Kisfiam holnap lesz 6 hónapos, hogyan kezdjem a kóstoltatás? Még csak anyatejes,6x szopizik.
Mi alma leszürt levévek kezdtük, elöször egy kanál majd másnap is egy kanál, aztán 2 kanál.
Aztán beteg lett és megutálta a köptetö miatt a kanalat. ìgy elkezdtem vele nyalatni az alma darabot, így az izlett neki és elkezdhettem megint kanálból adni, egyre több rosttal. amikor az almától láttam nincs semmi baja akkor kezdtük a répát. ott is egy-egy kanállal. Aztán egy hét után pasternáknál tartunk, majd jövö héten felváltva lesz. egyenlöre csak 3 pupozott evökanálla, de ez neki jó sok kis falat.
répa és az alma nagyon fog, mármint a ruhát.
a lényeg, hogy semmit sem szabad erőltetni. amennyit szívesen fogad, csak anyit egyen.
egyszerre csak 1 újat próbálj, abból is először csak egy teáskanálnyit, 2.nap 1-2 kanálnyit, 3.nap lehet többet, ha nem okozott gondot. mindig a már bevált ételbe keverd az újat, hogy a mennyiség ne csökkenjen.
nálunk szopi után vált be a papi, napi 1x, általában dél körül.
én így kezdtem:
1.nap: almapréslé 1 kanállal
2.ua. 3-4 kanál
3.almapüré (kb.fél almából)
utána almapüré+valami mást csak kóstolni
ezek voltak az elején: őszibarack, meggy, krumpli, cékla, sütőtök, tök, kenyérmorzsa, csirkemell, mandarin.
ezektől fájt a hasa, vagy bukott: banán, szilva, körte.
réát főzva, összeturmixolva afőzőlével, hogy ne legyen túl sűrű.
de a répa fogja a hasát, én nem is nagyon tudok neki adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!