Lehetne egy anyosos kérdésem.!?
Anyosomat imádom, tényleg bármiben számithatok ra a kislányommal kapcsolatban. aki 17 hos.
De..
Miért csinálja ezeket: mikor csak találkozunk mindig mondja h de mindennap vigyem levegözni és mindennap adjak neki gyümölcsöt- én mindig elmondom h mindennap kiemgyünk és mindennap kap gyümölcsöt (A lehetö legegészségesebben próbálom etetni, ezt észre sem veszi). Ma csináltam túrós sütit, kért belöle a kislány,adtam neki a teljesen megsült részéből (!) kb 4 falatot (nem lett az igazi a süti), utána tejet ivott, nehogy esetleg megülje a gyomrát.én nyersen ettem sokat belőle, semmi gondom nem volt, de mi mindig ugy vagyunk a kislánnyal, ha nekem fáj vmitöl a gyomrom, neki is. Erre azzal fogad, h megülte a gyomrát, többet inkább édességet ne adjak, csak gyümölcsöt... (2 hétbe 1x kap édességet), mert anyosom is evett és neki is fáj a gyomra.- de neki mindentol. sztem nem igaz, csak h tudja mondani h mit rontottam el.Kérdezte van e gyümi itthon (sztem azt hiszi h csak ö ad neki, mindig ugy célozgat), mondtam h nincs. (arrol minek magyarázkodjak h már megette).és- "de mindennap adjál neki, mert szuksége van a vitaminokra...". 4 hósan elkellett kezdenem hozzátáplálni, mert nem hizott a kislány.erre: adjak már neki tápszert,de tápszer, de tápszer, mert nem jo a tejem.(soha nem cumisüvegeztünk, de adjak neki majd abbol, meg majd 1 évesen is abbol kell a tejet adni esténként...jézusom!!! "kell")_ mástól meg hallom vissza h sogornömmel kibeszéltek meg az egész falu-shol s.nomek laknak- arrol beszél h alultáplált a kislány.és a mai napig azt gondolja, h akkor nem etettem rendesen.1 éves koráig szoptattam, addig is akartam, hál'istennek nem hallgattam rá!
A sógornöm teljesen tökéletesen csinál mindent.Náluk a kislány ha 1x zöldes szinüt kakil, 2 hétig nem megy oviba és le passzolják neki. többet van mamámál, mint otthon.Szeretem öket, csak szar látni és rosszul esik h mennyire kétszinüek velünk meg anyosomékkal is.Anyosom meg annyira elfogult h csak na. mi vagyunk a fekete bárányok mindig, bármit is csinálunk, tényleg probálkozunk de hiába.Ha nekem nem kellenek a szar, ocska ruhák a többi unokárol, már én nekem jobb a pénzt "szórni", hiába mondom h de nyissa már ki a szemét, h azok a ruhák már port torolni sem jok, de tényleg.
De uristen, a kislány miért kakilt csunya zoldet?!- mert brokkolit evett. :-D jaj meg ilyenek...
Értem h aggodik meg szereti, de ha egyszer (és már nem eloszor) én másképp gondolom (és 99%-ban jol), akkor mi a fenéért akar eroltetni dolgokat?!?!Rossz neki h probál segiteni és h boldogulok nélkule is?!
Velemenyem szerint ez nem anyoskerdes, hanem nagymamakerdes. Vannak nagymamak, akik iugy gondoljak, hogy csak es kizarolag ok tudnak gyermeket nevelni, mindenki mas hulye hozza. Ilyen az en anyam is - nem anyosom, o nagyon aran yos, hanem az anyam - es egeszen addig halal ideges voltam anyam miatt, amig kello tavolsagra nem koltoztunk tole. Akkor meg egy darabig hivogatott estenkent, hogy biztosan vacsorazott-e a fiam, es betakartam-e, mert ismer, milyen vagyok. Aztan el kezdtem nem felvenni a telefont, kikapcsoltam, hogy mar alszik, es csak hetvegeken voltam hajlando beszelni vele, akkor is csak addig, amig fel nem hozta, hogy de biztosan adjak ra sapkat, mert csak 20 fok van - na akkor rogton kozoltem, hogy itt viszont 30, szoval tartsa meg a tanacsait. Es bocs, de nem erek ra. Eleinte megsertodott, de nem erdekelt, rajottem, hogy nem neki kell megfelelnem, hanem a fiamnak es onmagamnak.
Te se az anyosnak es a sogornonek akarj megfelelni, hanem a kislanyodnak es onmagadnak. En biztos vagyok benne, hogy jo anya vagy - miert kellene ezt bizonygatnod barkinek is? Inkabb higyj a dokinak, aki szerintem dicsert, hogy szoptattal, es nem tapszereztel, es hogy a lanykad egeszsegesebb, mint a tapszerrel felfujt egyeves korukban 25 kilos "gyonyoruseg"-ek...
Szoval fel a fejjel, felelj meg csak magadnak es a gyermekednek - a "szuper" nagyikat meg ott sz*rd le, ahol tudod. Es, ha lehet, akkor koltozzetek el tavolabb, ahol nem tud nyaggatni minden nap.
Részben egyetértek az előző válaszolóval, valóban vannak ilyen nagymamák, de meg kell értened, hogy ő csak jót akar. Ez valószínűleg soha nem fog változni. Örülj neki, hogy van kire bíznod a babádat, nem mindenkinek adatik ez meg.
