Mit csináltok, amikor hajnalban felébred, dumál majd bömböl, de visszaaludni nem akar?
nekem azt tanácsolták, hogy adjak neki egy kis kaját, nevezetesen tápszert, mert a kaja elnyomja, visszaalszik tőle. ma éppen fél 5-kor ébredt a lányom (13 hós), kapott egy kis tápszert, egy kis teát, azóta is alszik...csak én nem:-(
ja! egyáltalán nem beszélek hozzá, a konyhában kapcsolok egy kis fényt, szóval úgy tapogatom ki a száját:-) kajálás után hasra fordítom, cumi a szájba és otthagyom. Eddig ez bevált.
bő decit, semmi többet. szerintem ilyenkor nem is az a lényeg, hogy jól lakjon, hanem legyen valami a gyomrában. azt vettem észre, ha megébred, általában elég csak egy kis fejsimi, vagy pár korty tea. de ha 5-10 perc múlva újra sír, akkor már gyanús, és max. 15 percet szoktam várni, ha nem alszik vissza, akkor kap enni. általában ez már a hajnali órákban van, tehát 4 óra után. előtte is van, hogy megébred, de akkor a tea is elég.
viszont arra is volt példa, hogy semmi nem segített, így ringattam, vagy a férjem bevállalta, hogy nála alszik, így kiköltözött, és ha szükséges volt, akkor csak felugrott hozzá.
az együttalváson sokat gondolkodtam, a gyerekszobában van akkora ágy, amin kihúzva elférnénk, de félek, hogy esetleg átmászik rajtam, és leesik, illetve minden kis nyöszörgését, cumicsattogást hallanék (nagyon rossz alvó vagyok, szóval így nem szeretnék vele aludni még.
Szia! Örülök, hogy ilyen jól elbeszélgetünk itt:-)
A lányom most lesz 13 hónapos 17-én. Egyelőre 8 foga van, a szemfogak az ínyénél már látszanak, de szerintem nem fognak azok olyan gyorsan kijönni.
egyébként 8 hónapos kora óta szenvedünk a fogzással, így méltán mondhatjuk, hogy ezek a MI fogaink:-)))
igazából beletörődtem, hogy 3-4 óránál többet nem alszom egyben, csak vissza tudjam altatni, illetve még lehetőleg én is aludjak utána. szóval én már lassan megyek is aludni, mert úgyis kelni kell.
egyébként más taktikát, módszert én nem próbáltam ki, így sokszor kiveszem, a kezembe gyorsabban visszaalszik, vagy az etetés maradt még, eddig ez sikeres volt, ha elfogadja, mert úgy is jártam, hogy egy kortyot sem ivott belőle, de olyan is volt, hogy mire megcsináltam, elaludt. erre mondják: így jártam...
sírni sosem hagytam, és nem is fogom, remélhetőleg egyszer ez megszűnik.
Szia! Én is örülök :)
A sírás témával ugyanígy vagyok. Sosem hagytam sírni. Meg is látszik rajta, okos kismackóm van, látszik rajta a sok foglalkozás. Viszont a lakáson is sokszor a nem foglalkozás :) Ha nem vagyok tolakodó, merrefelé laktok? És ha van kedved dumálhatnánk privátban is. Ha benne vagy írj az emilemre. :) Gyorsan kérdezek is még egyet. Fogmosás? NÁlunk nemigen hagyja, nincs valami jó taktikád rá? Vettem már neki fogkrémet is, de "megkóstolja" és nincs tovább, megsikálni már nem tudom neki. Milyen volt az éjszakátok?
Szia!
Köszi, aránylag jó volt az éjszaka, csak egyszer kelt, 3 körül, gyorsan kapott tápszert, és már vissza is aludt reggel fél 8-ig.
Kecskeméten lakunk, és szivesen "beszélgetnék" veled.
Az az igazság, hogy mi még nem vettünk neki fogkrémet. vettem a Dm-ben egy babylove szettet, amiben van egy buzogányszerű műanyag "valami", ami nagyon jó az ínyének, van benne egy fogkeféhez hasonló szintén műanyag kefe, azzal szokta egyrészt a fogait, másrészt az ínyét - nem is tudom, hogy mit is csinál vele, talán dörzsöli. Van benne egy kis fogkefe is, de azt még nem használtuk...lehet, hogy el kellene kezdeni:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!