Dohányzó terhesek, milyen súllyal született gyermeketek, és mennyit szívtatok egy nap?
Sziasztok!
Mikor még csak terveztük a babát, leraktam a cigit. Aztán eltelt 1 év, baba sehol, majd megkaptuk a a dokitól, nekünk spontán soha nem lehet babánk:(A diagnózis után kaptunk gyógyszereket, hátha, de a doki így sem látott esélyt a babára. Nagyon nehéz volt feldolgozni, azon vettem észre magam, hogy megint rágyújtok.Napi 5-10szál között szívtam el. Aztán megtörtént a csoda, spontán terhes lettem. Azon a napon, mikor pozit teszteltem, nem is gyújtottam rá, mert ha én szívom, szívja a baba is. A kisfiam 3850gr és 51cm-vel látta meg a napvilágot. Most már 20 hónapos, és esténként, mikor elalszik 1-2szál cigit megint elszívok, sajnos:(
A barátnőm is cigizett, és mikor megtudta hogy terhes, letette, de nagyon ideges, ingerült volt. A doki napi 1-2szál cigit megengedett neki, mondván az idegeskedéssel többet árt. Egészséges babája született, aki már 5éves.
Én átlag napi 5-6 szálat szívtam. Azért mondom, hogy átlag, mert volt, hogy két napig nem szívtam, volt hogy csak 2-3-at, de volt, hogy fél dobozzal, bár ez nagyon ritkán fordult elő.
3850 gramm, 56 centi volt a babám, pont a kiírt időre született. Most 8 hónapos, 9 kiló és 74 centi.
Szia!
Én a 3. hónapig dohányoztam, azért érdekel a válaszom? :)
Véletlenül lettem terhes és 3 hónapig agyaltam, hogy megtartsam-e vagy sem, így meg egyszerűen nem tudtam letenni, hiába próbáltam többször is, max. 1 napot bírtam.
Aztán nagy nehezen eldöntöttük a párommal, akivel 9 hónapja voltunk együtt, hogy akkor bevállaljuk, és egy nap azt mondtam, hogy "na ez volt az utsó szál!" és úgy is lett.
10 nap túlhordással, 4080 g-al, 57 cm-el és 9/10-es Apgarral, makk egészségesen született a kisfiam.
Most 4 éves, 1,5 korában volt először náthás, azóta a szokásos bölcsis-ovis betegségeken kívül semmi baja sem volt.
De azt tudom, hogy soha az életben nem bocsátanám meg magamnak, ha valami tartós betegsége lenne...
Nagyobb valószínűséggel fordulhat elő a csecsemőhalál-tudományos kutatások támasztják alá...és nemcsak a légzőszervet károsítja, hanem a baba ideg-izom kapcsolatát!
Ha lehet inkább ne dohányozz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!