Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Régies nevek a mai világban?...

Régies nevek a mai világban? Ugymond "aláznák" emiatt a gyermekem?

Figyelt kérdés

A gyermekemnek az alábbi nevek közül választanék:-fiú: Dezső, Imre, János, Ferenc, Sándor

-lány:Katalin, Julianna, Mária, Judit, Erika, Ildikó, Sarolta

Nem szeretném, hogy utáljon a gyermekem a neve miatt... szerintetek?Csúnya nevek? Vagy pont attól lenne menő és különleges, hogy ilyen neve van?

2011. febr. 17. 02:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én kiegészíteném a kört a Nándorral. Szerintem nagyon szép!
2011. febr. 17. 09:21
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
a Dezső kivételével nekem a többi teljesen rendbe van. Ha valaki bemutatkozik Jánosnak vagy Ildikónak nem gondolok semmit, de ha pl. azt mondja Amaranta, Dzsesszika vagy vannak még durvábbak is akkor már azt gondolom ez gáz. Különben meg lehet szép név a Dominik, de engem már a hideg kiráz tőle.
2011. febr. 17. 09:22
 13/19 anonim ***** válasza:
Nekem egyikkel sincs problemam, talan a Dezso nem tetszik, de a lanynevek kifejezetten szepek. Engem is ezek kozul neveztek el, es meg most is tetszik a nevem, adtam volna a lanyomnak is, de nem akartam, hogy olyan neve legyen, mint nekem.
2011. febr. 17. 09:54
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Jaj, dehogy gáz!

Miért kellene minden gyereknek Bencének meg Leventének lenni? Már úgy unom, hogy mindenki 10-20 névből választ, ismerősök között 5 Benedek van (nagyon szép név, nehogy félreértsetek!). Az összes környékbeli kislány Anna, Jázmin, Bogi...

+ vannak az extrám ritka és kacifántos nevek. A múltkor volt egy Níla vagy mi. Mindig a Nile jut eszembe róla, anyu vasalójának a márkája :D És az anyuka meg volt sértődve, hogy mindenki Lillának érti... Talán azért, mert annak van értelme.

Szóval csak nyugodtan, nekem mind tetszik. A Dezső is, van 2 Dezső ismerősöm, mindketten nagyon jófejek :)

A fiam Géza, sehol nem kell magyarázni, hogy fiú név, mégis nincs a környékben 10 másik ugyanezzel a névvel.

Valaki írta az Endrét, az is tetszik nagyon, a Nándor is. A többivel sincs semmi gond! Nekem tetszik ezeken kívül: Frigyes, Mihály, Ágoston, Gyula, György, Dénes...

Lányok: lány neveken még nem gondolkoztunk annyit, de a Sarolta, Júlia, Ildikó, Gyöngyi, Erika, Viola nagyon tetszik és egyik se gyakori mostanában.

2011. febr. 17. 10:18
 15/19 anonim ***** válasza:

Jajj, hát miért aláznák? Vagyis hát minden nevet lehet csúfolni, nagyon kreatívak a gyerekek.

Nekem a felsoroltak közül a Dezső és a Mária az, ami nagyon nem tetszik, a többit adtam volna, ha a párom szeretné. Nálunk a játszótéren van két Kati, az egyik öccsét Gyurinak hívják, és van Jancsi is. Az ismeretségi körben pedig egy elsős kislány Sarolta, szerintem az amúgy sem régies.

Add nyugodtan bármelyiket. Bár a Dezsőt inkább ne...

2011. febr. 17. 11:22
 16/19 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat:)

nagyon boldoggá tettetek...bár kicsit szomrú is vagyok, mert nekem a Dezső név a szívem csücske, az tetszik a legjobban.pont ezért kértem ki a véleményeteket, mert legtöbben arra mondtátok hogy nem szimpi:)

köszönök mindent:)

2011. febr. 17. 13:41
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem speciel tetszik a Dezső:) Furcsa dolog ez. Van az oviban egy Géza nevű kissrác. Addig, amíg Őt meg nem ismertem, el sem tudtam képzelni, hogy így hívjanak egy gyereket. De rá a világon a legjobban a Géza név illik. Pedig nem egy Kertész Géza karakter.

Ha neked a Dezső tetszik, nevezd annak. Mindenki meg fogja szokni, és úgy lesznek vele, mint én a kis Gézával.

2011. febr. 17. 16:11
 18/19 A kérdező kommentje:

utolsó!

remélem igazad lessz,és a gyerekek mondjuk az oviban nem néznek rá értetlenkedve (pl. van egy kis pajtás aki nem akarta nekem elhinni, hogy Dezső név létezik)

2011. febr. 18. 11:00
 19/19 anonim ***** válasza:
Add neki nyugodtan a Dezso nevet! Szerintem nem fogjak csufolni miatta. Annyi mas tenyleg idiota nevet talalnak mar ki, ez legalabb egy karakan, ferfias nev. Batran vallald fel! Ugyis inkabb az szamit, hogy ki lakik a nev mogott. Nekem pld. soha nem tetszett az Arpad nev, de megismertem egy sracot suliban, aki nagyon jo fej, igy mar a nev is mashogy hangzik!
2011. febr. 18. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!