Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet túlélni egy...

Hogyan lehet túlélni egy szülőnek babája elvesztését?

Figyelt kérdés

Ikrekkel voltam várandós és a 34.héten sajnos az egyik babámnak leállt a szíve.(semmi genetikai baj nem volt!!) A másik egy gyönyörű egészséges gyerek lett. Így fél év elteltével is naponta többször gondolok Rá. Milyen lett volna.....Tudom hogy a másikra kellene koncentrálni minden porcikámmal,imádom is Őt de néha úgy kitör belőlem a "szomorúság" hogy csak sírok. Sokak szemében látom a választ ott van még egy! Ez hülyeség mert ha 5-ből halna meg egy akkor is az az 1 hiányozna!

Meddig fog ez tartani? Ha visszagondolok pl.nagyszüleim elvesztésére az is borzasztó volt de ez kimondhatatlanul.

Átélt valaki ilyen helyzetet?

2009. febr. 3. 09:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálam ugyanez volt, csak a 38. héten. Nem lehet jótanácsot adni. Nekem is minden nap többször összeszorul a szívem, mikor eszembe jut, hogy nemcsak egy kis tündér, hanem egy pont ilyen másik manóm is lehetne. Mi úgy néz ki pereljük a kórházat, mert úgy gondolom, orvosi mulasztás volt az oka. Bármilyen szarul hangzik, de ez ad egy kis erőt. Azóta kevésbé van lelkiismeretfurdalásom. Nincs gyógymód. Remélem az idó majd gyógyít. :-( Néha arra gondolok, hogy mi lett volna, ha mindketten meghalnak. Ilyenkor mindig mégjobban szeretem az életbenmaradt kisbabámat, és hálát adok az Istennek, hogy őt meghagyta. :-)

2009. febr. 3. 10:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom ,ami veled történt!

Én még nem éltem ilyet át, szerencsére, de szörnyű lehet, nem is tudom elképzelni, mit élhetsz át. Az ember életében szerintem az a legrossazbb, ha a gyermekét veszti el. De gondolj arra, hogy annak a pici babának azért állt le a szive, mert beteg volt, vagy valami oka biztosan volt, vagy ha nem , lett volna, és ha megszületett volna, akkor talán örök életében beteg lett volna, vagy ki tudja. Örülj annak, hogy a másik kisbabád egészséges, és most ő a legfontosabb.

Biztosan mig élsz, benned lesz ez a gyász, de hiddel, ahogy telnek az évek, halványodik az emlék.

2009. febr. 3. 10:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát veszítettem el már én is olyan embert aki nagyon fontos volt a számomra,nagyon szerettem.Tavaly apukám halálos ágya mellett csináltam meg a terhességi tesztet,de már nem tudtam neki elmondani az unokája jöttének hírét.

De az,amikor valaki a gyerekét veszíti el,talán a legkegyetlenebb legszörnyűbb.Persze,hogy nem pótolja Őt a másik,vigasz lehet,szereted természetesen,de egy meghalt gyereket nem lehet pótolni,mint ahogy senkit sem.Szerintem gyászold meg Őt nyugodtan,lelkiismeretfurdalás nélkül,ne törődj azzal amit mások mondanak.Nem szereted attól még kevésbé az életben maradt gyerekedet,ha fáj a másik elvesztése.

Látogass el erre az oldalra,ha gondolod,hátha tudnak neked segíteni a gyász feldolgozásában sorstársak: [link]

Nagyon sajnálom ami veletek történt.

remélem segíthettem.

2009. febr. 3. 10:09
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, ami Veletek történt. El is sírtam magam ahogyan olvastam a soraidat. Én ugyan nem vesztettem el babámat, de az unokanővérem igen. Neki is baj volt a pici szivével, de ő túlélte a szülést és 3 hónaposan halt meg. Majdnem belebolondult. Ezt igazán csak az tudja felfogni, megérteni, akivel történt hasonló.Tudom, nehéz most ezt elhinni, de idővel enyhül a fájdalom. Azonban mindig hiányozni fog. ( ezt az unokatesómtól hallottam). És igen, mot úgy ahogyan írtad "túlélni" próbáld, kell, hiszen a kis drágád is azt akarná, hogy vigyázz a kistestvérére! Sajnos nem tudok Neked én sem jobbat mondani, pedig nagyon szeretnék segíteni rajtad. Szerintem próbáld meg minél jobban kibeszélni magadból a fájdlmat, ne tartsd vissza! Gondolj arra, hogy Ő vigyáz rátok!

Remélem hamar enyhűl a fajdalmad!

