Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek vannak "nehezebb...

Szerintetek vannak "nehezebb esetű babák", akik mellett az anyának tényleg semmire sincs ideje, vagy csak az anya lustább, elhanyagoltabb?

Figyelt kérdés

Én az utóbbi voltam, emlékszem, a babám 1 éves koráig még fésülködni is luxus volt, vagy ebédelni is úgy ettem, hogy fél kézzel ettem, a másikkal csörgőztem.

De sok ismerősömet meg látom, hogy a gyerek 5-6 hónapos, és smink meg minden....

2011. febr. 19. 08:26
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

A 15.48-as válaszra reagálnék, ha nem baj, mivel a témát már úgyis kiveséztük :)

Az én gyerekeim is kíváncsiak, szeretnek mindent felfedezni, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnék tőlük pl. megfésülködni, felöltözni, wc-re menni stb. Max. jönnek velem és közben elmondom, hogy mit csinálok vagy ha őket érdekli valami, akkor válaszolok. Ezek nem zárják ki egymást. Nem csak egy olyan baba mellett lehet ápolt az anyuka, aki egész nap elüldögél egy helyben, ilyen nincs is szerintem!

Az én 15 hónapos kisfiam is mindig a "lábam alatt van", mindent megfogdos, felfedez, megvizsgál, mégis tudok mellette főzni, mosni, takarítani, teregetni, ezekben imád "segíteni" is, de még hajat mosni, azt megszárítani és kivasalni is szoktam mellette és tök jól elvan, pedig nem üldögél ám egy helyben, sőt!

Akinek "nehezebb" természetű babája van, az egész nap mellette ül vagy mászik a földön és folyamatosan szórakoztatja valamivel???

Érthető, amire gondoltam? Nehezen tudom kifejezni magam, mert közben itt kacsingat rám egy süti és alig bírok ellenállni :))))

Petrezselyem Katalin válaszoló gondolom nem egy 2 órás arckezelésre szokta magával vinni a babáját, vagy ha mégis, akkor hűűűűűűűha! :))))))))

2011. febr. 21. 13:29
 22/23 anonim ***** válasza:

Szoktatás kérdése is, és baba függő is. Ez a véleményem. Egyáltalán nem írtam h más anyuka béna...

Másrészt, igaza van az előttem írónak h nem tudom nálatok mennyi idő egy szemöldök szedés és festés?!

2011. febr. 21. 15:42
 23/23 anonim ***** válasza:
igen, de itt nem egy 15 hónapos babáról van szó, hanem egy 5-6-7 hónaposról. az enyém iszonyú mozgékyon volt, már 4 hónaposan sem maradt meg nyugton pl. azorvosnál se, körbe kellett cipelni, mert minden érdekelte, oda kellett vinni más babákhoz, hogy azoknak sikkantgasson....és igen, 15-16 hósan már elvoltmagában ha arról van szó, szoktatás miatt, de 4-5-6-7 hósan még nem volt el magában, igen, egész nap őt szórakoztattam, különben jaj volt nekem, de megülni az ölemben,....ugyan. azt ugyan nem. szóval létezik szoktatás, ezt aláírom, de nem ilyen kicsi babánál, akinek fogalma nincs aról, mi az hogy anyának dolga van, majd mindjárt. nincs időfogalma vagy most vagy soha. az enyém 15 hósan értette meg mi az hogy minjdárt.
2011. febr. 23. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!