Most tényleg mindenki főz a babájának vagy csak nem merjük bevallani, hogy üvegest is adunk neki?!
Én bárkibe botlom, mindenki azt mondja, hogy igen, a jellemző, hogy inkább főz a babának. Csak utazáskor ad üvegest.
Én bevallom: fele-fele arányban adom, sőt, néha 4szer üveg, 3szor saját...hoppá...
Még valaki rajtam kívül?
Kíváncsi vagyok...
Én mindig elfelejtettem, hogy a mi csapvizünkből nem lehet a babáknak főzni, így üvegeset kapott csak, amíg apósom nem adott neki a saját húsleveséből, ami szintén nem látott babavizet, na meg nem ette már az ízetlen vackot.
Most a lánykámra sem fogok porciózni, megveszem a boltit, külön rá nem fogok főzni, és majd Ő is csatlakozik egyszer a főztömhöz.
miért nem lehet a vizetekből főzni babának? (utolsó előttitől kérdezem) bocsi hogy offolok de ezt nem értettem :)
Amúgy én kb felesben voltam, szó szerint, mert a krumplit megfőztem én, esetleg tejben (1 éves kora után) és összekutyultam azzal amit kibontottam. Így új, midig más ízek, gyors kajakészítés, mégse ment rá a gatyám. Ha anyagilag megtehetném, a második babámnak csak üvegeset adnék, mert már most utálok főzni (baromi válogatós lett az elsőszülöttem, 3-4 félét ha megeszik) 2-felé, nem nagyon van kedvem 3 felé főzni (nekünk felnőtteknek+a nagynak+a kicsinek)
Én is kb. 60-40 vagy inkább 70-30% arányban adtam az üvegest és a házit a babámnak 1 éves koráig, most 15 hónapos.
Aztán egyre több mindenből evett már, amit főztem, de mivel sajnos tejérzékeny, így mindig van itthon bébikaja, hogy ha olyat főznék, amiből ő nem kaphat, akkor is legyen mit ennie.
Semmiben sem szeretem a végleteket, így tök hülyeségnek tartom, ha vki irtózik az üveges kajától és azt is, ha egyáltalán semmit sem hajlandó főzni.
Meg lehet találni az arany középutat, így nincs gond egy utazásnál sem, de nem is költöm ingem-gatyám bébiételre...
Miért ne merném bevallani, hogy adok neki? Nem csak utazáskor, hanem ha nagyon elcsúszok a napi teendőkkel. Nincs ezzel semmi baj, nyilván az Ő igényeiknek megfelelően van összeállítva az üveges is. Ha te főzöl, és boltban veszed a hozzávalókat, abban is lehet sajnos bármi.
Ami miatt azért gyakrabban főzök, mint üvegezek, hogy nagyon drága a bébiétel.
Én is főztem amint elkezdtük neki a hozzátáplálást. Van babaszakácskönyvem vagy 3 féle, lelkesen kotyvasztottam stb.
Aztán fogta magát és 14 hónaposan mikor már javában darabost is evett nem ette vagy csak ritkán fogadta el a főztömet.
Beiratkoztunk a bölcsi menzájára. Na onnantól eszik mint a kisangyal :) Én meg nem bánom, mert idén ősztől oda fog járni, megszokja az ottani ízeket.
Én is adtam neki üvegest, főleg a macerás félékkel. (borsó, paradicsomos hántolgatni stb)
Én javarészt főzök neki de azért néha(kb 1 héten 1x)kap üvegeset is mikor nagyon elvagyok havazva itthon a takarítással vagy éppen magunknak olyat főzök,sütök ami mellett nincs időm az övét is elkészíteni!
Ma éppen avokádó-krumpli-husi variáció volt!
9 hós
utolsó vagyok!
Azt elfelejtettm,hogy természetesen én nem vetem meg azt az anyukát sem aki csak béniételt ad a babájának!
Én sajnálok annyi pénzt kiadni érte,belefér az időmbe is,hogy főzzek neki külön és hála az égnek szereti is amit főzök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!