Hogyan altassam vissza a babámat éjszaka?
Mekkora?
amúgy sehogy. Hagyd a hején, és ha méltatlankodok, menj be hozzás, simizd meg és hagyd ott. Ha 4 éjjelt kibekkelsz, tudni fogja, kár felkelnie...
A kicsik eleinte sokszor felkelnek és ilyenkor a legjobb megoldás ha felvesszük a babát. Én a gyerekeimmel sokat éjszakáztam, sokat szoptattam, ringattam, aztán úgy 2-2,5 éves korukra kinőtték. Nálunk megszokott volt, ha sírtak akkor ugrottam, sose hagytam egyiket se sírni. Az éberség fokozataitól dől el, hogy elég egy kis dajkálás, vagy kell az az összebújás, kell az a szopi ( 15 hós korukig szoptattam éjjel is ), vagy elég csak egy kis símogatás. Mindig félhomályban voltunk, kevés felhajtással, csendben.
Mostmár szépen alszanak, de tudják ha gond van azonnal ottvagyok. Ez biztonságot ad a gyerekeknek, már babakorban is, hogy tudja, ha sír az anyukájára számíthat.
én őszintén szólva megetetném éjjel. Az az igazság, hogy a lányom 8 hónapos koráig gyönyörűen átaludta az éjszakát, majd elkezdődött a fogzás, és többször is felkelt egy éjjel. Már felváltva jártunk át a férjemmel hozzá. Volt, hogy másfél-2 órát is ébren volt, semmivel nem tudtuk visszaaltatni. szóval egyszer kipróbáltam, hogy tápszert adtam neki, és csodák csodája elaludt szépen.
azóta, ha felébred éjjel, és a teától nem alszik vissza, akkor bizony kap egy kis tápszert, és már megy is szunya.
már elmúlt 1 éves a lányom...egyszer majd csak kinövi, már nem igazán érdekel, hogy ez helyes volt-e vagy sem, az eredmény érdekel, visszaalszik. Persze nem sokat kap, általában 1 dl körül, ami egy 1 éves gyereknek nem sok.
De elképzelhető, hogy nálatok más taktika beválik. mi pár hónap alatt sok mindent kipróbáltunk, de nem segített semmi, csak ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!