Kevés lenne, illetve ennyire nem tápláló már az anyatej 7 hónapos babámnak?
Kisbabám maholnap 7 hónapos és még szopizik a hozzátáplálás mellett (még egy étkezést sem váltottam ki teljesen). Az egyik problémám, hogy nem tudom pontosan, hogy mennyit szopizik. Nem tudom, hogy a nyűgössége az éhségnek, vagy a fogzásnak tudható be!
Reggel szopizik (már az is kevésnek tűnik), majd a délelőtti alvás után eszik 160-180 g saját készítésű főzeléket, ami után még szopizik. 16:30 körül már nagyon nyűgös (éhes), ekkor csak szopizik. 18:30-kor kap 150 g gyümölcs + gabonapépet/kölespépet, majd 20.00-kor szopizik. Éjfél körül már éhes, majd hajnali 4-5 körül szintén szopizik. Közben többször ébred, akkor vizet iszik. (Az éjszakai ébredések a legkritikusabbak.)
Nem tudom eldönteni, hogy valóban éhes e éjszaka vagy a foga miatt alszik nyugtalanul.
Adjak neki éjszakára tápszert (kiegészítésként)? (A gyerekorvos szerint nem kell.) Vagy adjak neki plusz anyatejet (van némi tartalék a fagyasztóban)? De mennyit?
Vagy cseréljem fel e gyümölcsöt a főzelékkel és estére kapja a tartalmasabb főzeléket??? (Nem szeretném éjszakára nagyon megterheli a pocakját.) Viszont nem szeretném "túletetni" sem. Így is jó husiban van (8900 g és 71 cm).
Mi a véleményetek??????!!!! (Nagyon jó lenne, ha nyugodtabban telnének az éjszakáink!)
Szia! Egy hét hónapos baba még elég pici, a gyakori éjszakai ébredés és szopizás akkor is teljesen normális, ha épp nem fogzik. A lányom még egyévesen is kétszer-háromszor szopizott éjjel - ő egyszerűen így működött. A jó hír, hogy előbb-utóbb leszokik szépen.
A kisfiam születésétől ritkábban ébredt éjjel, max. egyszer szopizik - neki ez a jó.
Azt tudom tanácsolni, hogy a gyümit inkább délelőtt add, estére valami tartalmasabbat, vagy ha gyümölcs, akkor gabonapéppel, rizspéppel add, úgy laktatóbb. De lehet, hogy akárhogy megeteted este, ugyanúgy fölébred éjjel. Pici még, teljesen normális, hogy enni akar.
Köszönöm a válaszodat!
Az esti gyümölcsöt gabonapéppel vagy kölespéppel adom, hogy tartalmasabb legyen. Lehet, hogy kipróbálom, hogy este kaja a főzeléket......
Igazából tudna az én pici fiam aludni, mert volt már rá példa, hogy csak egyszer szopizott éjszaka és szépen aludt, nem ébredt fel egyszer sem..... Ez most egy ilyen "ébredős" időszak????!!! Remélem! Lehet, hogy csak én vagyok türelmetlenebb (mert nagyon fáradt, frusztrált vagyok a kialvatlanságtól)!
Szóval nem a tej minőségével és mennyiségével lehet a gond??? Mennyi vizet itathatok vele éjszaka?
Még egyszer köszi a gyors választ!
(Várom a további véleményeket, tapasztalatokat! Köszi!)
Szió, az első vagyok megint. Az anyatej minőségével nem lehet baj, ez baromi nagy tévhit, az anyatej pontosan olyan összetételű mindig, amilyenre a babának épp aktuálisan szüksége van. A mennyiség se hiszem, hogy kevés lenne, ha nem sír szopi után, hogy éhes.
A kisfiam hat és fél hós, de egy hónapja eszik, pedig annyi a tejem, hogy simán szoptatom két és fél éves nővérét is. Csak amíg a lányom gyakran szeretett enni kevesebbeket és hallani se akart szopin kívül másról még egyévesen sem (pedig 6 hós korától kóstolgattunk), addig a fiam nagy ínyenc. Ő ritkábban eszik - szopizni is kevesebbszer szopizott születésétől kezdve, mint anno a nővére - de olyankor jó sokat, aztán szeret nagyokat aludni. A lányom másfél évesen kezdett értékelhetően kajálni, a fiam már 5 hónaposan kinézte a szánkból az ételt és képes volt kivenni a nővére kezéből a kiflit. :-) Szóval egyik gyerek ilyen, a másik olyan, amelyik éjjel sokat ébred szopizni, azzal egy darabig még így lesz... Tarts ki, nincs más megoldás.
Két és fél éve nem aludtam át egyetlen éjszakát sem, de már úgy hozzászoktam, hogy fel se tűnik.
Ja, ami a lányomnál bevált, hogy együtt aludtam vele, így föl se kellett kelnem soha, hogy megszoptassam, kiszolgálta magát, aztán mindketten belealudtunk a szopiba. Másfél évesen aztán ő kérte a saját ágyát. Utána még egy darabig szopizott éjjel párszor, majd arra szokott rá, hogy nem cicit kér, hanem cucut (cumisüveg), tejet iszik éjjel. Most, két és fél évesen még mindig megiszik két üveggel is egy éjszaka. Akárhogy bevacsoráztatom, nem alussza át az éjszakát. Szerencsére elég a kezébe adnom a cucuját, megissza és visszaalszik. A fiam ha kap szilárdat vacsira, akkor nem is kér cicit utána, lerakom aludni 7 körül, 10 óra tájban megébred, akkor cicizik, aztán hajnalig alvás van. Szóval azt hiszem, nincs recept, minden gyerek más.
Sziasztok Anyukák! Teljesen egyet értek az előttem szólalóval. 3 gyerkőc anyukájaként mondhatom,hogy hiába fakadnak egy tőről más és más emberkék. A nagylányom (11 éves) anno 18 hónapos koráig éjjel-nappal szopizott, velünk aludt és "kiszolgálta" magát. Majd egyszer úgy döntött, hogy elég a ciciből és végig aludta az éjszkát. A középső gyerkőcöm ( 2 éves kispasi) 13 hónapos koráig körbe szopizta a 24 órát, szinte semmi mást nem evett, kóstolgatott, de nem volt mennyiség. Közben már 3 hónapos terhes voltam a legkissebb gyermekemmel, fárasztó volt az éjjel-nappali műszak és a cicizés, úgy döntöttem vége. és láss csodát, azóta átalussza az éjszakát, de még inni sem iszik. A pindúrkám aki jövő héten 6 hónapos szintén ébred éjszaka, pedig ellenben a tesóival már több étkezést kiváltva eszik. Tejpépet, gyümölcsöket, főzit és mennyiségeket (200-240 ml-t), de bármikor bármennyit tud szopizni is. Tehát összességében úgy gondolom, hogy az a baba aki tud szopizni és kap is, az addig kér éjszaka, amíg Anya ad.
Én úgy tartom, hogy bár fáradt vagyok, de ez egy ilyen időszak. Örljünk, hogy egészségesek vagyunk és egészséges gyerkőceink vannak!!
A kiskamaszkor bár nem éjszakai műszak, de igen melós...:):) (nagylányommal ezt éljük meg!)
Köszönöm a válaszokat!
Akárhogy is van, a babám valószínűleg már nem lakik jól éjszaka az anyatejjel. Sajnos egyre kevesebb termelődik (pláne, hogy alig tudok pihenni és sokat idegeskedek, hogy miért is nem alszik az én gyermekem), ezért tápszeres kiegészítést fog kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!