Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most tényleg mindenki főz a...

Most tényleg mindenki főz a babájának vagy csak nem merjük bevallani, hogy üvegest is adunk neki?!

Figyelt kérdés

Én bárkibe botlom, mindenki azt mondja, hogy igen, a jellemző, hogy inkább főz a babának. Csak utazáskor ad üvegest.

Én bevallom: fele-fele arányban adom, sőt, néha 4szer üveg, 3szor saját...hoppá...

Még valaki rajtam kívül?

Kíváncsi vagyok...

2011. febr. 18. 15:19
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Én sokszor főztem, aztán sokszor kiöntöttem a két óra hosszán át kotyvasztott szuperbio házikaját, mert nem ette meg.

Érdekes módon az üvegest mindig megette az utolsó falatig!

Most már közö koszton vagyunk, de ha olyan vacsora van, amit nem adok még neki pl. gomba), akkor előveszek a készletből egy üvegest.

Modern korunk egyik legnagyobb találmánya! (Másik az eldobható pelenka.)

2011. febr. 18. 16:18
 22/35 anonim ***** válasza:

nálunk is fele-fele az arány- de az is inkább úgy hogy a gyümis kajákat adok üvegest, délre meg főzeléket főzök - általában!

de sokszor erőfordult már fordítva is.

van itthon mindig üveges, gyümölcsös és főzelékes-husis is, hogy lehessen mihez nyúlni, de ha van időm és be tudok vásárolni neki külön, akkor főzök is neki. A másik kettő mellett néha egyszerűbb az üveges.

:-)

Egyébként meg sztem tökfinomak, és a fim mindet szereti, bár még az én főztöm is nagyon izlik neki!!

Azt az avokadós kaját hogy csináltad egyik válaszoló? leírnád??

:-)

2011. febr. 18. 16:21
 23/35 anonim ***** válasza:

1 éves koráig szinte csak üvegeset evett, csak néha főztem. keveset evett, úgyhogy anyagilag se volt megterhelő.

valahogy eszembe se jutott, hogy én főzzek, jobban bíztam az üvegesben.csak anyósom b.szogatott, hogy miért "konzervet" adok a babának....:)

2011. febr. 18. 16:24
 24/35 anonim ***** válasza:

Nitrátos a csapvíz, amit hiába forralsz benne marad, a felnőttekben van egy enzim ami nem engedi beépülni a vörösvérsejtek oxigént megkötő részébe, a babákban ez 1éves korra lesz meg, addig babavíz vagy ásványvíz.

Mindenki csak néz, hogy 2011ben sem találtak módot, hogy kitisztítsák az ivóvízből.

2011. febr. 18. 16:39
 25/35 anonim ***** válasza:
Amikor pépeset evett szinte mindig üvegeset adtam neki, mert igazából nem is szívesen ette azt amit én össze turmixoltam neki. Mióta eszi a darabosat rendesen kb. 10 hós korától, azóta meg nem eszi meg az üveges darabosat, csak amit én főzök. Azóta se főzök neki külön, azt eszi, amit mi és igazából azt szereti.
2011. febr. 18. 16:40
 26/35 anonim ***** válasza:
Az én kezdettől főzöm az ebédre-vacsira való főzelékfélét a kisfiamnak, de a délutáni gyümölcspép, az általában üveges, mert idénygyümölcs nincs, és a boltban kaphatónál jobb akkor már a bébiétel. Sok zöldséget fagyasztottam le a nyár- ősz folyamán, így részben a megfelelő alapanyag, részben meg anyagi megfontolásból teszek így, mert az én kisfiam már 8 hónaposan 30-40 dkg körüli mennyiségeket evett meg egyszerre, szóval egy kis üveg bébiétel sehogy sem lett volna elég.
2011. febr. 18. 16:55
 27/35 anonim ***** válasza:
Hát én sem főztem mindíg ,sőt nagy részt csak üvegest kapott, ha akciós volt a dm-ben vagy Tescóban mindíg vettem többet,nem hiszem ,hogy drágábban jöttem volna ki,mintha minden nap én készítettem volna. Egyébként szerintem a mai üveges kaják megbízhatóak, pl. amit veszel zöldségesnél zöldárú honnan tudod,hogy honnan jött ,mivel kezelték? Ha ezt nézzük lehet az üveges még megbízhatóbb.Így meg legalább több időm is maradt a babára és a házimunkákra.
2011. febr. 18. 16:56
 28/35 anonim ***** válasza:
Mivel első babám, így van időm főzni neki. Csak ritkán kap.Például, ha nem idénygyümölcsöt akarok neki adni. Ilyenkor jól jön, de ez kb. 2 hetente 1x van.
2011. febr. 18. 17:06
 29/35 anonim ***** válasza:
Én 3 hós korától bébiételt adtam neki, kb. 8-9 hónapostól pedig azt eszi amit mi. Már nem eszi meg a bébiételt. Nem főzök, mert azt az időt inkább a gyerekemre szánom, rendelünk ebédet mindenap, be van fizetve egész hétre. Nagyon szereti a lányom is. Nem kell mindennap azzal foglalko9znom, hogy mit hol vásárolja, és hogy főzzek mosogassak. ... stb.... több időm van a gyerekre.
2011. febr. 18. 18:45
 30/35 A kérdező kommentje:

Na....hát, Veletek még nem találkoztam,:) csak olyannal, aki tetőtől talpig végigmért, hogy "Te nem főzöl minden nap?,miért nem veszel ki a saját kajátokból a babának??!" stb.

Minden nap nem főzök:

mert: - változatosabbá teszem az üveges kajákkal

- van, hogy amit főztem éppen nem jön be neki, ilyenkor jöhet az üveges( és nem azért, mert rosszul főzök..)

- a tejszínes.gombás ragunkból, a kagylós tésztából vagy éppen a rántott húsból vagy pacalból vegyek neki ki egy falatnyit???

- nincs néha időm, fantáziám trutymákolni a konyhában egy kétes eredményért..

És, hát reménykedem, hogy azért jó minőségű (nem kicsit drága) babakaják azért azt tartalmazzák, mint ami rájuk van írva..

2011. febr. 18. 19:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!