Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ugye nem vagyok rossz anya?...

Ugye nem vagyok rossz anya? Néha olyan lelkiismeret furdalásom van.

Figyelt kérdés

3 és fél hónapos a kisfiam, első baba.Már egyre többet van fent, és igyekszem minden ébren töltött időt aktívan kihasználni, játszom vele, puszilgatom, éneklek, bábozok...De pl ma is hívott az egyik barátnőm, akivel már tök rég beszéltem, pont ébren volt kisfiam, és így is beszélgettem vagy negyed órát:(

Persze ő jól elvolt, nézegette a kezét, lábát, játékait, csak utána olyan lelkiismeret furdalásom volt, hogy miért nem vele foglalkoztam...Mondjuk a védőnő mondta, hogy nem baj, ha játszik, elvan egyedül is, ha nézelődik akkor az is jó, mert azt is meg kell tanulnia, hogy egyedül játszik...de mégis nekem olyan rossz érzés volt.Amúgy meg néha azért nehéz azt a fél órát vagy órát aktívan kitölteni vele, mert ugye még azért nem lehet olyan intenzíven játszani...jaj csak olyan érzésem van, hogy nem foglalkozok vele eleget...mindent meg szeretnék tenn, hogy az jó legyen neki!

2011. jan. 27. 11:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%

Negyed óra telefonálástól még nem vagy rossz anya. Én néha pofázok egy órát is. Ha a gyerekeim elvannak, miért ne? Persze, ha hiányzom nekik, akkor leteszem a telefont, de az úgyis látszik egy gyereken, hogy mikor kell neki az anyja és mikor játszik el jól egymagában is.

Feltételezem, ha ordított volna, nem mentél volna át a szomszéd szobába, hogy folytatni tudd a beszélgetést.

Nyugi :)

2011. jan. 27. 12:55
 12/19 anonim ***** válasza:
81%
Ez most vicc?????
2011. jan. 27. 13:19
 13/19 anonim ***** válasza:

Ez nevetséges!!!

Ha azt a negyed órát úgy beszélted volna le, hogy közben ordít szegény, akkor az egy dolog, de így nem értem mi bajod. Nem kell állandóan körülöttük lepzselni, gagyarászni. Ha látod, hogy jól elvan a külvilággal, akkor hagyd szépen békén, és csináld a dolgod. Most még elvagy, mert viszonylag sokat alszik, de mi lesz később? 6-7 hós kora után? Mikor kb. 1-1 órát fog aludni napközben hogy látod el a háztartást? Azalatt a kis idő alatt nem fogsz tudni megfőzni, rendet tartani, mosogatni, tergetni, vasalni, férjeddel foglalkozni stb.

Persze foglalkozni kell velük, de mértékkel, neki sem jó, ha állandóan a nyakán lógsz. Majd egy elkényeztetett kis zsarnokot nevelsz belőle.

2011. jan. 27. 13:27
 14/19 A kérdező kommentje:

oké, igazatok van, lehet kicsit túlreagáltam a dolgot....köszi, hogy írtatok!

Mert persze az embernek megvannak az elvei a gyerekneveléssel kapcsolatban még a szülés előtt, aztán mikor ott van élesben, akkor mindent kérdőre von, hogy jó-e így.De igazatok van, köszi:)

Kedves 5.babát váró anyuka, írhatok privit?kérdeznék 1-2 dolgot?:)

2011. jan. 27. 13:33
 15/19 A kérdező kommentje:
csak még egy kérdés:Akkor ti nyugodtan belenéztek a műsorotokba is a TV-ben, ha akkor megy mikor fent van a baba és jól elvan?
2011. jan. 27. 13:35
 16/19 anonim ***** válasza:
Írj nyugodtan:)
2011. jan. 27. 13:36
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szoktam tv-zni akkor is. Persze nem olyan sokat. A gyerekvállalás nem azt jelenti, hogy semmit nem lehet már csinálni, csakis a babával foglalkozni.
2011. jan. 27. 13:49
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Ugye most ezt csak viccből kérded??????

Nem hiszem hogy komolyan gondolod hogy negyed óra beszélgetés miatt rosz anya vagy, meg mert esetleg tv-zel....

Miért nem hagyod kicsit a babádat is kibontakozni,egyedül játszani ? Nem interaktív szórakoztató központ vagy !!!!!!!!

Amúgy főzöl, mosol , takarítasz ??? mert ebből az jön le hogy az is bűn.....

2011. jan. 27. 14:10
 19/19 anonim ***** válasza:
ha jól elven akkor ott vagyok mellette és közben megy a kedvenc tv műsor neki nem lesz baja azért mert néha felpillantasz..D
2011. jan. 28. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!