A középfülgyulladás fertőző?
Barátnőm kislányának középfülgyull-a van, antibiotikumot kap rá.
Korábban megbeszéltük,hogy eljönnek hozzánk holnap, a gyerekek is nagyon beleélték magukat,de közbejött ez a betegség.
Barátnőm azt mondja,hogy semmi baja amúgy a kislánynak,jó a közérzete,nem náthás,stb.
Nem tudom,mitévő legyek, eljöjjenek-e, félek megfertőzi a lányimat.
Második vagyok, ezt találtam neked. Ez alapján is úgy gondolom, hogy nem fertőz. :)
Ne aggódj, nem fertőzz, ha "csak" ez a baja. Érted,elég nagy baj ez, de ha más nincs akkor nem fertőz!
Elég jártas vagyok középfülgyulladásban, 1 éven keresztül többször is volt szegénykémnek , de soha nem kapta el a tesója, vagy mi, vagy játszótársa.
Kisfiamnak épp most van, az orvos eltiltotta mindenféle közösségtől 1 hétre. A saját érdekében (legyengült immunrendszer) és a többiekében is (azért ez nem játék).
Némi idézet:
Bár baktériumok okozzák, a fülgyulladás nem tartozik a fertőző betegségek sorába. Természetesen a beteg gyermek környezetében tartózkodó többi gyermek a cseppfertőzés miatt némileg veszélyeztetve van, de ez nem azonos pl. a bárányhimlő fertőző képességével. Katona doktor "ping-pong" fertőzésként emlegeti a középfülgyulladást, mert a közösségben egymásnak adják át a gyermekek ezt a betegséget.
A középfülgyulladás kezelésére viszont oda kell figyelni, mert komoly szövődményekkel is találkozhatunk. A legsúlyosabb, akár életveszélyes esetekben a gennyes gyulladás tovább terjed az agyra, ezáltal ott egy tályog képződhet. Ennek kialakulása jelentős mértékben függ a gyermek helyi védekező képességétől. Azonban, ha rosszul kezelik a gyermeket, vagy nem érkezik megfelelő időben a segítség, akkor is komoly veszélyekkel járhat a betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!