Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hónapos kisfiamnak hörghurut...

3 hónapos kisfiamnak hörghurutja van segitség kellenne vagy jó tanács?

Figyelt kérdés
Már egy hónapja folyamatosan taknyos! Minden héten 1-2 elvittem a dokihoz! Előszőr csak sürű orrszivást javasolt! Majd elkezdett köhögni is,kapott egy hétig amoxicillint fenistil cseppet és ambroxol q. Ismét visszavittem de közben már vettem neki stodált is,azt kihánya.. Vasárnap már hallotam amikor levegőt vesz olyan mintha sipolna,pattogna a tüdeje és a hátán is éreztem! Visszavittem és meghallgata rögtön mondta hogy hörghurut helyszinen befujt neki majd ismét meghallgata és mondta hogy hat neki! Kiirta ezt nekünk ventolin napi 2* kell fujni +ambroxol és fenistil! Minden nap kb 5* megy neki a sóoldatos inhaláló is! Van szteroidos rectodelt kup is de arra hála nem volt szükség! Szerdán visszakellett vinnem hogy meghallgassa akkor azt mondta sokkal szebb! Én pedig ugy gondolom hogy szinte ugyanugy köhög és pattog sokszor a tüdeje-sipol.Hétfőn kell megint mennünk... De már nem tudom mit csináljak szegénnyel! Ezeket leszámitva nem venné rajta senki észre hogy beteg mert ugyanolyan jó kedve van ,nyugodt ,szépen alszik..Kaphat tüdögyuladást igy vagy valami mást?? Nagyobbik lányom kruppos de nála mindig használ a párásitó+inhalátor és a köptető/mucropont/ ! de a kicsivel mit csináljak?? Már ott tartunk hogy öklendezik a gyogyszer illatától is:)) Nem is tudom semmibe belekeverni mert a cicin kivűl nem fogad el semmit! A gyogyszert is fél óra alatt csempészem be neki,hogy ne hánya ki!! Segisetek létszi!!
2011. febr. 19. 00:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Én a helyedben megnézetném más orvossal is!nem megijeszteni csak leírni szeretném az én kislányom 21 hónapos és pneumococcussal kerültünk intenzívre hetekig hurutosan köhögött és folyt az orra más baja nem volt aztán ez lett belőle, mert hittem a gyerekorvosnak,tényleg nem megilyeszteni akarlak ,de vidd el máshova is, én tanultam belőle sajnos
2011. febr. 19. 00:47
 2/6 anonim válasza:
Párásítót mindig használtok? (Nekünk nics, de egy nagyobb edényben víz is megteszi) Tegyél bele ottrivin tengeri sóoldatot. Gőzölögtess annyi kamillás vizet a lakásban, amennyit csak bírsz. Plusz ha van anyatej, az bármikor mehet a baba orrába. Nálunk is születésétől kezdve szürcsögés volt, aztán ezekkel az egyszerű praktikákkal elűztük a náthát. Most 5 hónapos. Jobbulást!
2011. febr. 19. 06:30
 3/6 anonim ***** válasza:
én köptető helyett lándzsás ütifüvet használok!
2011. febr. 19. 06:45
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen én is másik doktornőn gondolkozom! Párologtató általában 1 órát van bekapcsolva esténként! Nagyon hangos.Viszont a parapeen mindig van tengerviz még a nyáron hoztuk Horvátból! A lándzsás útifü szirupot lehet neki is már? Van itthon mert a nagyobiknak probáltam de ő kihányta! Megprobálom a kamillát is! Köszönöm az eddigi tanácsokat.
2011. febr. 19. 07:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én babám is köhögött,náthás volt, és mikor elkezdett sipolni a tüdeje a doki antibiotikumot írt fel neki azonnal. Két nap altt elmúlt a sipolás, majd újabb két-három nap alatt a hurutos köhögés is. Bár ő nem bírta jól, nagyon nyűgös és síros volt végig. De az antibiotikum helyretette.
2011. febr. 19. 10:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Próbáld ki a Baby luuf balzsamot, vékonyan a hátára. Nagyon jó, nekünk az a csodaszerünk. 8 hetesen már szükség volt rá, patikus ajánlotta.

Lándzsás utifű szirupból egy olyan van, ami 6 hós kortól használható, a többi még később. Tehát ti még azt sem használhatjátok.

Párásítani csak ultrahangos masinával párásítsatok, a száradó ruhák, radiátorra tett vizes bödön nem jó.

Vidd el másik orvoshoz! Akár ügyeletre, mert ott néha sokkal alaposabb dokik vannak.

2011. febr. 19. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!