Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennel? Rakerdeznel vagy...

Mit tennel? Rakerdeznel vagy hallgatnal inkabb?

Figyelt kérdés

Mindig egy gyereket akartam,parom ketot.eskuvo elott megbeszeltuk hogy okes legyen ketto.Sokat vartunk a lanyomra es kozben en meggondoltam magam,nekem eleg egy,de nem tudom a parom hogy gondolja ezt,nem akarom felhozni a temat mert ha o tovabbra is ketton van akkor kicsit gaz.

meg van ido a probalkozas elkezdeseig,nem tudom akkor, vagy inkabb most hozzam fel neki a dolgot.

igerni nem igertem semmit,csak o nem szeretne hogy a lanyom egyedul nojjon fel.

2011. febr. 17. 08:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Pár év múlva lehet, hogy te is meggondolod magad, nem? Egyelőre sztem annyit érdemes megbeszélni, hogy te még várnál a következő babával.

Amúgy én is jártam kicsit hasonlóképp: megígértem, hogy a férjem választhat nevet ha fiunk lesz, de annyira nem tetszett a választása, hogy komoly viták voltak belőle, és végül 2. név lett amit ő szeretett volna...

Az ilyen jellegű konfliktusok sajnos elkerülhetetlenek, de inkább beszéljük meg, mint hogy évekig hallgassunk vagy szorongjunk miatta.

2011. febr. 17. 08:21
 2/14 anonim ***** válasza:

Miért nem szeretnél második babát? (Nem kötekedésből kérdezem!) Csak mert ha megtehetitek, akkor nagyon igaza lenne a férjednek, mert nagyon-nagyon jó lenne a kicsinek, ha lenne testvére. Szerintem neked is megérné a rövidebb ideig tartó fáradozás a másodikkal, mert utána már jól eljátszanának együtt...

De ha nagyon nem szeretnél, szerintem minél előbb próbáljátok megbeszélni a miérteket...Azt jól tettétek, hogy esküvő előtt megbeszéltétek ezt a fontos kérdést. Most ehhez képest Te eltérnél - így szerintem az lenne fair, ha minél előbb felhoznád neki a témát.

2011. febr. 17. 08:24
 3/14 A kérdező kommentje:

tobb dolog miatt nem szeretnek masodikat.

az elso dolog hogy 30 folott nem akarok szulni,ezert alltunk neki 22evesen az elso babanak hogy ugye legyen ido a masodikra is(a parom elfogadta ezt a nezetemet,igy egyezett bele hogy induljon a babaprojekt)27evesen szultem az elsot,nagyon nem igy terveztuk,ez van.

Most 28vagyok,tehat az idot nagyon nem huzhatom tovabb.

nekem boven eleg a lanyom,tok jol megvagyunk,ugy erzem minden vagyam kielegiti,nem erzem azt hogy szeretnek megegy gyereket.anyagilag is nehez mostansag,de neki meg minden letszuksegletet biztositani tudunk.

Egyedul ami zavar hogy nem tudom menyire kiszuras ez a parommal szemben,tudom hogy o sem igy kepzelte ezt az egesz gyeremekvalalaosdit,nem akarom megbantani,altalaban megegyezunk mindenben de itt nincs kozeput,nincs 1,5gyerek.

2011. febr. 17. 08:34
 4/14 anonim ***** válasza:

Szerintem most próbáljatok erről beszélni.

Nem tudom, mennyi idős a lányod, de hidd el, ezt most ilyen kategórikusan eldönteni, hogy te márpedig több gyereket nem akarsz, nem nagyon lehet.

Fiatal vagy méG!!!

Egyre több nő szül 30 felett, semmi gond nincs vele. (Én az első 31 évesen a másodikat 33 évesen szültem.) Simán meggondolhatod magad.

Azt sem tudom, neked van-e testvéred, de a lányodat megfosztod valamitől, jobban mondva valakitől, akit te sajnos nem helyettesíthetsz és pótolhatsz később, amikor már tényleg nem lehet.

Az anyagiak? És létszükséglet? Azt hiszem, erről nem mi értekezhetünk, akik itt ülünk a jó meleg lakásban az internet előtt.

2011. febr. 17. 08:41
 5/14 A kérdező kommentje:

utolso,az a gond hogy en 18eves korom ota egy gyereket akarok,amikor beleegyeztem a kettobe akkor is azert mert a parom is ezeket mondta amit te,hogy kell neki a testver.azta az erzes nem valtozott bennem,pedig vartam hogy majd szules utan megvaltozik a velemenyem mert milyen jo a gyerek(ezt is mondtak mar hogy valtozni fog majd,nem valtozott).

Most 1eves mult.

nekem es a paromnak is van tesoja.

2011. febr. 17. 08:52
 6/14 A kérdező kommentje:

Ovszerrel vedekezunk.egy honappal ezelott a parom anelkul is belement volna(nem volt keznel) de mondtam neki hogy felejtse el,99%ban szeretnek biztos lenni benne hogy nem leszek terhes.

Nem szolt egy szot sem,es azota sem firtatuk ezt a dolgot,de szerintem mindketonkenek lejott a masik fel allapontja.

2011. febr. 17. 08:57
 7/14 anonim ***** válasza:

Én tökéletesen megértelek kedves kérdező. Én is utálom, amikor rám akarják eröltetni a második babát olyan szövegekkel, hogy "megfosztom a babámat a testvértől" vagy "a testvért senki sem pótolhatja".

Eredetileg egyet terveztünk, a párom most már akarna mégegyet, én viszon nem.

És egy gyerekhez hiába van meg az anyagi háttér, ha nem vágyunk rá, csak azért ne vállaljon senki gyereket, mert a párja azt akarja. Ő meg nem, és? Nem fog ám összedőlni a világ, hogy ha lesznek egy gyerekes családok is. Attól, hogy valakinek nincs tesója, sem kevesebb, sem rosszabb ember nem lesz belőle. Mindenkiből olyan ember lesz, amilyent a szülei nevelnek vagy épp nem nevelnek belőle.

Szóval én tökéletesen megértelek, és szerintem szólj inkább most, hogy te így gondolod. Tisztázzátok mihamarabb. És persze még meggondolhatod magad akár 1 vagy akár 5 év múlva is.

2011. febr. 17. 09:02
 8/14 anonim ***** válasza:
Beszéljétek meg most, aztán ha véletlenül meggondolod magad annál nagyobb lesz az öröm. Nem kell ezen stresszelni. Én tavaly szültem 32 évesen és egy testvért mindenképpen szeretnénk még persze 35 éves korom előtt. Nekem az a "mumus", a 35. életév.
2011. febr. 17. 10:17
 9/14 A kérdező kommentje:

Parom tovabbra is szeretne,nem tudtam mit mondani erre igy azt mondtam majd beszelunk rola.tiszta gaz.

Egy regabbi megallapodas miatt majusban allnank neki.

Mi a francot csinaljak?

2011. febr. 21. 09:12
 10/14 anonim ***** válasza:

Hát elég szemét dolog, hogy megígérted neki, hogy két gyerek, úgy, hogy közben tudtad, nem akarsz csak egyet:( de a te döntésed kell legyen, ezt nem szabad erőltetni. Ha nem akarsz többet, akkor ne is legyen.

Viszont mindenképpen vele beszéld meg, ez lenne a legtisztább. Főleg a pároddal szemben.

2011. febr. 21. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!