Kislányommal -és 2,5 éves nagylányommal- ma kezdtük a bölcsit, dolgozni kell mennem.
A nagyon nem féltem, de a kicsit igen. Mire számítsak egy ilyen kicsinél, ha egész nap nem lát majd? Sajna reggel elviszem őket bölcsibe, és nem látom őket este, későn jövök, apával lesznek. Legközelebb másnap reggel látom a lányokat. Félek, hogy fogja ez érinteni...
Tudtok mondani valami tapasztalatot?
2011. febr. 14. 21:53
1/5 anonim válasza:
Kisfiam 1 eves mult es bolcsis. Igaz en reggel viszem 8:30-9:00 kozott (9-tol 16:30-ig dolgozom) es a ferjem hozza haza 15 ora utan (o 7:00-tol 15:00-ig dolgozik). Ha nem kerulok forgalmi dugoba akkor jo esetben 16:45-re otthon vagyok addig a ferjemmel van a kisfiam jokat jatszanak. :) Jot tesz nekik ez az ido kettesben. :) Nallunk semmi gond az egvilagon nem volt a bolcsivel. Persze nem azt mondom, hogy mosolyogva ment, egy kis pityerges volt reggel 1-2 percig amikor elkoszontem tolle de sokszor mar mire a bejarati ajtohoz ertem mar nem sirt. Ahanyszor erte mentem onfeledten jatszott. A kezdesnek mar lassan 1 honapja es most mar reggel sem sir amikor elkoszonok tolle, hanem megy jatszani. Szereti nagyon a gyerek tarsasagot, mosolygos nincs vele semmi gond. Beallt most mar a bolcsibe is a napirendje, hogy ebed utan alszik. Az elejen nem akart aludni,mert tul uj votl a hely, sok jatek, gyerekek, izgalom... Ezert faradt volt nagyon mire utanna ment a ferjem es a kocsiba mindig bealaudt aztan este alig birtuk elalatani. De ezen is tulvagyuk. Egyaltalan nem viselte meg a bolcsi es lekopogom eddig meg semmi betegseget nem kapott el (multhet elott 3 napig folyt az orra de ennyi). Nekem sokkal nehezebb volt az elvalas mint neki, de most mar visszaszoktam a munkaba, beljottem ebbe az eletbe es mindenkinek jo. Anyagilag sokkal konnyebb es en egyaltalan nem banom, hogy igy dontottem. Persze ha a pici fiam minden nap sirna torka szakadtabol vagy nem akarna menni akkor biztosan ketsegbeesetten keresnem a megoldast de nincs az egvilagon semmi baj. Egy negativumot tudok mondani, hogy nincs idom semmire. Mert mikor hazajovok akkor inkabb vele jatszom, megyunk tekeregni... mert hianyzik egesz nap es jo vele jatszani. Igy a hazimunkat nehez elvegezni nagyon vagy este kesore marad. :( De,hogy oszinte legyen nem ez a legfontosabb es valahogy ebbe is belejovok. Ha nincs mas megoldas szamotokra akkor felesleges aggodnod, tul kell valahogy elni. Hidd el neked sokkal nehezebb lesz mint neki. Sok sikert nektek.
2011. febr. 14. 22:20
2/5 anonim válasza:
Bocsi azt elfelejtettem irni, hogy a babak nagyon alkalmazkodok es ha megszokja ezt az eletritmust ez lesz szamara a termeszetes. Nem leszel attol rosszabb anya, hogy nem lat olyan sokszor. Emiatt ne legyen lelkiismeret furdalasot. Ugy csinald ahogy nektek jo. Hidd el ha nekunk sem lenne anyagi gondunk akkor en is szivesen maradok vele meg par honapot ahogy sokan teszik. De az elet kozbeszol es ezt nekunk kell megoldani. A gyerekedert es a csaladodert teszed amit teszel es ez legyen a szemed elott. Menni fog csak bizzal a gyerekeidben es magadban.
2011. febr. 14. 22:27
3/5 anonim válasza:
Kislányo 14 hósan kezdte a bölcsit(fiam is bvele együtt 25 hósan),egy csoportba kerültek,lányom nagyon hamar megszokta,imád járni,csak sajnos állandóan beteg,1 hét bölcsi 1 hét betegség. Reggel nincs hiszti,szépen eszik ott,alszik is kb 2 órát. Most már 18 hónapos,egyedül eszik,nem kell neki segíteni,megmondja ha a pisilni,kakilni kell,rengeteg szót mond. A betegségek ellenére a bölcsi nagyot jót tett neki,sokat fejlesztett rajta.
2011. febr. 15. 08:56
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
És nagyfiaddal nem volt gond?
Mert nálunk úgy néz ki, a kicsit féltettem és a nagy tiltakozik... tegnap este hányt, és ma már mondta, hogy nem akar menni bölcsibe...
Annyira tanácstalan vagyok...
de fél év mulva úgyis menne oviba, sokáig nem húzom már akkor sem...és ha meg már elkezdtük..
2011. febr. 16. 12:15
5/5 anonim válasza:
Na a nagyfiamnak már nem annyira tetszik a dolog,minden reggel hiszti induláskor,de viszont haza jönni már nem akar.:-))
Fiam úgy gondolja,h elárulom őt és gonosz módon ott hagyom. Még nem érti,h muszáj dolgoznom és Ő érte teszem mindezt.
Ha hugi itthon van,mert beteg,rendesen durcizik mikor haza ér bölcsiből a fiam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!