Hogyan lehet a legjobban olaszul tanulni itthon? 2 éve tanulom, nem megy rosszul a fordítás de néha elakadok. Rengetek szot 2 szóbol raknak össze. Ezek a szavak önmagukban is lehetnek értelmesek. Ez miatt gyakran tévesen fordítok. Mit ajánlotok?
Figyelt kérdés
2011. márc. 28. 12:11
1/5 anonim válasza:
nekem úgy ment a leggyorsabban, hogy olaszul néztem filmeket olasz felirattal. Nézed, hallgatod, de általában elég gyorsan beszélnek ezért szoktam Olasz(!) felirattal nézni....nagyon sokat segít.
2/5 anonim válasza:
Tudnál példát mondani, hgogy 'összerakják' a szavakat?
3/5 A kérdező kommentje:
Például a közelmultat is két szoból rakják össze, amik ugye önmagukban is alkothatnak értelmes szavakat.
pl:"ha fatto" a két szó önmagában is értelmes lehet, viszont ha eggyütt szerepel akkor teljesen mást jelent.
Lehet csak én közelítem meg a dolgot rossz oldalról de elég nehéz hozzászoknom.Mivel ha folyamatosan hallok valamit olaszul azzal általában nem is szokott gond lenni mivel ugye ahogy kimondja a szót egyből tudom a jelentését, na de amikor mond valamit a mondatban ugy hogy az éppen pl. közelmultban van akkor hirtelen összezavarodok a szavak rengetegében.Ha egymás után 2 szót kell megvárnom amikor beszélnek, és a 2 szónak lessz ugye egy másik jelentése akkor már elis akadok.És az hogy atom gyorsan beszélnek az már csak hab a tortán.
2011. márc. 31. 00:06
4/5 anonim válasza:
Igen, sajnos elég gyorsan beszélnek, de minél többet hallgatsz olasz szövegeket, annál jobban fog menni. :) Szerintem az igeidőket, meg a feltételes módokat nézd kicsit át, oldj meg ilyen fordítási feladatokat, és próbáld minél gyorsabban megcsinálni őket. egy idő után már nem is kell rajta gondolkoznod, csak jön magától.
5/5 anonim válasza:
első: hol/hogy tudsz nézni filmeket olasz felirattal+hanggal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!