Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen rituálétok van napközbe...

Milyen rituálétok van napközbeni altatásra 10 hós babánál?

Figyelt kérdés
Babakocsiban jól alszik, de kiságyba csak küzdelmesen és nagyon rövid ideig tudom letenni. Máshol pedig teljes képtelenség. Feltérdel a kiságyban, játszik, aztán sír. Ti hogy csináljátok?
2009. febr. 9. 10:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Sajnos nem mindenkinek olyan a gyereke hogy "leteszem és már alszik is",nekem sem nekünk is szépen megszokta babakocsis tologatós alvást<másképp nem ment>és így kénytelenek voltunk kereket szerelni a kiságyra is,nem úgy kell elképzelni hogy tologatod benne,hanem csak kicsit mozgatod mint egy bölcsőt.Nappal behúzzuk a függönyt bekapcsolom az alatató dalos cdt és beleteszem a kiságyba és tudja hogy most alvás van,ha nem akar vagy nem álmos kidobja a cumit a rácson akkor már tudom hogy nem eröltetem a dolgot.<10hós kisfiús anyuka>
2009. febr. 9. 10:36
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk pont a babakocsi volt a mumus. Mi ott nem aludtunk, igaz, mi 3 hónapos korunkra kinőttük. Nálunk a kiságy a sláger. Ha már ltom rajta, hogy fárad,fogom átviszem a gyerekszobáa, leengedem a redőnyt. Kicsit még tartom a szobában, és elmondom nei, hogy most mi következk, és szépen lefktetem. Becsukom az ajtót, hogy semmi se zavarja az elalvásban. És kb 10 perc múlva, egy hang nélkül már mélyen alszik is. Mi 7 hónaposak vagyunk.
2009. febr. 9. 10:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag ugyanúgy van nálunk is, ahogy Te is írtad. A babakocsi persze tuti jó, ha nem is alszik, de jól elvan benne, nézeget etc. Itthon amióta feláll és feltérdel, csak úgy tudom én is letenni, ha fél órán át mindig vissza-visszahelyezem fekvő pozícióba. Aztán a sok nyűglődést megunva kitaláltam, hogy legyen neki is egy alvós párnája, plüssállata stb. Ez a nővérem kisgyerekeinél ugyanis korábban jól bevált. Így 9 hós kisfiamnak is rendszeresítettünk egy nyulat, amit ha a kezébe adok, vagy azzal simizem a fejét már tudja, hogy alvásnak kell következni. Persze ettől még néha-néha van küzdelem, de sokat segített rajtunk ez a módszer. Esetleg érdemes lenne nektek is kipróbálni... hátha...
2009. febr. 9. 11:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Nekünk is már régóta van egy lúd a kiságyban. Ő az alvós lúd. Eddig úgy tűnt bevált.... Biztos az is rossz, hogy bizonytalan ezért következetlen vagyok. Mostanában harcol, én meg végül kiveszem és kihozom a szobából. PErsze tök álmos. Ti mindig tartjátok magatokat hogy alvás van és kész? Meddig? Amíg el nem alszik legyen az akár egy óra? És addig végig mellette vagytok? És mennyit alszik egyhuzamban a babátok? Félek, hogy teljesen elrontom! :(
2009. febr. 9. 12:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Persze nálunk is csorbát szenved néha a következetesség, de azért az esetek nagy többségében igyekszünk tartani magunkat ahhoz, h ha alvás van akkor nincs apelláta. Kisfiam 9 hós és még két napközbeni alvása van. Reggel fél 8 körül kel, aztán délelőtt 10 körül már le is lehet tenni aludni. Ilyenkor egy-másfél órát szokott elleni. Ez a zökkenőmentesebb alvása, így altatása is. Délutáni alvásra az ébredésétől számítva 3-4 óra múlva próbáljuk meg letenni, ami már nehezebb dió, de ha alszik ilyenkor, akkor az is 1-1,5 óra.
2009. febr. 9. 16:36
 6/7 anonim ***** válasza:
NE vidd ki a szobából! Az én kisfiam is 10 hós, próbálj mindig következetes lenni és lehetőleg egyformán csinálni mindig az altatásokat. Nálunk a reggeli ébredés után 2 órát van fenn, 10 körül leteszem, pápá apa, megyünk csicsibabázni mondom neki, a szobában becsukom az ajtót, ölben cumi a szájba, jó éjt gyerekek búcsúzik a füles...c.dal. és leteszem, betakargatás, pápá, puszi dobálás, vigyorgás részemről 1000x-el, h tudja milyen jó dolog is ez és becsukom az ajtót. Olyannyira megszokta h pár perc bambulázás után már alszik is. Aztán du- kb. 3-4 óra fentlét után 2 körül teszem le ebéd után cici és már azon alszik általában. Este meg a fürdős rituálé. Persze nálunk is vannak bepróbálkozások, nyűgösebb napok, de igazából már tudja h alvás van, így ha kiveszem, pici ringatás, leteszem cumi a szájba és ha sír is 1-2 perc és elalszik. Én azt vettem észre, ha nem akar valami miatt aludni és sír, akkor rosszabb ha bent vagyok, mert ha kimegyek akkor abba hagyja. Hiába, nincs közönség,nincs cirkusz..:).Persze ezalól kivétel, ha úgy sír, hogy tényleg valami baja van,, de ezt úgyis tudom, ha erről van szó. Remélem, tudtam segíteni ;)
2009. febr. 9. 16:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, megpróbálok következetes lenni. Egyébként pont úgy, de tényleg pont - még ezzel a dallal is, és a kimenéssel a szobából- csináltam eddig én is, de most 2 hete valami miatt abszolút beborult a dolog. Addig kb sikerült, tényleg pár perc bambula és alvás, de nálunk max fél óra, háromnegyed óra. Ha felébred a ciklusból, akkor már nincs tovább alvás. Na jó. Nem hátrálok :)) Akkor csinálom ahogy eddig, és ahogy ajánljátok. Jó babázást!!!!
2009. febr. 9. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!