Mi alapján kezdtétek a hozzátáplálást?
Figyelt kérdés
Szakirodalom, védőnő, stb.2009. febr. 4. 22:05
1/7 anonim válasza:
meghallgattam minden tanácsot, és ahogy én jónak láttam.
2/7 anonim válasza:
A szakirodalom félrevezető, mert abban lehet elavult dolgokat olvasni, meg ott vannak a babaétel gyártók marketinges szakemberei. Szerencsére az én védőnőm elég jó, naprakész infókkal szolgált nekem, de sajnos ez sincs mindenhol így. Egyébként majd a baba eldönti, hogy mikor és mit akar enni. Az enyém 9 hónapos, de eddig szinte alig evett. Most is inkább csak gyümölcsöt, hiába olvasom, hogy már ehetne spenótot, meg tökfőzeléket, simán kiköpi és kész.
3/7 anonim válasza:
A gyerekorvosunk tanácsait követem. A súlymegállás miatt 6 hós kora előtt elkezdtük a hozzátáplálást 3 héttel, pedig a legtöbb helyen azt olvasom, hogy csak 6 hósan kezdik el, ugyanakkor az orvosunk azt is mondta, hogy 6 hósan már ehet spenótot, de mivel maúgy is puffadásgndjaink vannak, ezért hallgatok az összes "táblázatra" és ezt nem kezdem el 8-9 hós kora előtt. Szóval alkalmazkodom a saját babám igényeihez. A kiindulópont mindig az orvosunk véleménye.
A szülők véleménye sajnos elavult, védőnőt november óta nem láttam, a szoptatási tanácsadók pedig szélsőségesen csőlátásúak, nem a baba igényeit nézik.
4/7 anonim válasza:
A gyerekorvosra hallgatok, akinek joval tobb tapasztalata es hozzaertese van masnal.
5/7 anonim válasza:
Devics Józsefné könyvét jó szívvel ajánlom. Címe: Csecsemők szakácskönyve. Az író védőnő, a könyvet két gyerekorvos lektorálta. Nagyon sok jó tanács van benne a szoptatáshoz, hozzátápláláshoz. Recepteket is tartalmaz az első falatoktól a teákon át egészen a darabos ételekig. Emellett desszertek, diétás tanácsok is vannak benne. Még az allergiákra is kitér. Az Alexandra könyvesboltban láttam, én még a koórházban vettem meg.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. febr. 5. 08:35
7/7 anonim válasza:
Utánaolvasok és a saját belátásom szerint döntök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!