Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudom sok hasonló kérdés volt...

Tudom sok hasonló kérdés volt már, de ti mit tennétek a helyemben? Bőv lent.

Figyelt kérdés
Tegnap anyósom vigyázott a 8 hónapos kisfiamra 2 órát. Mivel beleesett a 6órás gyömölcsevése is vittem át egy üveg univer alma-barackot amit kisfiam imád. Este amikor mentek a gyerlőcért, kérdeztem, hogy evett. Erre anyósom mondta hogy hát amit vittem sajnos nem ette, nem ízlett neki, így adott ehlyette narancsot. Már régebben is mondtam neki, hogy nem szeretnék citrusfélét adni neki 1 éves kora előtt az allergizáló hatása miatt. Nem is kapott még narancsot, erre tegnap "megtömte" vele. Nem lett tőle baja, de lehetett volna. Most így nem merem máskor sem rábízni. Vagy mit mondjak neki??? Ötletek?
2011. febr. 4. 10:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%

Ennyire nem kell parázni a narancstól. Állítólag minél tovább vársz bizonyos élelmiszerek adásával, annál valószínűbb hogy allergiát vált ki. Mert már beáll a szervezete egy bizonyos étrendre, és nem igazán fogja tudni kezelni az újakat, pl. citrus féléket.

Én speciel örülnék, ha a kisfiam megenné a narancsot. Inkább azt, mint az üveges gyümölcsöt (bár nem vagyok bébiétel ellenes).

2011. febr. 4. 11:03
 12/19 anonim ***** válasza:
54%

Mindenképpen beszéljetek vele! az elvekről van szó!

Biztos nem akar ő rosszat- de egyéként nem szeretem, hogy sokszor olyan okosak a nagyszülők, persze tudom hogy felneveltek ők is gyerkeket, de 25-30éve még minden más volt. Ezek az allergiás dolgok- nem értik meg.

Nálunk anyukám a tejet erőltette a gyerekeknek- már 1évesen- nem adott nekik, csak modnogatta, hogy kéne. Mi kitartottunk a 3évnél, és nemegy újságcikket dugtam az orra alá, hogy miért csak 3éves kortól ajálják a tejet. Végül belátta és azóta már nem erőlködik rajta. Legkisebb unokája 8hós, és még nem hozta fel a tejtémát nála- tehát eddig ugylátszik hatott. :-)

Persze ne értsetek félre, imádom anyukámat- szó se róla- csak szerinte mi is ittunk 1évesen tejet, ezért ihatnak ők is. Tudom én hogy nem rosszat akar - de megmondtam neki, hogyha baja lesz a gyereknek vagy allergiás lesz,

ő fogja dokihoz hordani és ő is fogja fizetni!!!

Ez hatott!!!!

(ezzel zsarolom anyut, ha pl édességgel kezdi tömni őket, hogy a fogorvosnál ő fogja lefogni a kölköt... és ő fizeti a fogtömést is! egyből elrakja a kiscsokit:-D)

:-)

2011. febr. 4. 11:05
 13/19 anonim ***** válasza:
78%
Irnak egy listat papirra hogy mi az amit adhat a gyereknek hogyha netan nem teteszik neki az a dolog amit en kuldtem.
2011. febr. 4. 11:21
 14/19 anonim ***** válasza:
50%

Bocsánat offolok: Nem tudom miért ilyenek a nagyik! 1 viszed azt a kajcsit amit szeret, azért viszed azt mert tudod jól hogy szereti, és akkor azt hazudja hogy nem ette...ugyan már!?

2 én elhiszem hogy csak jót akarnak, de TE NEVELED A GYEREKED nem ők!!! És ezen ugy fel tudom magam húzni!

Én is összevesztem anyóssal. (mondjuk teljesen más okból, de ő is elkezdett okoskodni, és vérig sértett vele) Egy telken vagyunk, egy hónapja összevesztünk, és azóta nem látta a gyereket! Ő nem kér bocsánatot, én meg nem fogok mert engem sértett meg. Igy járt...!

Szóval szerintem csak ugy lehet ha tényleg vagy nem viszed hozzá többet és elmagyarázod hogy azért mert "engedetlen" vagy elmagyarázzátok neki hogy nem kartok neki adni citrusféléket, és azt adja amit visztek!

