Volt már gyermekedben bélféreg?
Mit kell tudni róla?
Hogy derült ki? Csináltak székletvizsgálatot?
Lányomon ismeretlen erdetü kiütések vannak 2 hete, a doki bélféregre gyanakszik, de vizsgálat nélkül felírt most egy féreghajtót, és hogy adjam be a kislányomnak is, ne csak a nagynak.
Ebből érez valamit? Van valami hatása?
Bennem volt sajnos, amikor gyermek voltam.
Nálam úgy derült ki, hogy realizáltam vécé után, hogy egy pár hosszú fehér "izé" mozog a...végtermékben. Szóltam anyunak...mentünk orvoshoz, adtunk székletmintát...és kaptam gyógyszert (gondolom féreghajtót)
Nem volt veszélyes a dolog.
Nálunk a családban volt egyik kisfiúnak nemrég, kb. két éves volt akkor. Elég soványka volt mindig is, de akkor még rosszabbul nézett ki. Akkor kezdett el hagymát enni nyersen és pár nap múlva a pelenkában egy 20cm-es!!! valami ficergett. Persze egyből rohantak vele a dokihoz stb, antibiotikumot kapott egy darabig. De ilyenkor vizsgálni kell a család többi tagját, mert terjedhed (gyerek odanyúl a fenekéhez és a körme alatt viszi is tovább a féreg petéit, mert az a végbélnyíláshoz rajka)
Neki is csináltak aztán székletvizsgálatot.
Viszkethet neki a popsija egyébként, más olyan különösebbet nem hiszem, hogy érezne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!