Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött gyermeked azonnal...

Újszülött gyermeked azonnal fürdetted a kórházból hazaérkezve, vagy egy ideig csak lemostad, olajoztad?

Figyelt kérdés
10 napos a picim, de egyenlőre nem tervezem fürdetni. Egyszer próbáltuk, azt végigüvöltötte és sok helyen olvastam, hogy nem is érdemes míg 4-6 hetes nem lesz. Ki hogyan gondolja ezt?
2011. jan. 16. 19:57
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Micsoda? nem fürdetni 4-6 hétig? persze hogy minden nap fürdettem, azért csak illik lemosni róla normálisan a kakit, pisit, stb. Meg csak bukik néha. Minden este fürdés, ez része az esti "szertartásnak". Még jó, hogy nem azt olvastad, hogy 4-6 hónapig ne fürdesd. Mindent, amit olvasol elhiszel?
2011. jan. 16. 20:00
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
3 gyermekem van .igen én másnap már fürdettem őket.Pár nap alatt megszokták és mire elérték a 3 hónapot,kialakult a rendjük.Fürdés 8 körül,aztán vacsi és alvás.Nem is volt gondom egyikkel sem.Amugy is jot tesz a babának,persze van aki mosdatja,de szerintem hűlyeség.
2011. jan. 16. 20:02
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus... persze, hogy fürdettem. És hogy miért üvöltött a te babád? Mert esetleg nem érezte magát biztonságban (kezdetben érdemes lenne a férjednek fürdetni, neki mégis csak nagyobb a keze, mint a tiéd, gondolom), vagy éppen nem a megfelelő hőmérsékletű vízben próbáltátok (sok baba a hűvösebb, más babák a melegebb vizet kedvelik, ezt ki kell tapasztalni). Kisfiamnak is 1-2 fokkal melegebbet kellett csinálni, úgyhogy 38-39 fokos vízben fürdettük.

De el nem tudom képzelni, és ilyen baromságot még nem is hallottam, hogy 4-6 hétig ne fürdessünk...

2011. jan. 16. 20:02
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fontos a fürdés, a lemosás és az olajozás nem takarítja le a kakit/pisit. Próbáld ki, hogy hetekig nem fürdesz, csak testápolózol. 2-3 nap múlva nagyon szarul fogod érezni magad...
2011. jan. 16. 20:04
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

ahogy hazajöttünk már akkor este fürdés volt, hát a kórházban is fürdették minden este. olyat már hallottam, h minden másnap fürdette gyerekét, de hát akkor szegény nem fogja megszokni h fürcsi és este van, be fog keveredni h most van most nincs fürcsi...

nálunk is üvöltött mint a fába szorult féreg szegénykém ,aztán kipróbáltuk hason, úgy viszont élvezte! most már hason, háton, mind1, csak fürdés legyen :)

2011. jan. 16. 20:05
 6/23 anonim ***** válasza:
90%
Mindhármat megfürdettem, nem vártam napokat, heteket! Ez akkora butaság, ne is haragudj...
 7/23 anonim ***** válasza:
62%

Sztem a magzatmázra gondolt, hogy azt rajta tartani, ameddig lehet.

Ez egyébként jó dolog, de a kórházban tuti már lemosták róla, mielőtt hazajöttetek.

Én, amikor nem volt kánikula vagy különösebb koszolódás, 2 naponta fürdettem a gyerekeimet.

8/23 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom sok féle dolog van. Németbe szültem a koraszülött osztályon minden reggel fürdették öket, mikor hazaértem a picimmel azt mondta a védönöm, hogy elég egy héten egyszer fürdetnem, vagy kétszer. Igy ugy döntöttem, hogy 2 naponta fürdünk. De szerintem a 4-6 hét azért nagyon sok idö, ha belegonolsz, hogy mindennap hány pelust "elhasznál", a fejkoszmorol meg ilyenekröl nem beszélve. Kérdezd meg a védönöd mit javasol, de szerintem otthon a minden napos fürdést javasolják. Jo babázást. :)
2011. jan. 16. 20:07
 9/23 anonim ***** válasza:
73%

Én fürdettem rendesen kis kádban, vízben, babafürdetőben(ő viszont imádta),de csak 2-3 naponta, mert a védőnővel beszéltem és ő azt mondta, hogy elég nekik még ennyi fürdés, mert a víz nagyon kiszárítja a kis bőrüket. Kb. 4-6 hetes koráig volt ez a rendszertelenség, de utána már el kell kezdeni a napi fürdést, hogy az is rutin legyen.

Amúgy én olvastam, hogy ha nagyon ellenkezik a baba, akkor csak nedves vattával törölgessük át és persze rendszeresen próbálgassuk szoktatni a vízhez. Amennyiben erőltetve van az a baba a vízhez, amelyik nem szereti, rossz élményként fogja elkönyvelni és nem lesz belőle nagy fürcsi bajnok.

A kakiban meg így sem-úgy sem hagyja benne az ember.

2011. jan. 16. 20:09
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
természetesen már aznap este megfürdettem.Nem csak amiatt fontos a fürdés,hogy tiszta legyen a gyerek,hanem a napirend kialakítása miatt.Ha minden nap azonos időben van a fürdés,megszokja,hogy utána evés,majd alvás következik.Ráadásul pont abban az időszakban,amikor te nem tervezel fürdetést történik a legtöbb baleset kaki ügyben,mert még szinte minden evésnél van kaki.Törlőkendővel meg nem lehet úgy letakarítani,mint fürdetve.A babád azért üvöltött,mert nem érezte magát biztonságban,vagy túl meleg vagy túl hideg volt neki a víz.ezt ki kell kísérletezni,hogy neki hogy jó.
2011. jan. 16. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!