De amugy lehet legközelebb e miatt nem fogja elmondani hogy nem adta oda neki...! Rávágja persze hogy megette...Közbe meg ki tudja mit ad neki...?!

Ilyenkor legyél okos...:S

2011. febr. 4. 11:27
 15/19 A kérdező kommentje:

Igen, én is biztos vagyok benne hogy nem akar rosszat. Meg azt sem akarom hogy "eltiltom" tőle az unokáját. Úgy várták, és imádják. Csak sajnos ebben az evés kérdésben nem értünk egyet. Attól is félek, hogy ha most nem "állítom le" akkor később is jogot formál hogy beleszóljon a nevelésünkbe. Miért oda járatom ovibaiskolába, miért nem ahova ő mondja, bármi. Tényleg fogok vele beszélni. Remélem sikerül elérnem valamit.

Aki hasonló cipőben jár annak sok erőt kívánok :)

2011. febr. 4. 12:43
 16/19 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Én azt vettem észre, hogy a szüleink agyából egyszerűen kimennek ezek a dolgok. Nem ebben vannak nap mint nap, nem erről olvasnak, magyarul nem érdekli őket a dolog és ezt most nem negatív értelemben mondom. Az ő idejükben még nem volt ekkora hisztéria ez a téma, az új irányelvekkel pedig nincsenek tisztában.

Nekünk azért könnyebb ezzel azonosulni, mert ideális esetben a terhesség utolsó harmadában és a baba első évében nem kell nagyon mással foglalkoznunk és elmélyedhetünk a témában. Őket annyira nem érdekli ez az egész, és amit mondunk nekik az egyik fülükön bemegy, a másikon kijön, rosszabb esetben pedig direkt nem foglalkoznak vele...

Mondok egy példát:

Kisebbik fiam tejfehérje érzékeny, nem ehet semmit, amiben bármiféle tejszármazék is van, tehát minden termék összetételét el kell olvasni, amiből ő is eszik.

A párom a múltkor elment vásárolni, kértem, hogy hozzon háztartási kekszet. Erre fölhív az áruházból, hogy biztosan vegyen-e olyat, mert hogy van benne fehérje :)

2011. febr. 4. 14:32
 17/19 anonim ***** válasza:

Részben megértelek.

1. szabály,hogy legyen mindig B és C terv is evésnél(más témában is)

2. beszélni és tisztázni kell anyóssal mindent

3. volt nekem is hogy amit egyébként imád más(pl. anyós) jelenlétében az Istennek sem ette

4. megértem hogy óvatos vagy,de a ló túlsó oldalára sem szabad átesni sztem sem evésnél sem más témában

üdv:22 hós anyuka

2011. febr. 4. 14:39
 18/19 A kérdező kommentje:
Háét beszéltem vele. Szerintem fel sem fogta eleinte hogy mit mondak neki. Csak mondtamondta, hogy ennyi idősen az ő gyerekei már mindent ettek, és hogy nem kell/szabad ilyen "butaságokkal" -őt idéztem- foglalkozni. Kérdeztem, hogy amit a gyerekorvos/védőnő mond az a butaság, mert én aszerint próbálom táplálni. Mondta igen. Tiszetelettel elmondtam, hogy ezügyben is inkább azokban bíznék, akik nap mint nap ezzel foglalkoznak és kicsit naprakészebbek. Mondtam hogy a fiai amióta felnőttel eltelt huszonsok éve. Ha a tudomány ezalett nem fejlődött volna az szomorú lenne. Azthioszem végül megértette, és azt mondta, hogy legközelebb tiszteletben tartja amit kérek és elnézést kért. De szerinte tényleg fintorgott az üveges kajára. Mondtam, ok végülis nem lett baj belőle.
2011. febr. 4. 17:01
 19/19 anonim ***** válasza:
Jó hogy megmondtad neki, de végül is rendes volt anyósod, elfogadta amit mondtál, és bocsánatot kért. :) Tarst vele jó viszonyt, a gyereknek is jó, ha látja, hogy a családban béke van. :)
2011. febr. 4. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!