, asszonyok! Mit csináljak? Összetett probléma 1 éves kisfiammal.
Köszönöm,hogy időt szakítottatok rám/ránk!
Még egy kérdés!Szerintetek az használna,ha ezentúl,amikor nem hallgat második-harmadik szóra sem,akkor beraknám a kiságyba?Mondjuk addig áttolnám máshová a kiságyat,mert ügyesen egyedül alszik,ezt nem szeretném elrontani...Ez alapvetően beválhat,csak nem tudom,hogy 1 éves gyermek esetében szabad-e már büntit alkalmazni.Valahogy meg kell tanulnia,hogy ha nem hallgat anyára,annak következménye lesz...De nem korai ez még?Félek,mert most olyan könnyű elrontani Őt,de a szigort sem akarom túlzásba vinni.Így is az van,hogy én vagyok a "Nemszabadanyu".És ha rászólok valamiért,megy sírva a nagyapjához,mert azt hiszi,hogy nála majd szabad,amit nálam nem.Egyedül nevelem,apukám segít,egész nap egyedül vagyok a kicsivel,hát persze,hogy próbál lázadozni ellenem,hiszen szinte csak tőlem hallja,hogy "ezt nem szabad-azt nem szabad!"...Szóval teljes mértékig megértem őt...Az lenne a megoldás,ha néha másra hagynám,mert az neki is,nekem is kikapcsolódás lenne,de nincs kire hagyni.Közösségbe kellene járnunk,de hát HOVA????Most még játszótérre sem lehet menni...Arra is gondoltam,hogy bölcsibe adom,én meg visszamegyek dolgozni,de ezt több okból sem működne.Egyrészt albérletben lakunk,tehát ebbe a kerületbe nem tudom bölcsibe adni,ráadásul nincs is hely.Ahová be vagyunk jelentve,az ottani bölcsi marhára nem esik útba,ráadásul ott sincs hely.Másrészt nekem napi 10 órát kellene dolgoznom,este fél 10-nél előbb sosem érnék haza,és nem lenne senki,aki elhozza a bölcsiből.És életvitelszerűen nem is bíznám rá ezt a nemes feladatot senkire (kivéve az apjára,de ő nincs...).Pedig tényleg közösség kell neki,akár egyedül,akár velem együtt!!!Tudtok valamit ajánlani?Kerületi anyukákkal kéne bandázni,vagy nem tudom...Hú,ne haragudjatok,szófosást kaptam,olyan jó valakivel/valakikkel "dumálni" végre...És olyan jó,hogy ti végre megértitek,hogy miről beszélek.Ez az együttérzés úgy hiányzott már nekem...KÖSZÖNÖM!!!!!!
Szia!
Szerintem a kiságyba semmiképp se rakd, ha ott altatod, mert akkor fektetésnél is azt hiszi, hogy bünti van. Rögzül benne, mert a bünti az ugye rossz dolog, ne az alvóhellyel azonosítsa. Megértelek, én is egyedül nevelem a kisfiam, nagyon nehéz.........
én voltam az utolsó előtti válaszoló
Olyan aranyosan írsz! :-)
Hidd el, mint ahogy írták előttem is, nem egyedi a problémád. Lányom 18 hós lesz és nálunk ugyan "csak" én vagyok akaratos-zsarnok, de teljes mértékben rám hasonlít ebben! :-) Nem tudom te és a többi anyuka hogy van vele, de én azért sokszor örülök, hogy ilyen a Lányom. Életrevaló, talán ez a legjobb szó rá(juk), ami persze engem is lezsibbaszt sokszor. Ráadásul olyan mimikája van és a szemei... Néha félelmetes, hogy picilány létére ÍGY tud nézni! Engem ez jobban megrémít, mint a hisztik...
Szomorúan olvastam, hogy ez rosszabb lesz. :-(
Amúgy engem az dühít sokszor, hogy annyira okos és tudja, hogy nem szabad, de csakazértis megcsinálja és utána odajön hízelegni. Ilyenkor hogy lehet szigorú képet vágni?? :-D Szoktam is Neki mondani, hogy jobb lesz, ha mindenki felköti a gatyáját a környezetében később, mert nagyon tudja manipulálni az embert! Ilyenkor persze bólogat, mint aki tisztában van a szó jelentésével! :-)
Húú, nekem is csak jár a szám.... Az biztos, hogy minden gyereknél más módszer vezet eredményhez, én még keresem! :-D
Szép napot mindenkinek!
bocs, az előző válaszomat véletlen hamarabb elküldte :D
Szóval, ne rakd be a kiságyba mert akkor ha aludni rakod be, nem fogja tudni hogy mit kell itt csinálni? megint rossz voltam?
Nekem 14 hónapos a kislányom. Most kezdődik az első hiszti és dackorszak. Nekem is nagyon nehéz, sokszor türelmetlen és ideges vagyok, pedig tudom hogy ő gyerek és ez a "dolga". De egész nap pakol, rámol, nem akar aludni, semmire sincs időm. Az alvás is külön téma nálunk.. éjjelente 2-3 szor ébred.
Állítólag egyszer könnyebb lesz :D
Pont ezért ha valaki megkérdezi hogy mikor jön a kistesó, na arra harapni tudnék...
Nekem az vált be hogy ha hisztizik, lefektetem a szőnyegre és otthagyom. Kb 10 mp múlva már bújik is oda hozzám, megnyugodva.
fel a fejjel :D Én is mennék veled csavarogni, de sajnos nem a 2. kerületben lakunk :S
Az 53-57. héten szintén van egy fejlődési ugrás. Nem lehet, hogy ennek a hatásait érzed a kisfiadon?
Nálunk dettó ugyanez a helyzet, nagyon sokat változik minden irányba, én ráfogom erre :) Aztán remélem az 57. hét környékén tényleg megint minden normális lesz :)
Én is rettenetes heves vérmérsékletű vagyok, de kialakítottam egy technikát (igazából ezer éves)
Nagy levegő és elszámolok5ig. Vagy 10ig.
Most próbálkozik meddig mehet el! Ne legyél túl engedékeny, mert, jaj. az szörnyű lesz
Őszinte részvétem. Ezt túl kell élni, mint a fogzást!
Szerintem neked a bezártság a bajod,ami teljesen normális,hisz a nap 24 órájában nem igazán tudsz magaddal foglalkozni.Most jött ki igazán.Elég fiatal vagy még,esetleg néha leadhatnád a kicsit,hogy kimozdulj a pároddal vagy esetleg egyedül.
A hisztit meg csak kinövi,bár most kezdődik a dac korszak igazán.
Nekem 4 gyerekem van a legkisebb 14 hónapos,de 1 hónapja valami égedelem kisfiú.Ráhagyom!Egyszer kinövi.
Minden jót!
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!