Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel kezdjem a hozzátáplálást...

Mivel kezdjem a hozzátáplálást? Mi erről a véleményetek? Bővebben lent. Tanácsok?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hónapos lesz és elejétől kezdve tápszeres.A védőnőnk azt mondta,hogy répa,krumpli,főzelékek stb.kezdjem,ne pedig gyümölccsel.És ne bébi kaját vegyek neki hanem én készítsem.
2011. jan. 21. 18:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%
Igaza van a védőnődnek,hogy te készítsd el neki a kaját inkább. Rendesen sózd,cukrozd,ha kell és habard be.
2011. jan. 21. 18:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is zöldséggel kezdtem, és nem bántam meg, mert a babám nagyon szereti a főzelékeket, a zöldséget. Eleinte üvegessel kínáltam, mert pár kanálért nem volt érdemes főzőcskézni. Amióta megeszik egy fél üvegnyit egyszerre, már magam főzök neki. A gyümölcsöt desszertként adom.

Segítség: [link]

u.i.: tápszeres babáknál is érdemes kivárni a 6 hónapos kort a hozzátáplálással. A tápszeres babák emésztése semmivel sem fejlettebb, mint az anyatejeseké.

[link]

2011. jan. 21. 18:10
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Így is jó ahogy írod!Ha bízol a védőnődben akkor így csináld!Én gyümölccsel kezdtem(Hipp barack),és bébikaját adok neki!Vagy 2 hétig minden nap kotyvasztottam neki azt az 5 kanálnyi kaját,amit mindig kifújt ,mert nem kellett neki!És míg elkészítettem végig ordított,mert nincs el egyedül és a konyhában meg hideg van ,oda nem vihetem magammal!Hát ott lett elegem!Szóval én a lusta anyukák közé tartozom!
2011. jan. 21. 18:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Annyiban egyetértek vele, hogy anyagilag jobban jársz, ha Te készíted a kaját. Eleinte úgyis csak kóstolgat. Majd akkor éri meg üvegeset adni, mikor már megeszik fél vagy 1 üveggel. De ez az én véleményem.

én gyümölccsel kezdtem, de elég hamar elkezdtük mellette a főzeléket is. Répa-krumpli volt az első, azóta is ez a kedvenc, csak már hússal.

2011. jan. 21. 18:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én mindekettőnél alma, banán, barack-al kezdtem, majd sütőtök, sárgarépa krumplival, utána a zöldek.

Abban egyet értek, hogy főzz inkább, mint bébikaja.

Amúgy válasz egy embert, akire hallgatsz, mert mindenki mást mond.

2011. jan. 21. 18:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
En repaval kezdtem, mivel azt vettem eszre hogy a babam az edesebbet jobban szereti, parositottam kesobb a zoldseget pl almaval, krumli-alma fozelek jo higan..cekla-krumpli-alma, vagy hasonlok..mikor nayobb volt akkor hozza foztem csirkehusit es ugy daraltam le az egeszet..
2011. jan. 21. 18:18
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat.Nem tudom,nekem azt mondta a védőnő,hogy ha a gyerek betölti az 5 hónapot már kezdhetem a kóstoltatást.Nem kötötte ki,hogy csak 6 hónaposan ehet mást először a tápszeren kívül.És Ti inni mit adtok??
2011. jan. 21. 18:27
 8/11 A kérdező kommentje:
jaj,azt még elfelejtettem,hogy ha mondjuk elkezdem répa-krumplival milyen arányban adjam és ezt melyik étkezésnél célszerű?Illetve hány napig adhatom és mikor válthatok át más kombinációra?Ez a dolog hogy működik?
2011. jan. 21. 18:32
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Az elejen 1/3 egyeb zoldseg 2/3 krumplit szoktak javasolni. De majd meglatod, hogy szereti jobban a babad. Azt javaslom, hogy krumlibol a sarga fajtat vedd neki, azt altalaban jobban kedvelik a babak.

Ha nem izlene neki a zoldseg, akkor probald meg a gyumolcsot. A fiam eleinte csak a gyumolcsot ette, igy a zoldseges fozijebe is kellett mindig tennem, hogy elfogadja. Szerncsem volt, mert augusztusban volt idenygyumolcs...

2011. jan. 21. 19:10
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Vizzel kinaltam mindig a fozelek utan.(ha mar kivaltottuk a szopit). mostanaban csipkebogyoyeat iszik izesitetlenul, de mar 1 eves lesz. 10 honapig csak a viz volt.
2011. jan. 21. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!