Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11hetes a kislanyom es elkezdt...

11hetes a kislanyom es elkezdtem neki sajat facsarasu alma-narancslevet adni elso nap csak 1kiskanallal aztan 2vel stb. (nagyszulok is javasoltak) Ugye nem en vagyok az egyetlen? Nem tudom kinek higyjek. Mi a helyzet a reszelt gyumivel?

Figyelt kérdés
A neten sok mindent lehet talalni ezzel kapcsolatban de nem ugyanazt irjak!!!
2011. febr. 12. 14:11
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Ja es URISTEN NEM UR ISTEN!!!!!!!!!!!(nincs ekezetem pedig hatasosabb lenne)
2011. febr. 12. 14:58
 12/23 anonim ***** válasza:
68%
hát ha ennyire kiakadtál a válaszoktól akkor máskor ne kérdezz!régen mákteát is adtak a gyereknek és mégsem volt jó,se a pálinkás kenyér!szerintem te vagy a gáz és nem a válaszok!ma már a csapból is az folyik hogy 6 hónapos koráig KIZÁRÓLAG anyatejet vagy tápszert kaphat!nem véletlen,de lehet hogy a te családod okosabb mint azok a szakemberek és orvosok!
2011. febr. 12. 15:05
 13/23 A kérdező kommentje:

Azok a szakemberek es orvosok arra hajtanak hogy minnel tobb penzt kolts ha faj a fejed a pocid vagy menseselsz.Te felnottel egeszsegesen?En is a parom is.Es meg sok mindenki mas is.Maktea eszembe se jutna a palinka meg vegkepp nem te dumb.Nem a kerdesektol buktam ki hanem a hangnemuktol.NEM IS KERDEZEK ITT SOHA TOBBET DE SEHOL SE CSINALOM AHOGY SZULEIM IS CSINALTAK ES HIDD EL SEMMI BAJA NEM LESZ DE MEGNYUGODHATSZ SZILARD KAJAT NEM ADOK NEKI 6HO ELOTT ANNYI JOZAN ESZEM VAN.

[link]

Nezd meg ha annyira bizol az orvostudomanyban

2011. febr. 12. 15:19
 14/23 anonim ***** válasza:
74%
Ne haragudj, de mi itt a kérdés? Ha nem hiszed el senkinek, hogy 5-6 hónapos korig bőven elég az anyatej/tápszer, akkor etetsd nyugodtan amivel akarod. De minek kérdezted akkor meg? Mert számomra úgy tűnt, arra vagy kíváncsi, más is ad-e narancsot a 11 hetesének, mindenki felelt, hogy nem, erre ki vagy akadva. Mire jó ez?
2011. febr. 12. 15:25
 15/23 anonim ***** válasza:
83%

Sajnálom, hogy ilyen hangvételű válaszokat kaptál. Ne vedd magadra, de az ember néha kiakad ha olyat olvas amivel ilyen szinten nem ért egyet.

Egyébként nem azzal van a baj, hogy ilyen "kakabelűek" lennének a gyerekek hanem azzal, hogy 10-20-30 évvel ezelőtt nem pont ugyanazok voltak az élelmiszerek, gyümölcsök, zöldségek, mint ma. Az orvosok azért nem tanácsolják egyes élelmiszerek bevezetését x idős kor előtt mert a gyermek bélrendszere még nem érett meg arra, hogy bizonyos káros anyagokat ki tudjon szűrni azokból a trágya kajákból amiket ma a boltokban árulnak. Nekünk is ártanak, annak a kicsikének még jobban.

Arról nem beszélve, hogy az ideje előtt bevezetett élelmiszerekből régen is sok gyerek lett beteg, de mint ma sem, akkor sem volt hír belőle, hogy hány gyerek rokkan meg egy életre tőle.

Remélem nem veszed sértésnek a válaszomat. Próbáltam normál hangnemben válaszolni mert úgy gondolom tanácsért jöttél ide, és ezért nem kell elítélni senkit sem.

2011. febr. 12. 15:29
 16/23 anonim ***** válasza:
80%

16 hetes kortól adj neki almának a levét. narancsét ne!!!!!!!!!!

nem hiszem, hogy 30 évvel ezelőtt (nem tudom, milyen idős vagy) a Te szüleid naranccsal kezdtek volna kóstoltatni.. ha adsz nekigyümilt, az almának vagy őszibaracknak a kifacsart leve legyen, és várj vele még 1-2-3 hónapot. mert hát hova sietsz?

2011. febr. 12. 15:36
 17/23 anonim ***** válasza:
80%

ne haragudj, nekem is írnom kell. először azt hittem, kamukérdés. nem hiszem el, hogy vki manapság még nekiáll 11 hetes gyermeket hozzátáplálni. amúgy én is hamar elkezdtem, 4,5 hónaposan, de még éretlen volt hozzá a fiam, nem emésztette meg a dolgokat. csak 5,5 hónaposan érett meg arra, hogy mást is kapjon, az anytejen és tápszeren kívűl.

tudom, nem érdekel, hogy azt mondjuk várj még ezzel, ráérsz, mert már eldöntötted, elkezdted. de sose feledd, hogy most más idők járnak, mint 20-30 éve.

2011. febr. 12. 19:03
 18/23 anonim ***** válasza:
83%

Én is egyetértek azzal, hogy ráérsz még a hozzátáplálással, semmivel nem lesz előrébb a babád, ha már most elkezded. Ha nagyon szeretnéd, akkor pedig csak almalé, reszelt alma, abból is lehetőleg magyar, ellenőrzött gazdálkodásból származót. (a biot nem is írom, de ilyen pici babának az sem ártana, ha már adod)

Azzal nem te vagy az egyetlen, hogy a nagyszülők is javasolták (bár nekem hál istennek nem), de ha a nagyszülők azt mondják minek a mobil, minek fizeted a netet, stb. régen sem volt, akkor miért használod ezeket?

2011. febr. 12. 20:04
 19/23 anonim ***** válasza:
28%
na most kapom majd a lepontozásokat de nem igazán érdekel.3 hós sem volt a babám,tehát kb ő is olyan 11 hetes lehetett mikor először adtam neki almalevet,meg egy kis reszelt almát.3 hósan kapott húslevesből répát meg krumpilt,nem sokat csak kóstoltattam vele.3.5 hós korától pedig elkezdtem az üveges bébiételeket bevezetni.1 hós korátol volt tápszeres a babám.most 9 hós és makk egészséges.
2011. febr. 12. 20:47
 20/23 anonim ***** válasza:
73%

utolsó, azért látod, narancslét Te sem adtál

a húslevesben főtt zöldség is más kategória.

és 3 hós már 12-13 hetes....

2011. febr. 12. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!