2009. febr. 3. 10:11
 5/10 A kérdező kommentje:
szia de örülök hogy írtál (első válaszoló) Te is ikres voltál? akkor tényleg átérzed a bajom. Mi nem perelünk úgy gondolom ezen már nem segít az sem. nálam ami szerintünk mulasztás volt hogy a szívhangot napjában csak 1X ellenőrizték! holott már majd egy hete benn voltam a kórházban és mivel tudták ez azért mégis csak nagyobb kockázattal járó dolog ezért rám köthették volna azt a nyavajás gépet! Ők azt mondják ez egy pillanat műve lehetett a szívmegállás. nálunk agyvérzés állapítottak meg. Sajnálom ami veled is történt Te aztán tényleg a cél előtt voltál 38 hétig ikrekkel??? nem semmi.. milyen súllyal születtek?
2009. febr. 3. 10:14
 6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a többieknek is, ilyenkor jobb ha kicsit beszélhetek róla, bár sokan ilyenkor inkább nem is kérdeznek felőle.
2009. febr. 3. 10:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én már egy hónapja a kórházban voltam. Semmi panaszom nem volt, csak elővigyázatosság miatt. Mielőtt megtörtén volna a tragéda, harmadik napja mondtam, hogy nem mozog a "b"-baba. Nem hitték el. Még egy k.. UH-ra sem küldtek. 3. napra meghalt. Nem volt semmi baja, "csak" a méhlepény volt túlérett. Ja, elfelejtették ellenőrizni a két héttel azelőtti UH-in, hogy milyen érett a méhlepény, pedi az előzőnél, ami 3 héttel azelőtt volt, már másodfokon érett volt... SZóval kapják be. Iszonyú dühöt érzek az egésszel kapcsolatban, hogy egy egészséges gyerek meghalhat a 21. században, mert szarnak rá az orvosok...
2009. febr. 3. 10:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sírok most és nagyon sajnállak mindegyikőtöket. Én szerencsére nem éltem át ilyen tragédiát de az anyukám igen. Mi is ikerek voltunk egy petéjű ikrek. 33 évvel ezelőtt ezt persze senki nem vette észre. A nyolcadik hónapban volt anyu amikor megindult a szülés nála. Három napig kapott visszatartó infúziót. Enni nem engedték csak inni. Aztán meg indító infúziót kapott. Még ekkor sem tudták a dokik, hogy ketten vagyunk. A tesom jött először nagy nehézségek árán. Egy fiatal orvos császárt akart mondván hogy anyu már nagyon gyenge. A vén idióta meg nem engedte. A tesóm után rémüldözve mondták, hogy lesz még egy baba. Anyukám teljesen kivolt addigra. Azonnal inkubátorba kerültünk. Én életveszélyes állapotban voltam és közölték anyukámmal, hogy valószínűleg elveszítenek. A tesómat három nap után úgy ítélték meg, hogy már nem kell neki oxigén és levették róla. A 3. éjszaka a tesóm fuldoklott, de mivel a kedves nővérke elaludt ezt nem vette észre. A tesóm meghalt. Anyukámnak nem is mondták meg rögtön. A tejét elapasztották tejlázat kapott. Engem két hónaposan vihetett haza és persze idegösszeomlást kapott. Hogy mennyi idő múlva jött rendbe nem tudom, de biztosan hamar mert velem nagyon sok gond volt és állandóan betegeskedtem. De azt tudom hogy soha nem felejtette el a tesómat. Minden nap eszébe jutott és ha jött a szülinapom mindíg igyekezett boldognak tűnni de én láttam a fájdalmat a szemében. Együtt érzek veleket és bízzatok abban, hogy az idő enyhít a fájdalmatokon. Na meg a meglévő kisbabátok. Sok erőt és boldogságot kívánok nektek.
2009. febr. 3. 10:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Gyűlik a könny a szemembe...Én is ikrekkel voltam várandós 2007-ben,de nem tudtam róla,mert kétpetéjűek voltak,és az egyik még leért a méhembe,de a másik kis Drágám már nem volt fürge,és a vezetőbe ágyazódott.Megjött a mensim normálisan 4 hétnél,6 hét 6 naposan bevéreztem,akkor tudtuk meg,hogy babát várok,mert a teszt már egyértelműen kimutatta,valamint álmos voltam,ingerült,és duzzadtak a melleim...8 hetesen tényleg szörnyű kínok között a méhen belüli kisbabám feladta a harcot,az orvosok szerint azért,mert befelé folyamatosan véreztem,és nem kapott elég tápanyagot.Szabályos fájásaim voltak,és roh@dt nagy tortúrán mentünk keresztül aminek 3 zárójelentés lett a vége 12 óra alatt:Terhes,Elvetélt,Nem terhes,és egy negyedik,miután már kikapartak.Majd csak nem múltak a tünetek,a tesztem pozitív lett,és 10 hetes és 5 naposan rosszul lettem,akkor csinált 4 doki egy 28 perces hüvelyi UH-t,amikor a 4.megtalálta a 2.ik babámat méhen kívül.Azonnali nagy műtét,2,5 órás,1,5 liter vért szívtak le a hasüregemből,azt mondták,hogy mákom volt,mert ennél kevesebbe is belehaltak már,és ma már "csak" egy 32 cm-es vágás emlékeztet a babáimra.:(

A gyógyír a lelkemnek most talán az,hogyha minden igaz,akkor egy kb.6 hetes picikét hordok a szívem alatt...

Őszinte részvétem a kisbabád miatt,a belinkelt honlapról én is hallottam(angyalok szülei),sztem érdemes felkeresni.

Nekem még az segített,hogy volt is kinek,de kibeszélhettem magamat,mert mindenki meghallgatott,rendes volt.

Szeresd a kisbabádat,gyászold meg az elveszített testvért,és hidd el könnyebb lesz.Kitartás!!

Elza

2009. febr. 3. 11:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is elvesztettem az első kis magzatomat. Kb. 9 hetes terhes voltam, mikor közölték, hogy megállt a szíve. Napokig zokogtam megállás nélkül, semmi nem vígasztalt. A kórházi "rutin" műtét, ami elvileg reggel bemegyek-elveszik-este hazajövök lett volna, nekem 3 napig tartott és iszonyatos fájdalmakat éltem át testileg és lelkileg egyaránt. Nem tudták kitágítani a méhszájamat, a párom szerint azért, mert tudat alatt nem akartam őt elengedni. Van aki szerint ez még nem is igazán baba volt, de láttam a szívecskéjét dobogni és ő az én picikém volt. Mikor lehetett egyből teherbe estem megint, ma már egy gyönyörű, egészséges, boldog kisfiú anyukája vagyok, de sosem fogom elfelejteni az elsőt. Idővel persze minden gyász könnyebb, én még mai napig megsiratom, ha eszembe jut.
2009. febr. 3. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!