Felesleges lett volna neki tápszert adnod, vagy cumisüveget. Szerintem anyósodnak nem azzal van baja, hogy hogyan táplálod a babád, vagy mit adsz rá, hanem veled! Le kéne ülni és megbeszélni, akár a férjed bevonásával, mert ez a rosszindulat csak megmérgezi az életeteket és később a gyermeked is észreveszi majd, hogy nem tisztel téged a nagymamája.
Bocs az OFF-ért, de üzenem az előzőnek, hogy az én babám tápszeres volt, mert csak 4 hónapig tudtam szoptatni és egyáltalán nem volt 25 kilós "gyönyörűség", úgyhogy felesleges ilyennel idegesíteni a tápszeres anyukákat.
szerintem ne vedd a szívedre. úgyis mondja a magáét, ha rászólsz megsértődik. Az én anyósom is sokat segít, mégis volnának konfliktusok, ha minden "beszólását" lereagálnám. egyszerűen elengedem a fülem mellett. Még ez is jobb, mintha egyáltalán nem foglalkozna veletek, és nem lehetne rá számítani. Egyébként nálunk is megy az összehasonlítgatás, milyenek voltak a sógoromék gyerekei kicsinek, egyszer próbáltam mondani, hogy ő nem az ő gyerekük, hanem a miénk, de teljesen felesleges volt.
egyébként egy jó ötlet: ha annyira szajkózza a gyümölcsöt, adj a kezébe pl. egy almát, hogy etesse meg az unokájával. baja nem lesz tőle, ő meg megnyugszik. A gyerek meg majd eldönti, hogy megeszi vagy sem.
nálunk a darabos étellel volt gond. a lányom elmúlt 1 éves, de a főzeléket nem hajlandó megenni darabosan. mondta az anyósom, hogy már úgy kellene adni neki. oké, mondtam én, és a kezébe nyomtam a kistányért, hogy etessem meg, és otthagytam őket. pár perc múlva jött, hogy nem eszik a gyerek. elővettem a botmixert, és láss csodát, szépen bekanalazta mindet. azóta nem mondogatja.
az is megoldás lehet, ha néha kérdezel tőle. biztos ismered, hogy milyen, miket gondol, így olyat kérdezz, amiről tudod, hogy abban megegyeztek.
szóval lehet taktikázni egy kicsit, persze nem a gyerek kárára, vagy egyszerűen őszintén mond meg neki, hogy rosszul esik a sok kritika. mivel anyósom idős, én a taktikázást választottam, úgy látom, hogy a mi kislányunk élete utolsó értelme (73 éves), így hagyom, hogy boldog legyen.
Köszönöm a válaszokat,mindenben igazatok van.
Ez igen, tényleg inkább mamás és sogornös kérdés...
Én már probáltam ezt a taktikázást, de egyszerüen nem megy, nem csinálom jol. A páromnak és sogornömnek persze simán megy. :-D Messzebbre nem akarunk költözni, jo ez a távolság, tényleg bármikor leadhatom és ez tényleg nagyon jo dolog.
pl.Sogornömmel megbeszeltem, h szerdánként vigye már ö a saját lányát angolra (m ugye ez is a nagymama dolga, mint az egész napi etetés-és alig van pénzuk, mi szoktunk nekik adni), mert én heti 2x járok pestre tanulni és ilyenkor kell vigyázni a lányra.anyukámékhoz nem szivesen viszem, ott én kellek felügyelni. :-D reggeltol késö estig.Erre s.nöm biztos h sir anyosomnak, h jaj de rossz neki 1x 1 héten 7kor hazaérnie, jajajaj.erre persze anyosom, hát megoldom vhogy kislánykám, ne aggodj.Aztán mondja nekem h reggel vigyem be a lányt, majd a párom vmikor estefelé hazahozza oket.persze ugye akkor tud oda is szakadni.Én csak heti 2 napot (ha kell még pár orát) kérek töle és már néha azt érzem h ez sok és nem kéne...
S.nöm meg olyan, h nagyon kétszinü: jaj de szereti ezt a kislányt, uuugy hiányzik neki stb..., 'menjunk' már ki (holott ök is mindennap a városban vannak, hozzánk csak akkor jönnek ha kihozzuk öket), de akkor anyosomékhoz fel nem szaladna, mikor ott vagyunk, pedig lent van a ház elött és lehivja inkább anyosomat meg ilyenek.ilyenek természetesen nem gondok. de ha mi fél orát késünk a családi ebédröl, m mondjuk elszaladtunk még ajándékért v a párom még vasárnap is dolgozik v tovább aludt a kislány, akkor hüüüha.meg mindig mi menjünk mindenhova a kocsival, vigyük a családot, adjuk kölcson a kocsit az üzemanyag nem számit sosem!!!ha a párom a falujukbol haza akarja magát hozatni a s.nomék kocsijával, 1500.-ot oda kell adnia.10km-ért.Mi szorjuk a pénzt, m a sparba vasarolunk meg elvisszuk a kislányt kirándulni vagy étterembe menut eszunk 500.-ért, de ök jaj de szegények és h mennyire sporolnak, mikor napi min. 2 doboz cigit vesznek, mindennap alap h kocsmáznak, 7végente ugye meg buli.
Na nekem ezek is rosszul esnek, h mégis mindig mi jovunk ki rosszul mindenbol.mert nem vagyunk nyalisták.és nem vagyok féltékeny sogornömékre, csak az nagyszulök beszolásai esnek rosszul és sokszor sokmindent nem tudnak.meg mi tényleg bármit megtettünk h mi is 'jok' legyünk, de halljátok semmi sem volt jo, mindenben találtak vmi és aposom is összeveszett a párommal, h 20 métert kellett sétálnia...de tényleg.
elore is koszonom h 'meghallgattok' és segitetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!