Aki nem használ minden egyes pelenkázásnál popsikrémet miért nem használ? Spórolás miatt?
Köszönöm a válaszokat!
Egyik válaszoló jól megfogalmazta a gondolataimat. Eszembe sem jutna nem letörölni popsitörlővel a fenekét pelenkacserénél. Ezek szerint aki nem krémezi rendszeresen a baba popsiját, popsitörlőt is csak néha napján használ. Ez is egy megoldás... és mennyivel kevesebb kiadás, mint minden egyes pelenkázásnál krém+popsitörlő.... Azért ezt nem hinném, hogy bármelyik gyerekorvos is ezt javasolja manapság.
"Azért ezt nem hinném, hogy bármelyik gyerekorvos is ezt javasolja manapság." Épp a minap volt egy kérdés, amiben az anyuka elpanaszolta, hogy a kisfiának a végbéltáji tályogját a popsitörlő kendő okozta a sebész szerint, és hogy el se képzelnénk, mennyi ilyen esete van nap mint nap.
Én vagyok a mosható pelusos anyuka. Kaki után használok csak bolti popsitörlőt, egyelőre lustaságból, pedig tudom, hogy a puha, nedves rongy lenne a legjobb a baba bőrének...
Én vagyok az anyuka, akinek a kisfia a sebész szerint a popsitörlő mellékhatása miatt került műtőasztalra a végbéltáji tályog miatt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
És én vagyok az is, aki valahol még az elején írtam, hogy a bőrgyógyász javasolta, hogy csak szükség esetén kenjem a fenekét krémmel, különben hozzászokik a szervezete, aztán hatástalanná válik, mikorra tényleg kellene hogy kezelje a piros, vagy kiütéses popsit.Én így teszek. És nem kellene általánosítani, hogy aki nem krémez, az nem is popsitörlőzik minden pelenkázás után.. Elég rosszindulatú ez a megjegyzés szerintem.
Igenis mióta a kisfiamat operálták nem használok popsitörlőt. Az orvos javaslatára kamillateával átitatott vattakoronggal takarítom le (pisi és kaki után is!)a popsiját, mert hogy popsitörlő előtt is volt élet. Ha nagyon összekakilja magát, akkor lemosom a mosdóban. De láss csodát ugyanúgy nem pirosodik a popsi, max ha olyat eszik, és csak akkor kenem be.
Nem célom spórolni ezen, de mivel szép és egészséges a bőre, nem tartom indokoltnak a minden alkalommal való kemikáliával való kenegetést.
"Ezek szerint aki nem krémezi rendszeresen a baba popsiját, popsitörlőt is csak néha napján használ. Ez is egy megoldás... és mennyivel kevesebb kiadás, mint minden egyes pelenkázásnál krém+popsitörlő.... "
Látom mindenképp ebből indulsz ki. Pedig nem biztos, hogy mások is így tesznek. Szerintem aki abból indul ki, hogy a babán spórolok, ilyen alapdolgokon, annak nagy gondjai lehetnek (bár hiszem, hogy nem ártó szándékkal teszi). Felesleges általánosítani! Biztos vagyok benne, hogy az aki nem használ popsitörlőt vagy krémet, annak megvan rá az oka, és nem azért amire te gondolsz. Nem használok magam se mindig krémet, naponta 2*, de ettől függetlenül minden alkalommal alaposan letörlöm popsitörlővel. Nekünk így jó és sosem volt piros a popsija...
Nem értem mért kellene minden alkalommal krémeznem, ha nincs rá szükség? Csak azért, hogy te, esetleg valaki más ne gondolja azt, hogy ez spórolásból teszem?
Egyébként Shea vajat használok (kizárólag) a babám (és a család) ápolásánál, mi azt szeretjük...
Szóval, nem kellene ítélkezni, és nem kellene mindig az anyagiakból kiindulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!