2 barna szemű szülőnek lehet kék szemű gyereke?
Kisbabaként igen, mert a legtöbb kisbaba szülőtől függetlenül kék szemmel születik és ez később változik.
Ha a genetikát vesszük alapul akkor nagyon kicsi rá az esély, mert a barna szín dominál a kék felett, de ritka esetben előfordulhat, hogy nagyszülőktől vagy dédszülőktől öröklődik.
És, hogy egy harmadik esetet is leírjak, lehetséges genetikai mutáció is, amikor szülőktől függetlenül valamiért más szem szín alakul ki, mint a várt.
Szia! Igen ez egy érdekes dolog! Igazából a legtöbb baba nagyon sokáig kék szemű de ez változik:)
Nálunk barna és zöld szeműek a családtagok mégis még mindíg kék a babám szeme 13 hós.
Viszont néha úgy látom mintha kezdene bezöldülni:)
Vagy csak beképzelem:)
Szóval nem tudom,de úgy hallottam olyan két éves kor körül alakul ki a babák végleges szem színe!
Igen. Mi barna szeműek vagyunk a férjemmel, a fiunknak gyönyörű kék szeme van. 5 éves.
Persze mindig kaptuk a vicces megjegyzéseket de aki ismeri a genetikát az tudja hogy előfordulhat. Férjemnek az apja kék szemű anyja barna, nálunk fordítva anyum kék-apum barna.
A barna a domináns így mi azok lettünk, de attól visszaüthet a kék a gyerekünknél.
Első házasságomnál mindketten barna szeműek vagyunk, 3 gyerekünk van, s kettő kékszemű.
Második házasságomból született gyerekem is kék szemű, itt apa zöld szemű én barna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!