Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezt rosszul tenném? Mit...

Ezt rosszul tenném? Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
A dokink alig akart tápszert felírni, úgy kellett neki szinte könyörögnöm mert a tejem már alig van és tápértéke szinte semmi. Csak reggel meg este eszik a babám cicit de azt sem mindig.Súlya kicsit a "normál" alatt van.Ha én vennék valamilyet recept nélkül mondjuk az auchanban az gáz? ajánlanátok valamilyet?Már a második amit nem fogad el tpszerből. Rosszat teszek ha nem ragaszkodom a doki elképzeléseihez?amit most felírt az allergiás babáknak van,a babám sosem volt allergiás és a családban sem volt:(
2011. jan. 20. 20:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nekünk 6 hónapos kora után nem írt már fel tápszert a doki, és HA-sról is váltott 3 hónaposan, mivel nem volt indokolt a hypoallergén. Szerintem 8 hónapos babának már nyugodtan vehetsz olyat, amit a boltban lehet kapni (DM-ben, hipermarketekben sokféle van), ha újat próbálsz ki, akkor figyelgesd a picit első alkalommal, hogy nem okoz-e problémát neki, és ha nem, akkor szerintem mehet nyugodtan. A lányom a Mildibét itta, annak van banános ízesítésűje, bár csak 9 hónapos kortól. Nekünk ez bevált, a lányom szerette, gondot sem okozott, és nem is a legdrágább fajta, de lehet, hogy egy kis fokozatosságot érdemes tartani itt is.
2011. jan. 21. 00:06
 12/17 anonim ***** válasza:

Az én fiam nem ette meg a HA-sat, megkóstoltam, megértettem miért. Baromi keserű volt. Pedig akkor még nem volt 6 hónapos, de vettem neki hozzá simát, azzal kevertem (hogy ne kelljen kidobni a 2000Ft-os tápszert), úgy megette. Onnantól nem is vettem HA-st, csak simát, nekem a Mildibét szerette. 6 hónaposan már a 2esre váltottunk. Ha nem nagyon akarja elfogadni, egy pici vaníliás cukrot tehetsz bele (nekünk a védőnő is ezt javasolta).

Az én fiam 8 hónaposan 7 kg volt, 2950grammal született, de senki nem küldözgetett sehova. Egyszer volt 800gr hízása, a többi átlag fél kiló havonta. 6 hónapos kora után, mikor már kiváltottunk étkezést, akkor már ha 40dkg-ot hízott egy hónapban, az már soknak számított nála. A kutacsa is most nőtt be, 15 hónaposan. Annyi, hogy napi 2 csepp vigantolt kellett neki adni.

Mondjuk a vérvétel ártani nem árt, mert lehet, hogy vashiányos, de azt tudják orvosolni.

2011. jan. 21. 00:10
 13/17 anonim ***** válasza:
Azért olyan tápszert írt fel a doki ami allergiásoknak van (HA), mert csak azt lehet felírni receptre a 6.hónap után.Simát már nem írhat fel.Tehát ha simát szeretnél adni, azt valamelyik üzletben kell beszerezni.Mi nagyon sokat küzdöttünk, az összes tápszert majdnem kipróbáltuk, de egyik sem ízlett a babámnak.Végül is a Rosmannosat megeszi, de azt is inkább csak este.
2011. jan. 21. 08:12
 14/17 anonim ***** válasza:
Mi az összes zápszert kipróbáltuk!!És nekünk a Hipp vált be!A rózsaszín dobozos!!Sokkal édesebb mint a többi!(meg kóstoltam) és a fiam is megette! :)
2011. jan. 21. 08:47
 15/17 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat:)

kis cukrot tettem bele és gy megette ma reggel:)nem tudom mit tegyek így a kutacs ügyben, kicsit idegesít hogy lehet feleslegesen szúrják meg ez miatt mert úgy érzem nincs baja. mivel a tejem az már tápanyag szempontjából már nulla volt neki attól nyílván nem hízhatott és ha most elkezdjük a tápszert abból azért sok tápanyagot, vitamint kaphat és gondolom hízik is majd tőle.tudom nem árthat egy vérvétel...de akkor is:(

2011. jan. 21. 09:11
 16/17 anonim ***** válasza:
Mi 3 tápszert próbáltunk ki, mire megtaláltuk azt a fajtát amitől nem fáj annyira a hasa. A Humana 1 vált be, egyébként a banános humanat 1 éves korig felírják. Egyébként meg nem értem, hogy a doki miért szól abba bele, hogy te mit adsz a gyerekednek, hisz a te gyereked. Nekem nem kellett könyörögnöm, még a kórházból felhívtam a védőnőt, hogy írasson fel tápszert, mert kevés a tejem és éhes a gyerek, felíratta és ennyi. Nálunk más nevére írták ki először a tápszert, mert nem volt még taj kártyája a fiamnak, 6 hónapnál idősebb babáknak is más nevére szoktak írni tápszert, és még nem volt semmi gond belőle. Ja most 6 hetes a babám.
2011. jan. 21. 10:48
 17/17 anonim ***** válasza:
Mi Milupa Milumil 1-et adunk 2 és fél hónapos,hasfájós kisfiunknak.A Humana,a banános ,na attól olyan székrekedése volt,hogy csak na,ráadásul szerintem az ize is sokkal rosszabb,én már nem mertem kisérletezni,maradtunk ennél
2011. jan. 21. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!