Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan beszéljek erről az...

Hogyan beszéljek erről az anyósommal?

Figyelt kérdés

1,5 éves kisfiamnak (az egyetlen unokájuk) mindig hoznak valamit, amikor jönnek hozzánk. Sokszor viszont olyan dolgokat hoznak, amiket nem is adok oda a gyereknek. pl. ehetetlen joghurtokat, túrórudit, édességeket, nem is eszik ennyi cukrosat a fiam, pedig amit egy alkalommal hoznak neki az egy hónapra is elég lenne mindannyiunknak. Vagy a múltkor krémsajtot evett és kaptunk most egy raklappal :( Meg rózsaszín kiscipőt. Cukros üdítőket.

Azért gondolják, hogy szereti a gyerek, mert ha ott vagyunk és adni akar neki 1-1 valami édességet kaphat, itthon nem nagyon, a teát is cukor nélkül kapja, nem nagyon iszik gyümölcslevet sem. Nem azt mondom, hogy egyáltalán, de ott ebéd helyett is azt adják neki.

Tudom, hogy örülhetek, hogy imádják az unokát, de valahogy szeretném finoman megbeszélni velük, hogy inkább hozzanak egy pelenkát, popsitörlőt, esetleg egy üveges bébiételt, mert ebben tudnának legtöbbet segíteni. A férjem nem igazán meri nekik mondani. Adjatok tanácsot, ti hogyan beszélnétek meg, hogy ne legyen sértődés?

2011. jan. 17. 13:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
71%

Sziasztok!

Valószínű egyedül leszek a véleményemmel, de én így vagyok vele....

Mi is kaptunk apukámtól is, meg anyóstól is ilyen dolgokat. 86-os gyerekre 74-es bodyt, tejallergiás gyerkőcnek UHT tejet, laktózallergiásnak kakaóscsigát, barbibabát soksoksok kiegészítővel 1évesnek,

de akár mondhatnák bármit......

De én nem szóltam. Sokszor én vagy a párom ettük meg, amiket ők nem kaphattak. És spóroltunk is, mert a kicsinek pl megvettük a neki való tejet, mi megittuk az UHT-t.

A ruhákat eltettem ha nagyon tetszett, mondván talán a kistesónak, vagy eladtam.

Sokszor a szomszéd csaj gyerkőcei voltak itt, nem volt pénzük kajára, a gyerkőcök éhesek voltak. Milyen jó volt a kakaóscsiga, bukta, meleg tej.... ?

Persze emellett nagyon szereti apum a gyerkőcöket, és sokszor kapnak olyan dolgokat is, amiket mintha nekik találtak volna ki.

Azért egy dolgot ne felejtsetek el! Ők más körülmények között, más korban nőttek fel, amikor még egy fél évesnek paprikáskrumplit adtak....

És ha nem kapnátok semmit, vagy feléjük se néznének, akkor meg az lenne a baj.

Ha lehet beszélni a nagyszülőkkel, mert úgymond modern felfogásuk van, nosza rajta, de ha maradiak, nem kell bántani őket!

2011. jan. 21. 13:47
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

Nem hiszem, hogy rosszindulatból csinálnák. Vannak olyan emberek, akiknek nem esik le maguktól és kész. De legalább jönnek és adnak. Meg lehet próbálni kedvesen, nyugodtan beszélni velük, ha nem sikerül, akkor sem hiszem, hogy tragédia lenne. Ennél többet kell érjen a nyugodt családi élet.

Nálunk például az ex anyósom szalmakalapot vett az 1 éves lányomnak, ráadásul olyat, ami mállott már attól is, ha ránéztem. Megköszöntük, otthon kidobtuk. Úgy voltam vele, még így is szép gesztus tőle, hogy egy olyan kislánynak vett ajándékot, aki nem is az unokája. Dehogy dobom oda a jó viszonyt egy ilyen hülyeség miatt.

A picim igazi nagymamamája sem semmi, használható dolgot még soha nem sikerült hoznia. Vele úgy oldottam meg, hogy azzal nem foglalkozom, mit hoz, ha csak úgy átjön, de ha valamilyen ünnep jön, jó előre jelzem, hogy mit néztem ki a kicsinek. Megveszi és sutyiban vesz mellé valami hülyeséget is. De tudod mit? Ez legyen a legnagyobb problémám:)

2011. jan. 21. 14:26
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Én pedig annak a híve vagyok, hogy jó tudatni a dolgokat, mert nekem sem esne jól, ha folyamatosan vinnék valakinek ajándékot, aminek nem is örül. Pl.: én nem tudtam először, hogy az anyósomék nem kávéznak, soha nem került szóba, így akadt, hogy vettünk nekik kávét, mígnem egyszer rádöbbentem, mi a helyzet. (ritkán találkozunk, eszünk együtt) Én örültem volna, ha akkor azt mondja, hogy köszönöm, itt hagyom inkább a kávét, nálunk senki nem kávézik. És akkor nem veszek, kínálgatom nálunk kávéval, ilyesmi:)Nagyon kellemetlen tud lenni, ha valaki olyan dolgot kap, aminek nem veszi hasznát. Mi sem kérünk soha semmit tőlük, elfogadjuk, ha kapunk, de már tudják, hogy nem szeretjük, ha tejbevonó masszából vesznek egy halommal és ilyesmik. Ha senki nem eszi meg, akkor miért jobb, ha kidobom? Vagy sokan eladják a dolgokat, Vatera stb. Na és ha megkérdezi a nagyi, hol van a szép kis ruha? Ez ezerszer kellemetlenebb. Jobb tisztázni a dolgokat, és ez nem azt jelenti, hogy elvárom, hogy vegyen meg örüljek, hogy vesz. Úgy kell adni is, hogy tudjuk, örömet szerzünk vele, nem bosszúságot. Legalább a szűk családdal meg lehet ezt beszélni szerintem, nem kell és nem szabad ezen megsértődni. Anyósom is hozta a 80 cm-es csokinyulakat a lányoknak, soha nem ették meg. Megmondtuk, hogy inkább egy-egy pici nyulat, de az jó minőségű legyen. Így is lett, és mellé inkább most már mandarint, narancsot vesz, nem még egy halom nyalókát. Sokkal jobb ez így.
2011. jan. 21. 14:35
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Milyen jó Nektek, mi simán meginnánk a cukros üdítőket, a marhaságokat meg megennénk a párommal, amikor a babó nem látja :(. Sajnos nekünk az anyós semmit nem hoz, mert sajnálja rá a pénz, pedig lenne neki. A saját gyerekeitől is, pedig 5 van neki, mind felnőtt már. 1 unokája van, ha kérdezi mit vegyen, mondjuk neki, mégsem veszi meg. Akkor minek kérdezi? Pedig nem vagyunk elszállva, szülinapjára is csak 2-3 ezer forintos dolgot mondtunk. Nem vette meg. Gááz. Szóval a ti esetetek sem, de a miénk sem jó. Van arany középút. Anyukám mindig azt veszi, amire szüksége van. Jön és befigyel mindent, másnap meg hozza. Láttam ez még nincs..vagy: említetted, ilyet szeretnétek..megvettem. Igen, ez a segítség..sok sikert a beszélgetéshez, de én inkább nem szólnék. Szórja csak a pénzét, ti meg egyétek meg a sok finomságot, a rucikat meg add el! :)
2011. jan. 22. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!