Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, lányok, asszonyok!...

Anyukák, lányok, asszonyok! Mit csináljak? Összetett probléma 1 éves kisfiammal.

Figyelt kérdés
Kisfiam most múlt 1 éves.Én 23 leszek néhány nap múlva.Eléggé heves vérmérsékletű,temperamentumos nő vagyok (ne is értem,miért ide születtem...inkább Olaszországban vagy Spanyol földön volna a helyem...esetleg Mexikóban...☺).A gyermek ugyebár a mi tükörképünk,szóval ha nem tetszik neki valami,nem tud ugyan beszélni,de a saját kis babanyelvén szabály szabályosan VISSZADUMÁL,csapkod,lázad.Flottul megtanítottam Neki,hogy mit szabad és mit nem,de 3 hete elfelejtette (????????) az összes "szabályt"!!!!Olyan kis mimóza lett,nem lehet rászólni...Ma odáig fajultak a dolgok,hogy elkezdett rágni egy dobozt,én pedig NAGYON HALKAN és MOSOLYOGVA rászóltam:"Nem szabad!",erre olyan vinnyogást produkált,hogy arra gondoltam,inkább lecserélem őt egy lányiskolára...Most már totál ki vagyok akadva,mert újabban én is nyűgösebb és türelmetlenebb vagyok,így ez egy ördögi kör!!!!Hogyan kell nevelni/megnevelni egy 1 éves gyermeket??Most már arra se figyel,ha kiabálok (gondolom,hozzászokott szegény...),ha mégis figyel,nyafizik egy sort,aztán kezdi előlről.Tudom,hosszútávon az a megoldás,ha ÉN megváltozom.Rajta leszek,ezt megígérem (megígérem,nektek,magamnak és neki is),de ajánlanátok valami rövid távú megoldást is???Valamit ami (szinte) azonnal hat????Szabály szerűen egymás idegeire megyünk...
2011. febr. 19. 13:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
ehhez semmi köze a te vérmérsékletednek, minden gyerek ilyen, most próbálgatja a határait, meddig mehet. aztán jön az elképesztő hiszti, dackorszak, szóval ez csak rosszabb lesz. próbálj nyugodtabban állni hozzá és ne kiabálj vele :)
2011. febr. 19. 13:29
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam elég nyugodt, viszont nagyon szeret(ne) rosszalkodni. Előfordult már az is, hogy rendesen toporzékolt az utcán, mert nem arra akart menni, amerre mi. Akkor szépen beletettem a babakocsiba, hogy jó, akkor nincs séta. 14 hónapos volt akkor (most 16.5) . Megértette, mert azóta a kezemet is fogja az utcán, nem ellenkezik. Itthon ő is elfelejtette a szabályokat, most vesszük újra mindet. De napról-napra értelmesebb, már nem visít mindenért, amit nem lehet, hanem néz egyet durcásan és megy játszani. Már nagyon ritkán kell erélyesen rászólni. Szóval türelem! És ha rosszat tesz, ne mosolyogva szólj rá, mert azt hiszi, hogy te azon jót mulatsz és csak azért is csinálja. Ha behisztizik, akkor meg hagyd ott, mert közönség nélkül már nem is olyan jó hisztizni.
2011. febr. 19. 13:43
 3/20 A kérdező kommentje:
Ez volt az első alkalom,hogy mosolyogva szóltam rá,mert láttam,hogy nagyon fáradt,gondolta,most nem nyúzom szigorú arckifejezéssel,eréllyel...Ebből az esetből is látszik,hogy érti,mit mondok,csak épp magasról tesz rá...Gondolom,próbálgatja a közös határainkat...De már egyszerűen elfogyott a türelmem!!!!Amióta terhesen elmentem táppénzre,nem voltam szinte sehol.Ma végre vár rám egy kis kaland,ugyanis ha apukám hazajött a munkából,mehetek bevásárolni a kicsinek...Izgi,mi?Nem tudom senkire hagyni pár órára,amíg elmegyek kikapcsolódni.Nem is tudnék hova/kivel menni.Biztos,hogy ez is közrejátszik a türelmetlenségemben!!Imádom őt,csak ti,anyukák tudhatjátok,hogy mennyire!!!!De az igazság az,hogy egyszerűen elegem van abból,hogy mindig,minden nap minden órájának minden percében csak Ő,Ő és Ő.Tudom,ezt vállaltam,és ha hiszitek,ha nem lelkileg fel is készültem erre.De eltelt egy év és nekem kifogytak a tartalékaim.Annyira várom már,hogy jobb idő legyen és mehessünk legalább a játszótérre...Pedig a tél a kedvenc évszakom...Kellene valami,ami kikapcsol,megnyugtat,feltölt.Elkezdtem könyvet írni,de 3 hete sem időm,sem energiám ilyesmivel foglalkozni...
2011. febr. 19. 14:05
 4/20 anonim ***** válasza:
én szívesen elmegyek veled kikapcsolódni, nem sincs kivel menni :( 2 éve nem voltam sehol :(
2011. febr. 19. 14:12
 5/20 anonim ***** válasza:
merre laksz?
2011. febr. 19. 14:42
 6/20 A kérdező kommentje:
Budapest,II.kerület.A Moszkva tértől kb. 10 percre...És ti??
2011. febr. 19. 15:44
 7/20 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez a helyzet. Mármint a pálfordulással. Cukiság volt, értette, hgoy nem szabad, és figyelembe is vette. egy hónapja kb hiszti hiszti hátán. Szinte csak azt akarja csinálni, amit nem szabad. Én azzal mentegetem, hogy erős az akarat, mint az anyjának és az apjának. De néha elviselhetetlen. Még a tenyerem is viszket, pedig nem akarom soha megütni. Tiszta kiborító. Remélem, ez csak egy ilyen nehéz időszak.
2011. febr. 19. 16:07
 8/20 anonim ***** válasza:

