Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Volt már gyermekedben kullancs...

Volt már gyermekedben kullancs? Hogyan reagáltál? Te szedted ki v. orvoshoz vitted?

Figyelt kérdés
4 hónapos gyermekem van, és most a környezetemben mindenkitől azt hallottam, hogy a közelmúltban kullancsot szedtek ki magukból. Mondanom sem kell, hogy bennem még nem volt, úgyhogy nem tudom, csak elméletben, hogy mi a teendő. Ti hogy reagáltatok, amikor megláttátok a gyerkőcötökben a kullancsot?
2011. máj. 18. 21:14
 1/4 anonim válasza:
El kell vinni a gyerekorvoshoz, aki egy másodperc alatt kiszedi, majd a kullancsot elteszi egy kis zacskóba, hogy ha később adódna esetleg valami probléma, elő tudjátok venni. :) Egyébként volt már ilyen, kicsit meg is voltunk ijedve, de fontos, hogy mindenféle csipeszekkel ne próbálkozz kiszedni.. Kapható rá külön kullancsszedő csipesz.
2011. máj. 18. 21:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Azt mondtam neki: Hű, nézd, ez egy kullacs!

Kiszedem, és utána megnézzük nagyítóval! Megmutathatod apának is, stb. mindegy, csak érezze, hogy ez nagyon érdekes, különleges és semmiképpen se ijedjen meg. Aztán kiszedtem, és jól megjegyeztem mikor történt, és melyik testrészén volt a csípés. Rendesebbek fel is írják. Ha később megbetegszik, meg kell mondani az orvosnak, hogy ekkor és ekkor kullancs csípte meg, számítson esetleg komolyabb bajra is.

2011. máj. 18. 21:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Legfontosabb, hogy minél előbb szedd ki! A mi gyerekorvosunknál ha éppen rendel is órákat lehet várni, az pedig itt túl sok.

Nem szabad összenyomni a kullancs potrohát, kisebb baj, ha beszakad a feje.

2011. máj. 18. 21:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Én már jó pár kullancsot szedtem ki. Igaz nem babából, hanem magamból és kutyából de ez a lényegen nem változtat. A lényeg hogy óvatosan megfogod a hüvelyk és mutató ujjaddal és óra járásának ellentétes irányban kell csavarni/tekerni. :) Biztos hogy nem fog bele szakadni a feje.
2011. máj. 18. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!