Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudom sok hasonló kérdés volt...

Tudom sok hasonló kérdés volt már, de ti mit tennétek a helyemben? Bőv lent.

Figyelt kérdés
Tegnap anyósom vigyázott a 8 hónapos kisfiamra 2 órát. Mivel beleesett a 6órás gyömölcsevése is vittem át egy üveg univer alma-barackot amit kisfiam imád. Este amikor mentek a gyerlőcért, kérdeztem, hogy evett. Erre anyósom mondta hogy hát amit vittem sajnos nem ette, nem ízlett neki, így adott ehlyette narancsot. Már régebben is mondtam neki, hogy nem szeretnék citrusfélét adni neki 1 éves kora előtt az allergizáló hatása miatt. Nem is kapott még narancsot, erre tegnap "megtömte" vele. Nem lett tőle baja, de lehetett volna. Most így nem merem máskor sem rábízni. Vagy mit mondjak neki??? Ötletek?
2011. febr. 4. 10:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
38%
ha ennyire értetlen, akkor valóban ne bízd rá többet.
2011. febr. 4. 10:26
 2/19 anonim ***** válasza:
53%

Anyu ugyanezt csinálja.

Átvitte magához a kisfiam aki 9 hónapos,és vitte vele az általam készített kaját amit nagyon szeret,erre mikor kérdzetem hogy megette-e mindent azt mondta nem ízlett neki adott neki valami mást,ráadásulő is állandóan mandarint és narancsot itat vele pohárból(és itt nem a pohárral van a baj).

Szerinte megerősíti az immunrendszerét hogy ne legyen beteg.

Ötlet?

Nekem is jól jönne mert ő megvan győződve róla hogy jól csinálja...!

2011. febr. 4. 10:29
 3/19 anonim ***** válasza:
58%

Ebben szerintem keménynek kell lenni. Ha különben szeret a babával lenni akkor mondd meg, hogy nem adhat neki semmi mást. Pl. hívjon fel, ha nem eszi meg amit adtál és döntsd el te, hogy mi legyen. Ha nem tartja be akkor én nem hagynám nála.

Lehet, hogy lekötötte a más környezet, más játékok, ezért nem akarta megenni amit szeret. A narancs meg új íz volt, tetszett neki és kipróbálta.

4/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha egészben adta, (darabosan) az kicsit necces, de én pld. 8 hónapos korában már adtam neki pár korty frissen facsart narancslét a sajátomból. (Persze addigra már elég sok minden mást is evett).
 5/19 anonim ***** válasza:
68%

8 hónaposan már nyugodtan ehet narancsot. Üvegesekben is van olyan, amit 8 hónapos korban már vígan lehet enni, és van benne mandarin, narancs, ananász...

Semmi baja nem lett, akkor miért vonnád meg a babádtól ezentúl? Tele van c-vitaminnal, az egyik legjobb c-vitamin forrás a mandarin, a narancs és a grapefruit ilyenkor télen.

2011. febr. 4. 10:32
 6/19 anonim ***** válasza:
54%
Semmi baja nem lesz a narancstól! Nem kell minden tiltást elhinni! 8 hónaposan már a darabos ételt is megkellene ennie.
2011. febr. 4. 10:32
 7/19 anonim ***** válasza:
89%

Ja, és azért, mert allergizáló hatása van, nem törvényszerű, hogy allergizál is. Csak allergizálHAT.

A hozzátáplálás is erről szól: adunk neki új ételt, ha nincs tőle baja, eheti nyugodtan. Ha kiüti? Akkor tartózkodni kell jó darabig attól, hogy kapja.

Én nem azt akarom ezzel mondani, hogy 8 hónaposan egyen csülkös pacalt, de anyósod sem méreggel etette meg a babád, hanem csak egy kis gyümölccsel.

2011. febr. 4. 10:35
 8/19 anonim ***** válasza:
78%

Itt nyilván nem (csak) azzal van a baj, hogy narancsot adott neki az anyós, hanem azzal, hogy az anyuka akaratát semmibe vette. SZépen meg kell vele beszélni első körben, hogy mi a szitu. Ha nem érti, akkor keményebben. Ha így sem, akkor nem szabad otthagyni úgy, hogy Te nem vagy ott. Sejtem, hogy nagy segítség még 2 órára is, ha vigyáz rá, de talán akkor úgy időzíts, hogy ne kelljen etetni. Én így szoktam. Egyszer kértem meg anyósomat, hogy a 4 hós fiamat hadd hagyjuk rá 4 óra hosszára (bababörzére mentünk, fél évente 1x van) de nem sikerült megetetnie cumisüvegből. :SS Már 10 hónapos és nagyon jófej anyós egyébként, de vannak fenntartásaim egy-két elszólásból. :(

A narancsról még annyit, hogy ha ma kipirosodna a popsija, akkor az attól van.

2011. febr. 4. 10:35
 9/19 anonim ***** válasza:
70%

Az égvilágon semmi baja nem lesz a narancstól, nekünk a védőnő már 8 hónapos korától ajánlotta, most 9,5 hónapos, minden nap eszi, a kedvenc gyümölcse.

A spanyol gyerekek 5 hónaposan azt eszik, és még élnek. :S

2011. febr. 4. 10:41
 10/19 A kérdező kommentje:

Aza baj, hogy a férem és én is allergiásak vagyunk egy csomó dologra. Ezért is vagyunk mi nagyon körültekintőek azzal hogy mikor és mit vezetünk be nála. Nem úri huncutságból hanem gyerekorvosi és védőnői tanácsra. Miután az allergia mint hajlam öröklődik. És ezt már megbeszétük vele ezerszer. Én úgy éreztem, hogy ez már nem táma. Ezekszerint tévedtem.

Azért köszi a tippeket, azthiszem megint le kell üljek beszélni vele.

2011. febr. 4. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!