Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » El tudom vetetni a nővéremtől...

El tudom vetetni a nővéremtől a gyerekét?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy csúnyán hangzik, de olyan okaim vannak rá, hogy nem egy kismama ájulna ki a székéből miatta. A lényeg:

Az én második gyermekem és a nővérem gyermeke között csak 1 hónap a korkülömbség. Belevágott az élettársával úgy a gyerekvállalásba, hogy teljes mértékben alkalmatlan rá. Nem egy alkalom van a héten, hogy a sógorom hív, vagy dübörög az ajtón, hogy beszéljek már a tesómmal, hogy ne csinálja ezt. Ikerházban élünk.

2011. jan. 19. 10:07
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
Elvetetni eltudod végülis, ha tényleg olyan okok vannak rá, de nem írnál példát, hogy miket csinál a tesód? Mert amit írtál abból nem igen derül ki semmi.
2011. jan. 19. 10:09
 2/38 A kérdező kommentje:
Este 8-tól délután egyig egy pelenkában volt, részegen akarta szoptatni, be akarta vezetni egy 6 hetes babánál azt hogy 4-5 óránként szopizzon, volt hogy megrázta (ekkor felképeltem), dohányzik keményen, egyszer tehéntejet is adott neki. Úgy gondolja, ha én 20 évesen már elbántam egy gyerekkel, akkor ő 27 évesen simán el fog.
2011. jan. 19. 10:13
 3/38 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy egy anyáról kimondják, hogy alkalmatlan a gyereke nevelésére nagyon-nagyon nyomós okok és hosszas procedúra kell. Ha valóban nagyon súlyos a helyzet, beszélj a nővéreddel és a család is próbáljon segíteni neki. Ha nem javul a helyzet, értesítheted a családvédelmet, a gyámhatóságot. Talán a hivatalos szervek kicsit észhez térítik... Ha mégsem, akkor se hiszem, hogy neked adják, hanem inkább az apának....
2011. jan. 19. 10:13
 4/38 anonim ***** válasza:
Példát várunk! Az például,hogy nem egyezik a nevelési elvetek,nem ok a gyámügynél. Milyen komoly okai vannak?
2011. jan. 19. 10:14
 5/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha megalapozott az aggodalmad, fordulj a területileg illetékes gyermekvédelmi szolgálathoz. A védőnő el tud irányítani. Ha nagy a baj, azonnal kiemelik a babát a családból, és lehetőleg a nagycsaládon belül helyezik el. Ilyenkor szokták elindítani a nevelésbe vételt. Ez hosszú folyamat, részt vesz benne védőnő, gyermekvédelmis, gyerekorvos, pszichológus. Általában nem végleges a döntésük, hanem időnként felülvizsgálják. Ha kérdéses a helyzet, akkor védelembe veszik a családot, és jobban odafigyelnek rájuk. Hetente kijár a gyermekvédelem és a védőnő.

Azt tanácsolom neked, jól gondold meg, mit teszel. Ha elindítod ezt az ügyet, és marad a gyerek a nővérednél, még arra is megszűnik az esélyed, hogy kívülről támogasd Őket. De ha úgy érzed, veszélyben van a gyerek, akkor egy napot se késlekedj.

Hasonló ügyet segítettem végig, van tapasztalatom. Ha segítségre van szükséged, írj privit, és megadom a számomat.

2011. jan. 19. 10:14
 6/38 anonim ***** válasza:
Hopp elkéstem. Így már érthető!
2011. jan. 19. 10:15
 7/38 A kérdező kommentje:
Nagyon aggódom a keresztfiamért. Sokszor van, hogy én szoptatom, mert ő ivott. Mondjuk erre én kapattam rá, mikor bevállaltam, hogy vigyázok egy estére a babára, ihat is egy kicsit(!), mert akkor volt az öt éves évvfordulójuk.
2011. jan. 19. 10:15
 8/38 anonim ***** válasza:

Ez tényleg durva. A gyereknevelés nem kortól függ, ez már bebizonyosodott párszor.

Ha a nővéred nem hallgat rád és a családra, én tuti biztos hogy a nyakára küldeném a vődőnőt meg a családsegítősöket. Aztán ők már tudnak továbblépni.

Ha pl. legközelebb ilyesmi van, én biztosan készítenék videofelvételt is, hogy bizonyítani tudjam az igazam. Persze szerencsétlen gyereken most az sem segít... szegényke...

És az apja hogy viselkedik?

2011. jan. 19. 10:18
 9/38 anonim ***** válasza:
Micsoda tré egy nő... Szavaim nincsenek,minősíthetelen. Engem a iszákosság és bagózás akasztott ki. Alkoholista vagy csak egy alkalom volt?
2011. jan. 19. 10:18
 10/38 anonim ***** válasza:
5%

mi az, hogy ivott??? alkoholista vagy csak esténként megiszik egy pohár bort? mert azért van különbség.

úgy érzem, bele akarsz avatkozni az életébe és kissé túlzol.

2011. jan. 19. 10:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!