Elkaphat úgy valamit a babám a kutyától (pl. bélféreg), hogy a kezét puszilgatja az (és természetesen fogdossa is), aki nem mos kezet a kutya simogatása után?
Mivel házikedvenc, reméljük tisztán van tartva, ebben az estben semmi baja nem lesz a gyereknek, de azért én szólnék, hogy mosson kezet, mielőtt a babához nyúl.
Nekem a lányom 1 éves koráig volt egy németjuhászom /öreg volt, agyvérzést kapott, azért kellett elaltatni/, igyekeztem mindig kezetmosni mielőtt a picihez nyúltam, és Alexát is csak módjával engedtem a lányomhoz.
Nem túl bíztató... Egyszerűbb lenne beszélni velük, hogy a gyerek érdekében legalább azelőtt mossák meg a kezüket, hogy a gyerekhez nyúlnának.
Szerintem kérd meg Anyósodat, hogy mielőtt a gyerkőchöz nyúl mosson kezet. Én is ezt tettem. Sőt mindenkivel aki hozzánk jött és meg akarta fogni a babát. Mondtam nekik, ne haragudjatok, de nekem ez a heppem, megmosnátok a kezeteket mielőtt a babához nyúltok? Kész, elmentek, megmosták. Most már nem kell szólni sem, rögtön a fürdőszobába mennek kezet mosni.
Nekünk macskánk van, évente 2 oltást kap, és 2 havonta féregtelenítőt. A lakásból még sohasem volt kinn. 3 havonta fürdetem. Már nagy a fiam, imádja a macsekot, naponta többször simogatja, de már ő is tudja, hogy macskázás után kézmosás. Soha nem volt még semmi baja, a gyerekorvos szerint, ha ezeket betartjuk nem is lesz.
Szerintem beszéld meg vele! És szólj, hogy ne a kezét puszilgassa, mert azt utána a szájába veszi. Ha normális, megérti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!