Van még olyan rajtam kívül, aki csak vizet itat a babájával? Jó ez így?
14 hónapos a kicsi fiam, de ő is csak a vizet issza meg. Próbáltam mézes-citromos hársfateát adni neki, amikor beteg volt, de nem nagyon kellett, több folyt ki a száján, mint le a torkán :)
A nagy fiam is szinte csak vizet kapott kb. 2 éves koráig, majd persze jött a "most már mindent kaphat" a nagyszülőktől és sajnos a páromtól is, és ha nem vagyok olyan következetes, akkor most már csak a szörpöt, teát és a cukrozott löttyöket inná.
Én 90%-ban vizet iszom és neki is azt adok, csak a Béres cseppet szoktam vmi ízesítettbe rakni neki.
Most már 4 éves és látom, hogy nagyon sokat számít a szülői példa! Ha a párommal van, aki nem iszik vizet, akkor ő sem akar. Ha velem van, akkor vizet kér.
Na vártam már a lepontozást!
Kedves 85%-os anyuka!
Örülök neki, meg Te is örülj, hogy a Te gyereked megissza a vizet! Nekem meg nem kell oszatni az észt!
Képzeld, nem adtam neki cukros löttyöt, azt 2 naposan a kórházban itatták vele.
Nem fogom magyarázni az előzményeket, mert egyrészt semmi közöd hozzá, másrészt Te úgyis olyan okos vagy, hogy kapásból jönne rá egy másik okoskodó válasz.
Annyi azonban biztos, hogy nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy nem issza meg a gyerekem a vizet!
Igenis van olyan, hogy egy gyerek nem issza meg a vizet, tapasztalatból mondom. Amikor elkezdtük a hozzátáplálást, akkor szerettem volna többször kiegészítésképpen vizet is adni a lányomnak, de nem itta meg. Nagy nyári meleg, már ette a neki való zöldégeket is, de inni vizet nem! Hiába kínáltam, nem kellett neki, pedig nem ivott azelőtt semmi cukrosat, gyümölcsöset, ízesített dolgot, semmit! Akkor vettünk neki bébigyümölcslevet, és miután vízzel kínáltam, de nem kellett, adtan neki ilyen gyümölcslevet, azt megitta, és azóta is szívesen issza. Szóval nem kell okoskodni, van ilyen! Mi pedig szinte csak és kizárólag ásványvizet iszunk, szóval elég nagy probléma volt ez nekem. Amúgy sose adtam neki töményen, hanem vízzel higítva, hogy épphogycsak színe legyen a víznek (max. 10-20 ml a 2,5 decis cumiba), tehát próbáltam minél kevesebbet adni. Ma már közel 2 éves, még mindig mindent sokszorosan higítva kap, sokszor facsarok neki friss gyümölcsből is, de mostanában már kezd rákapni a vízre szerencsére, és néha már azt is megissza. Okoskodó szuperanyukáknak ennyit.
Kedves kérdező, szerintem örülj, hogy így van, a víznél egészségesebb nincs szerintem, friss gyümölcsöt meg adj neki sokat majd, főleg, amikor mindennek itt lesz a szezonja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!