Bár az én fiam 1,5 éves de én is totál kivagyok már akadva.Mondtam én is a páromnak hogy a fiunk jobban hisztizik meg nyafog mint egy kislány!!!Szörnyű hallgatni!Az utcán nemakar sétálni csak cipeltetné magát,ha otthagyom mégnagyobb a hiszti,és szó szerint potyog a könnye:( Fogalmam nincs hogy miért csinálja de nekem nincs erőm ahhoz hogy az utcán hagyjam üvölteni!Sajnos messze laksz hozzánk(heves megye),pedig nekem is jólenne egy kis kikapcsolódás!

Kitartást,bár csúnya szó egy gyerekneveléshez:)

2011. febr. 19. 18:32
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

jajjjj, mintha rólam szólna ez a sztori, én annyira megnyugodtam!

már bocsi, de nem azért, csak én azt hittem, hogy engem akar az élet próbára tenni...

nálunk is ez van, iszonyatosan mozgékony gyerek, nem akar aludni, szó szerint délután 1kor úgy kell leszorítanom a gyereket az ágyra, és 20 perc bömbölés után elalszik. egyszerűen nem akar aludni, pedig álmos, össze vissza üti magát mert annyira fáradt, de nem alszik...csak kényszerrel...

a másik az evés..nem hajlandó rendesen enni, csak mindig a tányérban akar turkálni, meg kiveri a kanalat a kezemből ilyenkor...hiába adok neki is kanalat, tányért, eldobja és üvölt, hogy neki az kell...

a másik, hogy szinte az összes szabályt elfelejtettük mi is...:(

néha iszonyatosan ki tudok borulni, és legszívesebben rácsuknám az ajtót, hogy helló......

de nem teszem, nagyon szeretem, utána mindig nagyon lelkiismeret furdalásom is van...

de pont ma reggel, egy borzalmas éjszaka és reggel után elhatároztam, szigor lesz...

persze a maximális törődés és szeretet megtartásával...

mást nem lehet csinálni, mert mi lesz később...

11 hónapos amúgy a kisfiam

ja, és 1,5 éve nem voltam sehol!!!!!!!még 1 moziban sem....csak max. 1,5 órás bevásárlásra

2011. febr. 19. 21:47
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Tudom,hogy ez nem nyugtat meg,de hidd el lesz ennél még rosszabb is a helyzet!Nekem 22 hónapos a fiam,és néha olyan szintű hisztiket tud levágni,hogy rendesen megijedek....Pláne,hogy ő már beszél is,és természetesen mindent megért.Van,hogy mondom neki,hogy nem szabad,erre rámnéz,mosolyog és csakazértis megcsinálja.Aztán elszalad.És hozzáteszem,hogy nekem eléggé szerencsém van vele,mert amúgy egy nagyon kedves,nyugodt gyerek.Szóval kitartás,következetesség és sok-sok szeretet.Ezt át kell vészelni,és túl kell élni....valahogy.:-)
2011. febr. 20. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!