Újszülött gyermeked azonnal fürdetted a kórházból hazaérkezve, vagy egy ideig csak lemostad, olajoztad?
Figyelt kérdés
10 napos a picim, de egyenlőre nem tervezem fürdetni. Egyszer próbáltuk, azt végigüvöltötte és sok helyen olvastam, hogy nem is érdemes míg 4-6 hetes nem lesz. Ki hogyan gondolja ezt?2011. jan. 16. 19:57
21/23 anonim válasza:
Minden reggel furdettek a babakat a korhazban, otthon minden este furdunk. Ne legyen ok, hogy ordit. Nekem pelenkazaskor orditott. Hagytam volna kakiban? Majd rajottem, a pelenkazoasztal hideg neki, ezert agyon csereljuk, imádja. Szerintem probald ki, hogy ne furodj 4-6 hetig, ha megy, tegyel igy a babaddal is. Es szagold, figyeld ot. A kis hajlatokban a szöszök, nyál, böfi, akarmi elkezd majd büzleni, es kipirosodik a böre töle. Tegy legjobb belatasod szerint.
22/23 A kérdező kommentje:
Látom kisebb lavinát indítottam el a kérdésemmel. Fontosnak érzem megjegyezni, hogy a vizes vattával való lemosás és olajozás megfelel a fürdetésnek, ezért nem úszik a gyerek kakiban. Gürcösebb is ez, mint megfürdetni. Nem első baba. de másképp reagált a fürdetésre mint azt megszoktuk. Közben rengeteg csatornán olvastam ezt, hogy nem érdemes fürdetni és 1 hónapos korukig még a napi rutin sem tud beállni, eért elegendő a lemosás. Természetesen próbálkozunk, de véletlen sem dugom a víz alá, minden nap amíg nem élvezi és nem muszály. Biztos vagyok benne, hogy még friss neki a kórházi fürdetés emléke.
2011. jan. 17. 14:50
23/23 anonim válasza:
Én tökéletesen megértem a kérdezőt. Tényleg a nedves törölgetés is olyan értékű mint a fürdetés, sírós, félős babáknál első hetekre ezt szokták inkább ajánlani. Majd csak megszereti a fürdést is és akkor már nem mint rossz élmény rögződik benne. Ráadásul ebben az időben meg sem izzad. Ha nyári babáról lenne szó...hát az más tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!