Gyerekszáj? Írnátok édes "beszólásokat"?
Most tanítgatom 20 hónaposomat, hogy ne mondja mindenkinek, hogy szia, hanem a néniknek és bácsiknak jó napot vagy csókolom legyen a köszönés.
Meglátott egy nénit és egy bácsit az utcán, következő volt a párbeszéd:
-Anyaaa, néni!
-Igen, ott a néni. Hogy köszönünk a néniknek?
-Szia!
-Neeeem.
-Jó napot - suttogja.
-Igen. De mondd hangosan, mert nem hallják.
-Jó napot- kiabál.
-Ügyes vagy! És a bácsinak hogy köszönsz?
-Hangosan!
:D :D :D
Egyik reggel felállt a 22 hónapos kisfiam az ágyában,és így ébresztett:
"Atyaég,tiszta pisi vagyok..."
És tényleg tiszta pisi volt.:-)))
3 nyelvet beszél a 15 hónaposom. Rengeteg lövése van, főleg amikor fáradt, és keveri a nyelveket.
Legutóbb várta az apját, de előbb elkapta az álmosság, mint a férjem ért haza. Az volt a legutolsó mondata az alvás előtt, hogy: Daddy jön zu Hause :)
Unokatestvérem imádta a puncsos fagyit, de nem tudta kimondani, így ő mindig "puncis fagyit" kért, jó hangosan:)
A fiam nagy járműmániás, így volt egy korszaka, amikor mindennek más nevet adott. Volt a teherautó (ágy), emeletes busz (ablak), stb.
Utaztunk a buszon, és épp "milyen színű" mániája volt. Mindenről megkérdezte. A héven már alig volt hely, így leültünk egymással szemben 1-1 férfi mellé. Szintén emelt hangon megállapította, hogy "anya, te egy bácsi mellett ülsz én meg egy néni mellett". Ha ez nem lett volna még így is elég kellemetlen, a mellettem ülő ember az etnikum tagja volt, rámutatott és megkérdezte. "Anya, az a bácsi milyen színű?". Mit lehet erre válaszolni... Azt mondtam, hogy bőrszínű, majd gyorsan elkezdtem valami semleges témára terelni a szót, mielőtt folytatja..
A nagyapja mondta neki, hogy a másik nagymamához megyünk majd villamossal. Igenám nem mentünk, mert egy megállóért nem szálltunk fel rá. A nagyinak elmondta, hogy Zsolti (így hívja a mostoha nagyapját) azt mondta, villamossal jövünk majd.
A nagyi erre megkérdezte, hogy azzal jöttünk-e, mire a fiam csak legyintett, hogy "nem, Zsolti csak kamuzott"
Régebben keverte a fel és le szavakat, így vicces volt, amikor egy "felkapcsolom a villanyt" helyett azt mondta, hogy "lehúzom a fűtést". Hogy ez honnan jött, nem tudom, de elég nehéz volt kiverni belőle:D
Mostanában sokmindent úgy kezd, hogy nyomatékosítja, "anya, figyelj már, képzeld el....." Olyan édes:))
Egyébként most 4 éves.
4 éves lányommal ültünk az UH-ra várva és a lányom nagyon elemibe volt egy idő után..... Anya annak a néninek is nagy hasa van,mikor jön ki a kisbaba és mindenkitől kérdezgette,majd az egyik anyukának a férje elég nagy pocakos,mondogatja nekem hogy a bácsinak is baba van a hasába mert ugyanakkora mint a nénikért:D Fél óráig bizonygatta már pedig abba baba van!
A 4D ultrahangos dosszié belseében a "Tojásból bujt ki a pici baba" A lányom a mamánál egymás után hirtelen földhöz vágott 3 tojást keresve a babát"
elvittem magamhoz dokihoz nézte a babám köldökáramlását,mondtam neki hogy majd megmutatja doktorbácsi hogy fiú vagy kislány me hogy mien szép! Bementünk erre ultrahang alatt végig nyavajogta " Mikor veszi ki hogy megnézem mie van neki és hogy szép-e,mert ha nem szép akkor nem is akarom hogy kijöjön! Hát nem semmi volt.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!