Aki hozzátáplál már, vagy kiváltott étkezést, hány
óránként eteti a gyerkőcöket?
Figyelt kérdés
6hónaposak vagyunk,anyatejes,még nem váltottunk ki étkezést,csak tizórainál eszik egy jó adagot,(gyümölcs vagy krumpli valamivel)de utána mindig szopizik még...4óránként eszik,de nemtudom ilyenkor hogy van mikor már elkezdtük a hozzátáplálást,vagy majd ha esetleg már ki is váltunk étkezést.Ugyanúgy 4óránként etessem,vagy hamarabb is lehet?Ilyenkorra már elmúlik a hasfájás,úgyértem a gyakori evés miatt?Mert kérdeztem a védőnőt,azt mondta hogy majd úgyis eltolja,ellöki ha már/még nem kér.Na mosz az én fiam ilyet sose csinál....neki akármennyit/akármikor adnék,megenné....ilyenkor mit csináljak?Honnan tudjam mikor éhes TÉNYLEG?Kivárjam ugyanúgy a 4órát,vagy hamarabb is próbáljam?Nemtudom mit csináljak vagy hogy....
2011. jan. 18. 21:33
1/8 anonim válasza:
Ennyi idős gyereknek elegendő a napi 5-szöri étkezés. Gondolom van egy napirendetek. Mikor kel fel, mikor fekteted le?
Nálunk általában fél 7-kor kel. Eljátszik a kiságyban egy kicsit, fél 8-kor megetetem tápszerrel. Fél 11-kor adok neki tejpépet, vagy rizspépet gyümölccsel, fél 2-kor főzelék, fél 5-kor gyümölcs, 7-kor fürdés, fél 8-kor vacsi fél adag főzelék+tápszer.
Ne aggódj, az én fiam is egy zabagép. Sose reklamál, ha éhes, de ha itt az idő, mindent megeszik, amit adok neki.
2011. jan. 18. 21:44
2/8 anonim válasza:
Nálunk teljesen úgy van mint az első válaszzolónál, csak mi 8-kor fürdetünk és utánna tápszer. Az én kislányom sem "szól" sohasem ha éhes , de mindent megeszik, amit adok neki. (8 hónapos)
2011. jan. 18. 21:52
3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm.Ez az,hogy nemigazán van napirendünk...mert mindig borul mire beáll nagyjából,de pontosan sose volt...egy van ami nagyjából ugyanakkor van,de ez is 2hete kb,ez a fürdés ami 7kor szokott lenni(+-félóra néha),utána alvás.De ő nagyon rossz alvó sajnos,kb 10-szer kel fel,na meg én hozzá sajnos....a kelés az változó,általában 6-7között,de van mikor visszatudom még kicsit altatni.Úgyhogy az etetések sosincsenek egy időbe,egyikse sajnos...ő viszont reklamál akkor is,mikor megeszik egy jó adagnyi krumplit gyümölccsel(1nagy szem krumpli,meg 1alma és fél-negyed banán)+mellé szopizik 200ml-t,és utána még ordit mert enne.(tudom hogy azért sir mert enne,mert multkor kipróbáltam hogy még adok neki,de csak 1-2kanállal hogy éhes e még,azért sir-e,és ő még evett volna...)de nem merek neki többet adni,mert ez is rengeteg szerintem,pláne hogy másfél hete kezdtük a hozzátáplálást....szóval nagyon tanácstalan vagyok ebbe hogy mlyen időközönként etessem...
2011. jan. 18. 21:52
4/8 anonim válasza:
Nálunk hasonló a "menetrend", mind az első válaszolónál.
Reggel 1/2 8-8 között szopi
10-1/2 11 között gyümölcs, utána alszik
13-14 óra között (ébredéstől függően) főzelék+szopi
17 óra körül tejpép + nagyon ritkán szopi
ha nyűglődik akkor egy kis szopi kora este
20:30-kor fürdés utána szopi
éjjel 1x szopi
Szóval nagyjából 3 óránként eszik nappal.
2011. jan. 19. 07:01
5/8 anonim válasza:
Hány kiló a babád?
2011. jan. 19. 23:07
6/8 anonim válasza:
A napirend az fontos! Próbáld meg beállítani. Nekünk is változott hétről hétre eleinte, aztán mire beállt 6 hónapos korára borult minden. Az étkezések fixek, de az időpontok attól függnek, hogy mikor kel a lurkó. Ma pl. fél 6-kor ébredt. Fél 7-ig el tudtam húzni a reggelit, de tovább nem. Ha meg fél 6-kor sírt volna, akkor biztos, hogy akkor etettem volna meg.
2011. jan. 19. 23:12
7/8 A kérdező kommentje:
7és fél kg,szóval nem nagy baba,pont jó,nem dagi,nem vékony,de enni azt bir(na)...pedig csak most kezdtük el a hozzátáplálást.Tudom hogy fontos lenne a napirend,de sose úgy van,mindig változik,mindennap más,mivel mindig más időben kel...mondom a fürdés az ami nagyjából ugyanakkor szokott lenni.
2011. jan. 20. 21:35
8/8 anonim válasza:
SZia!
Nálunk sem volt napirend, de egyszer elhatároztam, hogy reggel 8-kor ébredés -bár aludt volna az lányom sokszor 10-11 ig, de ha rajta múlna naponta csk 2x enne. Szóval 8 kel, eszik. Majd 1/2 11 körül tízórai , 1/2 2 körül ebéd 5 körül újra eszik, 1/2 9 fürdés tápszer és már alszik is. Az én lányom már 8 hónapos, de kb . 3 hónapja ez a napi rendünk. Muszály volt , mert olyan jó alvókája van és nem is "szól" ha éhes, ennek ellenére nagyon jó étvágya van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!